Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Heves-jeges: újra ingyen öleléseket osztottak a győri sétálóutcán - fotók, videó

"A legfurább az volt, mikor idősebb bácsi az ölelés után meg akarta kérni a kezemet" - mondta portálunknak egy fiatal nő, aki ingyen öleléseket osztott a Baross úton.

Legutoljára tavaly októberben adtunk hírt Olvasóink segítségével arról, hogy ingyen öleléseket osztottak Győr belvárosában.

A kisalfold.hu stábja csütörtökön ellátogatott a Baross útra, s élőben tekintette meg a sok tucatnyi ölelést, sőt, a lelkes önkéntesek bennünket is hatalmas öleléssel fogadtak.

Ingyen öleléseket osztottak a győri sétálóutcán. Fotó: Cseh Róbert

"Nem emlékszem, mikor öleltek meg utoljára"

"Bár győri vagyok, a kisalföldi megyeszékhelyen most ölelem meg először az embereket, eddig Budapestre jártam öleléseket osztani. Négy éve a Mosoly utcából indultunk az Oktogonra; ez volt az első szervezett ingyenes ölelés Magyarországon, amelyen én is részt vettem" - kezdte a kisalfold.hu-nak Roszkosné Zsuzsa.

"Úgy érzem, hogy az utóbbi időben nyitottabbak az emberek az ölelésre, s ebből talán az is következik, hogy kevésbé vagyunk pesszimisták.

Videó: Cseh Róbert


A legemlékezetesebb ölelésem az volt, mikor szemmel láthatóan magányos, idős néni nagyon meglepődött, majd azt mondta: nem emlékszem, mikor öleltek meg utoljára" - zárta szavait Roszkosné Zsuzsa.

"Akadt szülő, aki bizalmatlanul arrébb húzta a gyerekét, nehogy közénk merjen jönni"

A győri ingyen ölelés másik résztvevője, Paár Tamás így látja az akció fogadtatását: "változóan reagálnak az emberek az ötletre, attól függetlenül, hogy nem először rendezzük meg.

Van, aki hirtelen elfordul, irányt változtat, mikor meglát minket, van, aki mosolyogva fogad, tárt karokkal közelebb jön."

"A gyerekek kicsit félve közelednek, főleg a szülőktől függ, hogy szeretnének-e ölelést. Akadt szülő, aki bizalmatlanul arrébb húzta a gyerekét, nehogy közénk merjen jönni. Volt, aki biztatta, hogy persze, menj csak, adj egy ölelést a néninek.

A legtöbben mosolyogva fogadják az ölelést, de vannak, akik kicsit morcosabbak vagy zavartak. A legfurább az volt, mikor egy idősebb bácsi az ölelés után meg akarta kérni a kezemet" - mondta Molnár Emma, aki már sokadik alkalommal vesz részt az eseményen.

"Magától még nem jött hozzám senki, de hosszú még a délután"

"Most vagyok itt először, igazából nem vennék részt az akcióban, csak várakoztam egy barátomra, amikor megszólítottak a többiek, hogy van-e kedvem csatlakozni hozzájuk és öleléseket osztogatni" - hallottuk mosolyogva Evelintől.

"Egyelőre csak én megyek oda emberekhez, hogy szabad-e ölelni, magától még nem jött hozzám senki, de hosszú még a délután" - zárta szavait a fiatal nő.

Olvasóink írták

 • 13. Valaki 2013. február 15. 20:39
  „Ha bögyös megyek én is! :)))”
 • 12. Mankapunka 2013. február 15. 19:46
  „oxana

  Tedd nyugodtan, azért vagyunk itt. Tudod, aki mer az nyer. Azért sem mered leírni, mert azzal kiárulnád magad.”
 • 11. oxana 2013. február 15. 17:46
  „9. Inkább nem adok le kommentet, azért azt mégse akarom, hogy a Kisalföld rajtad nevessen.”
 • 10. háté 2013. február 15. 17:42
  „Érdekes, egy ismerősöm sem engedte az ölelést, - igaz mind normális családban élünk!
  <moderálva>”
 • 9. Mankapunka 2013. február 15. 16:18
  „Kati

  Nem, csak a mondandód legelső szava mi is volt? Meg el is küldted moderálásra, mert bántja az egódat.

  oxana Nekem nem is kell a Baross útig elmennem, hogy ölelgessenek. Tudod, egyedi emberek egymásra találnak. Amint látod, mindig tudok újat mutatni, így sosem unatkozunk itthon. Meg nem is egyedüli munkám ezen kommentek megírása.”
 • 8. oxana 2013. február 15. 15:02
  „10. Kati1955

  Nem kell vele törödni. Mankapunkának jár az agya, hogy lehet némely mondatot kifordítani. Meg talán az a baja, hogy öt nem öleli senki. De nem vallja be, csakazért sem.”
 • 7. Kati1955 2013. február 15. 13:44
  „Mankapunka! Miből gondolod, hogy nincs, különben én nem bántottalak, mint Te engem, de ezentúl, ha akarod ?”
 • 6. Oreg35 2013. február 15. 11:55
  „Nem unják még ezt az ökörséget? Mi az, hogy ingyen? Ha fizetek akkor már prosti?”
 • 5. Kati1955 2013. február 15. 09:30
  „Mankapunka hozta a szokásos stílusát, háté nem hinném, hogy ezek az emberek aberráltak lennének, s egy ilyen akció nem lenne normális. Különben sem illik ismeretlen emberekről ilyen véleményt mondani. 2011 Karácsony előtt belecsöppentem a Széchenyi téren egy ilyen ölelési akcióba, s meg kell mondanom nagyon jól esett annak a hölgynek az ölelése, aki engem megölelt, nem futólag, hanem úgy, hogy nagyon jó érzés volt a karjaiban. Inkább azt sajnálom, hogy az ilyen akciókról nem tudja meg az ember előre, hogy mikor vannak. Aki nem akar ölelést az pedig ki tud térni előle.”
 • 4. Beex 2013. február 15. 06:58
  „Kisfiú az apukájához:
  - Mondd apu, ki volt az a bácsi, akit az előbb megöleltél?
  - Nem tudom kisfiam, de mindjárt megnézem, biztos van valami igazolvány a tárcájában...

  :)”
 • 3. thermoline 2013. február 15. 00:31
  „Hozzátenném,hogy kedves gesztusnak tarom annak ellenére ahogyan ezt szemlélni tudom.”
 • 2. thermoline 2013. február 15. 00:30
  „Én nem tudom de nekem ez egy kicsit olyan idegen hogy számomra teljesen ismeretlen emberek belépnek az intimszférámba és megölelnek.Egyrészt nem találok rá elfogadható magyarázatot a miértre.Másrészt én nem tudom de valahogyan egészségesnek sem tartom.Egyszerűen ezt nem tudom hogyan kezelni.Influenzajárványkor pláne.Nem is értem.”
 • 1. tricse 2013. február 14. 21:07
  „Csak nekem tűnik kissé,hogy úgy mondjam furcsának az ölelés előtt az az ingyen szó? Szerintem mondjuk az ajándék ölelés kedvesebb kifejezés lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkára bíztatni, aki képes rá

Ötéves programot zárt le csütörtökön a megyei kormányhivatal munkaügyi központja. Tovább olvasom