Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Horgászvilágbajnok Győrből

Nagyszámú magyar közönség szurkolt a két megyei versenyzővel, közöttük a győri Hamar Ferenccel megerősített horgászválogatottnak a napokban Szlovákiában megrendezett világbajnokságon. A csapat világbajnoki címmel hálálta meg a buzdítást.
Hamar Ferenc: „Az eredményhirdetés maga volt a csoda."
Végigjárva a válogatóversenyek sorát, a világbajnokság helyszínén megtartott válogatón negyedik helyezettként került be a győri Hamar Ferenc a hattagú magyar csapatba – aminek a soproni Magyar Szilárd is tagja volt –, majd elkezdték „tanulni" a pályát.
– Aki nem használ ki minden lehetőséget arra, hogy tanuljon a pályából, annak kicsik az esélyei, hogy jó eredményt érjen el. Tudni kell, milyen lehetőséget lehet kihasználni, milyen taktikát érdemes alkalmazni, s ha ezek nem jönnek be, min kell változtatni – magyarázta lapunknak Hamar Ferenc, a Kunsziget Horgász Egyesület Mozella Klubjának versenyzője.

Amióta az eszét tudja...

Az újdonsült világbajnok beleszületett a versenyzésbe, s mint mondta, amióta az eszét tudja, horgászik. Akár most nyolcéves fia, aki már hároméves korában ügyesen használta a pecabotot. Ma a gyermekkorú válogatott tagja.
– Ugyanazt az utat járja végig, mint én – mondta a büszke apa, majd a világbajnokság eseményeiről kezdett beszélni. – A versenyek előtt két hétig nem lehetett a pályát használni, így a folyó felsőbb szakaszán edzettünk. Éppúgy etettünk, mint a versenyeken, próbálgattuk a csalit. Etetőből tizenhét kilót – abban három és fél kiló élő anyagot – használhattunk fel fordulónként. A sorsoláskor én a B szektort „húztam". Lehetett volna jobb is, rosszabb is, hiszen az az üzemvízcsatorna halban gazdag, de a sok versenyző, a jelentős mennyiségű etetőanyag talán egy kicsit jóllakatta a halakat – tudtuk meg Hamar Ferenctől.
A győri horgászvilágbajnok korábban számos országos bajnoki címet, s egy Európa-bajnoki egyéni ezüstérmet – magyarként először – szerzett versenyzői pályafutása során.

Sok magyar drukker volt

– Már a fordulók alatt is jó érzés volt, hogy annyi magyar, közöttük – mivel Madunice közel van Győrhöz – sok szlovákiai magyar drukkolt nekünk. Nagyon várták tőlünk, hogy nyerjünk, s ott tömörültek mögöttünk, figyelték, mit csinálunk. Amikor halat akasztottam, síri csendben voltak, s ovációban törtek ki a szákolásnál. Mondhatom, hátborzongató volt megélni, s az eredményhirdetés maga volt a csoda – emlékezett vissza a két héttel ezelőtti, a Vág folyón megtartott világbajnokságra Hamar Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év múlva tiszta víz a Dunába

Kedden írták alá a győri szennyvíztisztító második ütemének kivitelezési szerződését. Az… Tovább olvasom