Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló

Beköszöntött az ősz. A hűvős időben se üljön a négy fal között! Érdekes programok várják a kikapcsolódni vágyókat régiószerte.

Dél-Európa tájai

Győr - Dél-Európa tájai címmel kiállítás és rendezvénysorozat nyílik csütörtök délután 5 órakor a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban (Herman O. u. 22.). A kiállításon Magyarósi Péter fotóművész és Greguss László Géza erdőmérnök fotós alkotásai, valamint dr. Gáspár Ildikó és dr. Horváth Imréné babái szerepelnek.


Vetítés

Győr - Spanyolország szép tájai és épületei címmel vetítéses előadás lesz péntek délután 5 órakor a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban Konkoly-Thege György fotóművész előadásában.


Kiállítások

Győr - A Városi Művészeti Múzeum rendezésében Wanted. A Nyolcak lappangó művei címmel nyílik kiállítás péntek délután 5 órakor az Esterházy-palotában (Király u. 17.). Ugyanezen a napon Kortárs magyar képzőművészet a K&H Bank műgyűjteményéből címmel este 6 órától nyílik tárlat a Váczy Péter-gyűjteményben (Nefelejcs köz 3.).

Izgalmas programok várják pénteken a kikapcsolódni vágyókat >>

Jóga nőknek

Győr - Szeptember 3-tól péntekenként újra indul a női jóga a Mesevár oviban (Marcalváros I., Zöld Elefánt étterem mögött, Répce u. 34.). Érdeklődni Szűrné Hodossy Hajnalka jógaoktatónál lehet a 30/5936-921-es telefonszámon. A női jógafoglalkozások alapja a hatha jóga, amelynek gyakorlása során megerősödnek az izmok és a csontok, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer, oldódnak a stressztünetek.


Halfogó verseny

Győr - Felnőtt, ifjúsági és gyermek horgászai részére a halfogó versenyt rendez a Győr-gyárvárosi és Elektromos Sporthorgász Egyesület Győrben, az Iparcsatorna állatkert mögötti versenypályáján vasárnap reggel 8-tól 11 óráig. Nevezési díj nincs. Horgászni egy úszós készséggel lehet. Minden versenyző a kisorsolt starthelyen, a partról horgászik. Gyülekező és sorsolás reggel fél 7-kor a Vízügyi Garzonháznál.


Zsirai Őszi Napok

Zsira - Az Óperenciás-tengeren – A táltos költő címmel Ady Endre színházi estet rendeznek szombat este 7 órakor az értelmi fogyatékosok zsirai otthonában a Zsirai Őszi Napok keretében. Ady 36 versét Szabó Margaréta színművésznő énekli és mondja el Csuja Imre Jászai-díjas színművésszel.


Évadzáró díjlovagló verseny

Hidegség - Az országos díjlovagló verseny évadzáróját Hidegségen, az Ilonamajorban rendezik meg szombaton és vasárnap reggel 9 órától délután 5 óráig. A versenyre, ahol nemzetközi szintű díjlovas-produkciók tekinthetők meg, a belépés díjtalan.

Szombatra is remek programok ígérkeznek a régióban >>

Jótékonysági bál a kórház gyermekosztályáért

Lövő - Jótékonysági bált rendeznek Lövőn, a kultúrházban a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályának támogatásáért szombaton este 7 órakor. Az esten a Club 7 zenekar lép fel, a belépődíj 5000 forint, mely a támogatást és a vacsorát is tartalmazza. Vacsora nélkül 9 órától fogadják a vendégeket, így a belépő 2500 forintba kerül.


Kiállítás a Hajnóczy-Bakonyi-házban

Sopron - Láng-Miticzky Katalin textil- és festőművész kiállítását szombaton 11 órakor nyitja meg dr. Feledy Balázs művészettörténész a Hajnóczy-Bakonyi-házban (Templom utca 19.). A kiállítás október 10-ig hétfő kivételével mindennap díjtalanul látogatható 10–17 óráig.


