Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hol lakna legszívesebben?

A győriek leginkább Révfaluban, a legkevésbé Jancsifaluban laknának, derül ki egy internetes felmérésből.

A megyeszékhely internetes portálján (www.gyor.hu) lezárult a szavazás: Győr melyik városrészében lakna legszívesebben? A kérdéskörbe 15 városrészt soroltak. Összesen 910-en adták le voksukat, közvélemény-kutatás szempontjából ez már tulajdonképpen szép eredménynek számít.

A legtöbben (19 százalék) kedvenc városrészükként Révfalut jelölték meg. A sorban Szabadhegy, Nádorváros és a Belváros következik, szinte egyformán 14–14 százalékos szavazataránnyal. A válaszadóknak alig 1 százaléka élne a felsorolt kerületek közül legszívesebben Jancsifaluban. Likócs, Kismegyer és Marcalváros I egyformán 2–2 százalékot kapott, Gyárváros és Újváros 3–3-at, Sziget és Adyváros 5-öt, Bácsa ez utóbbiaknál 1 százalékkal „népszerűbb"...

A legnépszerűbb Révfalu.
Nem tudjuk, hogyan változna a sorrend, ha a választhatók között szerepelt volna mondjuk Ménfőcsanak. Az ingatlanirodai kínálatok között ugyanis ott találtuk a legtöbb eladásra váró, új építésű lakást (aztán Révfaluban és Nádorvárosban). Igazából még ebből se vonhatunk le messzemenő következtetést. Azt ugyan feltételezhetjük, hogy az ingatlanberuházók a keresletet is figyelembe veszik mondjuk a telekárak mellett – ám más kérdés, hogy a megépített lakásokat mikor tudják eladni.

Talán kicsit pontosabb „népszerűségi" képet kapunk, ha az eladásra kínált használt lakásokat is nézzük. Ezek ugyanis nyilvánvalóan azért kerülnek az ingatlanügységek kínálatába, mert tulajdonosaik máshogy, máshol képzelik jövőbeni életüket.

A teljesség igénye nélkül pillantsunk bele csupán egy, csak győri lakásokkal foglalkozó ügynökség kínálatába. Az eladó használt lakások többsége adyvárosi, arányában csupán ennek a fele révfalui. Az emberek túlnyomó többsége a panellakástól akar megszabadulni. Ezeket általában 7–11 millió forint közötti áron kínálják.

A használt társasházi lakások között csak 50 négyzetméter alattiak vannak ilyen áron. A családi házak 17 millió körül kezdődnek, de például Szabadhegyen vagy Nádorvárosban 58–65 millióért is lehet venni...
Visszatérve az eredeti kérdésre, hogy az emberek többsége hol lakna szívesen, említsük egy országos felmérés adatait is. Aszerint a válaszadók 40 százaléka városszélen, családi házban képzelné el leginkább életét. Vidéki családi házat 21 százalékuk választana, s ebben a sorban (az egyebeket nem számolva) a lakóparkok állnak a leghátul, 12 százalékkal. Ez talán érdekes lehet a győri lakóparktervezőknek is. Bár azért ne felejtsük el, egy dolog az óhaj, s más a realitás. Ma még, s ki tudja, mennyi ideig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van hely Győrben a bevásárlóközpontoknak

Barkács- és kertészeti áruházon kívül még minden típusú üzletnek van hely Győrben- derül ki a Gardénia-gyár helyére tervezett bevásárlóközpont helyszínelemzéséből. A cég a vizsgálat során tüzetesen áttekintette a vonzáskörzet nagyságát és a helyi vásárlóerőt. Győrben még 32.814 négyzetméternyi bevásárlóközpontnak van hely úgy, hogy a konkurenciaharc ne vezessen kiszorítós versenyhez. Tovább olvasom