Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Hol ellenőrizze a gyorshajtókat a rendőrség? Írja meg!

A rendőrség az állampolgároktól várja a helyszínek megjelölését a jövő héten csütörtök reggel kezdődő 24 órás sebességellenőrző akciójához.

Erről Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A rendőr ezredes felidézte: 2012-ben Észak-Rajna-Vesztfália rendőrsége döntött úgy, hogy a lakosság segítségét kéri abban, szerintük hol indokolt fellépni a gyorshajtók ellen. Hozzátette, az akció olyan jól sikerült, hogy 2013-ban már valamennyi német szövetségi tagállam így járt el, a maratoni sebességmérésnek elnevezett akciót pedig 2014-ben több más európai uniós tagállam is alkalmazta.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) az idén azt tűzte ki célul, hogy a lehető legtöbb uniós tagállam csatlakozzon a kezdeményezéshez. Magyarországon április 16-án, jövő csütörtök reggel 6 órától péntek reggel 6 óráig így azokon a helyszíneken fog legfeljebb négy órán keresztül sebességméréseket végezni a rendőrség, ahol azt az állampolgárok indokoltnak tartják - közölte az ezredes.

Óberling József azt mondta, az akció célja, hogy felhívják a figyelmet arra: Európa-szerte a gyorshajtás még mindig a fő baleseti ok, és tudatosítsák a sebességtúllépés veszélyességét. Összesen mintegy 1200 helyszínen mérik majd a sebességet az akció időtartama alatt.

A javaslatok begyűjtésére

valamennyi rendőr-főkapitányságon külön e-mail címet hoztak létre,


például a fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címen várják a helyszínmegjelöléseket.

A javaslatokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai a speedmarathon@gyor.police.hu e-mailen keresztül, 2015. április 14-én 08.00 óráig várják.

Ezt követően a lakosság jelzései és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányság jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat.

A javaslattevők közül az ellenőrzés bemutatására megyénként 10-10 főt a rendőrség meghív az ellenőrzések helyszínére. A meghívottak e-mailben kapnak tájékoztatást a részletekről.

Hol mérnek most? Itt találja a helyeket >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgás a Városréten: a feltámadt győri lakónegyedet "csak" szépítik, nincs szó bővítésről

Több Városréten élő lakó jelezte portálunknak, hogy az Árkád hátsó kijárata felőli gyalogosátjárót megszüntették. Innen indul fordulatos ingatlanos történetünk. Szavazás. Tovább olvasom