Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló - Faluról falura

Nemzetiségi- és falunapok. Akinek ez nem elég Pulykafesztiválozzon vagy menjen kiállításra. Ha tud jobbat, írja meg!

IX. nemzetiségi nap

Győr
- Ünnepi-táncos menettel veszi kezdetét holnap (szombaton) délután 3 órától a nemzetiségi nap a megyeháza előtti térről, innen a vízi színpad felé indul a menet, itt köszöntik a kisebbségek képviselőit. Este fél 7-től a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület szervezésében kezdődik a roma kultúrest a Dunakapu téren, amelynek fellépői között lesz Jónás Judit színművésznő, Bangó Margit és a Bangó Ghypsy Band, valamint Jónás Alexandra és a 100 tagú cigányzenekar.

Abba show, Kincsesláda Bábszínház, stb. Részletek >>

Falunapok

Csapod - Augusztus 8-án 13 órakor kezdődik a csapodi falunapi rendezvény. A programban kutyás bemutatók, operett, néptánc, hastánc is szerepel, de lesz kutyaszépségverseny és tombolasorsolás is. Este fél 9-től Zséda ad koncertet.

Máriakálnok - Szombaton reggel 9 órakor várják az érdeklődőket a helyi sportpályára. A főzőversenyre nevezni a helyszínen lehet, a gyermekeket sportjátékok, kreatív sarok és óriás-társasjáték fogadja a Táltos Családi Kör jóvoltából. A tűzoltóság és a rendőrség bemutatót tart. Az ebédhez Horváth István szolgál örökzöld dallamokkal, majd Herczeg Endre harmonikázik. Délután 5 órától fellép a nyugdíjas-egyesület, a Theatrum Ad Flexum musicallel, operettel és filmzenékkel szórakoztat. Megtekinthető lesz a Mákvirág utánpótlás-együttes táncbemutatója, majd a Generáció együttes, a Koktél zenekar zenél és DJ Szemi nyújtja a talpalávalót.

Barokk esküvő, Zenepavilon, Abadai Matiné - Részletek >>

Kóny - A helyi önkormányzat augusztus 8-án, szombaton reggel hét órától tartja hagyományos falunapját, ami zenés ébresztővel kezdődik, majd a Kerék-tó Szabadidőközpontban sportdélelőttöt tartanak. Délelőtt a faluházban több kézművestárlatot is megtekinthetnek az érdeklődők, ezt követően kötetlen beszélgetés lesz a Kónyból elszármazottakkal. Délelőtt még kutyaiskolai bemutatóra, majd délután kettőkor megnyitóra várják a helyieket, ahol átadják a község díjait. Délután gyermekszínház és kabaré, valamint este hat órakor az Apostol együttes várja a látogatókat. Este Maróth Viki és a Nova Kultúrzenekar ad koncertet, majd a Desperado és végül utcabál zárja a kónyi falunapot.

Dénesfa - Falunapot rendeznek a településen augusztus 8-án, szombaton. Az érdeklődőket a községháza udvarára várják. A program a reggel hét órai főzéssel kezdődik, délelőtt tizenegy órakor ünnepi szentmisét celebrál Tóth Miklós ezüstmisés plébános, Csík Miklós címzetes kanonok és Jász László, a község plébánosa. Ezután az ebédhez Rugli Béla muzsikál, délután két órakor kulturális műsor lesz. Fellép a Free Time Band, a magyarkeresztúri néptánccsoport, a beledi népdalkör, operettekkel a pápai Septin csoport. Este hat órakor a marcaltői fúvósok szórakoztatják a közönséget, hétkor kezdődik a bál, melyen kilenc órakor Postás Józsi lép fel. A falunap délutánján fazekasfoglalkozás, íjaszbemutató, csokiszökőkút, hőlégballonos függeszkedés és foci várja az érdeklődőket.

Ilyet nem ígérhetünk...
Ilyet nem ígérhetünk...


Haydn-kiállítás a kastélyban

Fertőd - Andreas Roseneder „Haydn reloaded" című kiállítását nyitják meg a fertődi Esterházy-kastélyban augusztus 8-án, szombaton este 6 órai kezdettel. Ajánlót mond dr. Bardi Terézia, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága tudományos igazgatóhelyettese. A tárlatot bemutatja dr. Csák Máté művészeti író.

II. Sás-gyékény Fesztivál

Sarród - Immár második alkalommal rendezik meg augusztus 8-án, szombaton délelőtt kilenc órai kezdettel a sarródi Sás-gyékény Fesztivált. Lesz kézműves-kirakodóvásár (gyékény-, szalma-, csuhé-, fűz-, sástermékekkel). Délután két órakor kerül sor a sássodró versenyre; a szervezők régi hagyományt elevenítenek fel. 16 órakor cifra Kalotaszeg falvainak viseletéből nyílik kiállítás. Ezt követően néptáncbemutató és táncház várja az idelátogatókat. Zenél Horváth Attila és zenekara. A nap folyamán lehetőség lesz a sássodrás és a gyékényszövés tanulására.

Pulykafesztivál

Újkér - Idén is megtartják Újkéren az immár hagyományosnak mondható pulykafesztivált, amelyre ez évben augusztus 8-án, szombaton kerül sor. A program délelőtt 11 órakor motorosfelvonulással veszi kezdetét, ezt követően hirdetik ki a főzőverseny eredményeit. A délután 2 órai polgármesteri köszöntő után a Soproni Vinex Kft. boraiból lesz kóstoló. A délután folyamán fellép a Kövirózsa néptáncegyüttes és citerazenekar, Csepreg Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportja. „Újra itt van a nagy csapat" névvel felidézik az 1960-as újkéri beatzenét. Az esti bálon a sztárvendég Szandi lesz, a fesztivált tűzijáték zárja. A nap során bemutatják a pulykákból készült ételeket, amelyeket meg is lehet kóstolni.

Kosárfonás és kulturális programok

Rábakecöl - Bábi néni kincsesházában (Erkel F. u. 14.) augusztus 8-án, szombaton, a tábor zárónapján délelőtt tíz órakor kosárfonással kezdődnek a programok, majd délután egy órától különböző előadásokra várják az érdeklődőket. Többek közt a népdalok jelrendszeréről és Dely Mári balladájáról is szó lesz, de fellép a szili citerazenekar és a Háncs együttes is. A Manó színpad a „Kakasviadal" című darabot adja elő és lesz táncház is.

KSE-jubileum

Kapuvár - A Kapuvári Sportegyesület (KSE) kilencvenéves évfordulójának programjait augusztus 8-án, szombaton fél tíztől tartják a helyi sportpályán. A szakosztályok köszöntését és a KSE történelmének rövid bemutatását követően a lovasok és a karatésok tartanak bemutatót tizenegy órától, majd az ebédszünetet követően a hajómodellezők mutatkoznak be a Váti-tavon. Délután a Diamant és a Junior mozgásstúdió is fellép, majd négy órától a Kapuvár–Csorna mérkőzésre kerül sor. Este sportbállal zárul a KSE jubileumi ünnepsége.

Olvasóink írták

  • 1. Túrabakancs 2009. augusztus 07. 13:16
    „A kép alapján azt hittem, az egyik programon ilyen és hasonló lányok fognak részt venni!
    Már éppen szólni akartam nekik: gyertek lányok gyertek, vágjatok menetet a hegyire... :)
    /bocsi/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvége: Ellenőrzések és lezárások

Győr - A hétvégén megállási tilalom lesz augusztus 8-án 12 és 22 óra között Győrött a Teleki u.… Tovább olvasom