Csángó énekek

Fertőd - „Csángó énekek" címmel rendeznek programot szombaton délután 5 órakor a fertőd-süttöri Szent András katolikus templomban. Nyisztor Ilona népdalénekes lép fel, Jáki Sándor Teodóz győri bencés zenetudós, csángó- és népénekkutató, valamint Cs. Varga István irodalomtörténész tart előadást. A belépés díjtalan, a rendezvény alatt a csángók részére szánt adományokat szívesen fogadják a szervezők.


Veronától New Yorkig

Sopron - A SongOffice Musical Stúdió előadásában Veronától New Yorkig címmel világhírű musicalek betétdalait hallgathatják meg az érdeklődők szombaton este 8 órakor a Liszt-szalon (Szent György utca 12.) szabadtéri udvarán.


Kálvária fesztivál

Pereszteg - Második alkalommal rendezik meg Peresztegen a Kálvária hagyományőrző és családi napot szombaton délelőtt 10 órától. Idén először lesz „Arany Fakanál" főzőverseny a helyi húsüzem támogatásával. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan íjászat, fafaragás, méhészkedés, papírmerítés, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, agyagozás és különböző kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan, de a szervezők szívesen fogadják a felajánlásokat, melyeket a fesztivál minél színvonalasabb megrendezésére fordítanak.

Vasárnap is érdekes programok várják az érdeklődőket régiószerte >>

Néptánciskolai évnyitó

Csorna - A Timaffy László Alapfokú Néptánciskola tanévnyitó ünnepsége szombaton este hat órakor kezdődik a Premontrei park szabadtéri színpadán. Rossz idő esetén a néptánciskolában várják az érdeklődőket. A rendezvényen a Pántlika táncegyüttes az Úton hazafelé című koreográfiát mutatja be, közreműködik Gecsényi András.


Rába-partiak találkoznak

Rábapordány - A Rába-partiak harmadik partiját szombaton délután két órától rendezik meg a településen a Horváth vendéglőben. A találkozón Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Rábapatona, Rábaszentandrás, Rábakecöl, Edve, Rábacsanak, Rábaszentmiklós, Rábatamási, Rábasebes és a házigazda Rábapordány kultúrcsoportjai adnak egymásnak kulturális randevút ének, tánc és próza kategóriában.


Falunap

Szilsárkány - Falunapot rendeznek a településen szombaton az iskola udvarán. A program reggel zenés ébresztővel kezdődik, délelőtt fél tízkor ünnepélyes zászlófelvonás lesz. Fél tizenegykor a kapuvári fúvószenekar és a mazsorettek lépnek fel. Délután fél kettőkor a csornai Pántlika néptáncegyüttes szerepel, fél háromkor a Tréfa bábszínház előadását láthatják az érdeklődők. Fél négykor a helyi táncosok mutatkoznak be, fél ötkor kutyabemutatót láthat a közönség. Öt órakor szerepel a Kredenc együttes, hatkor gólyalábasok. Este nyolc órakor kezdődik a falunapot záró bál a Szieszta együttessel.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Polgárőrnap az új székházban

Mosonszentmiklós - Az idén 6 éves és közel 60 tagot számláló Mosonszentmiklósi Polgárőr Egyesület szeptember 4-én, szombaton délután 3 órai kezdettel tartja hagyományos polgárőrnapját, immár az új helyén. Az egyesület a régi iskola egyik tantermét kapta meg az önkormányzattól, melyet felújítottak, kifestettek. A polgárőrnapon Bedő Csaba polgármester ünnepélyesen adja át az új iroda kulcsát Behon Péternek, az egyesület elnökének. Az ünnepségre a környező települések polgárőr egyesületei és a rendőrség képviselői is meghívást kaptak.

Olvasóink írták

  • 1. Jandex 2010. szeptember 02. 20:27
    „A képen látható Hölgyet hol találom???
    Szívesen játszanék Vele színházat,Ő széthúzza a függönyt Én meg előadom a darabot!:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wanda Spirit kiállítása a Petőfiben

Wanda Spirit festményeivől nyílt kiállítás 2010. augusztus 30-án a győri Petőfi Sándor Művelődési… Tovább olvasom