Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Hogyan lehet fizetni a vízdíjat?

Az ügyintéző elmondta, hogy az óraállást sem telefonon, sem e-mailben nem tudják fogadni. Nekünk busszal, autóval is drága a közlekedés, a parkolás és a cég székhelyétől távoli városrészben lakunk. Mi eddig csoportos átutalással fizettünk. Miért kellene visszatérni a készpénzhez? - teszi fel a kérdést olvasónk.
Arra jutottunk, hogy jobb lenne minden hónapban kifizetni az aktuális vízfogyasztást. Vállalnánk, hogy havonta leolvassuk a vízórát. Felhívtuk a szolgáltatót. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy minden hónapban az óraállást személyesen kell bevinni az ügyfélszolgálatra, ott helyben elkészítik a számlát és készpénzzel azonnal fizethetek. Az ügyintéző elmondta, hogy az óraállást sem telefonon, sem e-mailben nem tudják fogadni. Nekünk busszal, autóval is drága a közlekedés, a parkolás és a cég székhelyétől távoli városrészben lakunk. Mi eddig csoportos átutalással fizettünk. Miért kellene visszatérni a készpénzhez?

A Pannon-Víz zrt.-től kapott tájékoztatás szerint lakossági fogyasztóik jelenleg kétféle számlázási ütemezést választhatnak. Egyik csoportba azok a fogyasztók tartoznak, akik kéthavonta kapnak számlát. A másik csoporthoz tartozóknak évente egyszer van elszámolása és nekik a közbeeső időszakban havonta küldenek részszámlákat. Ettől a kétféle számlázási ütemezéstől eltérően csak az ügyfél kérésére készítenek "tényszámlát".

Ennek ügyintézése akkor a leggyorsabb, ha személyesen keresi fel a fogyasztó az ügyfélszolgálatot. Ha telefonon (96/522-630) jelenti be, vagy internetes honlapon (www.pannon-víz.hu/ügyintézés/mérőállás bejelentés menüpont) keresztül küldi be a mérőállását, akkor jeleznie kell azt is, hogy a jelzett mérőállásról számlát kér. Ha ezt nem jelzi, akkor mérőállását csak rögzítik és majd a számlázási ütem szerint, később készítenek részére számlát. A jövőben a szolgáltató tervezi a havi számlázás lehetőségének bevezetését, de jelenleg ez nincs napirenden.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 ezresből lett 2 milliós tartozás

A hiteltörlesztés elmaradása nagyon sokba kerülhet. Már az nagy baj, ha nem tudják fizetni a… Tovább olvasom