Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Hétvégére fel! - Programajánló

Könyvszalon, koncertek, szüreti mulatság! A hűvősebb napokon is izgalmas programok várják az érdeklődőket megyeszerte.

Múzeumi fesztivál

Győr - „Párhuzamok 02: a hely" címmel nemzetközi szimpózium kezdődik szombat délután 3 órakor a Városi Művészeti Múzeumban. Ezzel egy időben zajlik a Tér – Építő – Játék családi múzeumpedagógiai foglalkozás Gergics Ágnes múzeumpedagógus vezetésével.


Mokka gyermekeknek

Győr - A IX. Győri Könyvszalon programjához kapcsolódik szombat délelőtt 10 órától a Városi Művészeti Múzeum 6–11 éveseknek szóló, Mesék az erdőről című képzőművészeti foglalkozása a Borsos Miklós Múzeumban (Apor Vilmos püspök tere 2.).


Cserók-rock

Győr - Az I. Cserók Rockfesztivál és Tehetségkutató Verseny szombat délután 4 órától éjfélig zajlik a Molnár Vid Bertalan Közösségi Házban (Váci M. u. 3.).

Még több izgalmas program >>
Tappancs

Győr - Zenés mozgásfejlesztő órák várják az óvodásokat péntek délután 4 és 5 órától a Tappancs játszóházban (Teleki u. 38.).


Magyar évezredek

Győr - A Petőfi Sándor Művelődési Ház szombati programjai közül kiemelkedik a délelőtt 10 órakor kezdődő Magyar Évezredek Szabadegyetem előadása a hét vezérről, a vendéglovagokról, Attiláról és Szent Istvánról.


Paletta műhely

Győr - A VOKE Arany János Művelődési Ház (Révai u. 5.) Hétvégi Vizuális Paletta Műhelye minden szombaton 9 és 12 óra között zajlik. Várják a rajz és a művészetek iránt érdeklődők jelentkezését (telefon: 96/312-446, honlap: www.vasutasmuvhazgyor.hu).


Orgonakoncert

Győr - A győri Szentlélek-templom orgonahangverseny-sorozatában vasárnap este 6 órától Soós Gábor győri orgonaművész ad koncertet. Bach mellett jeles barokk szerzők (Bruhns, Kerckhoven és Litzau) műveit tűzte műsorra.

Kattintson az érdekes szombati programokért! >>
Létkérdések


Győr - Létkérdések címmel az Új Akropolisz Filozófiai Iskola szervezésében indul filozófiai beszélgetéssorozat hétfőn este 6 órától a Mandala Teaházban (Sarkantyú köz 7.). A belső harc, a félelem, tudatlanság, korlátok, döntéseink, „a győzelem titka" lesz napirenden.


Öt évtized – jubileumi tárlat

Győr - A Paál László Képzőművész Kör fennállásának 50. évfordulója alkalmából jubileumi kiállítás nyílik hétfőn délután 5 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Ház aulájában (Árpád út 44.). Az Öt évtized Paál László fényes útján című tárlat október 20-ig tekinthető meg, hétköznapokon reggel 8 és 20 óra között.


Egészségnap tanácsadással

Pannonhalma - Szombat reggel 9 órától délután 4 óráig egészségnapot tartanak a cukorbetegek és a téma iránt érdeklődők a helyi kultúrházban. Figyelemre méltó előadások hangzanak el dr. Tamás László és dr. Vargha Zsolt tolmácsolásában, emellett tanácsadás, termékbemutató és tombolasorsolás is színesíti a napot.


Könyvszalon szombaton (is)

Győr - Gazdag kínálat várja a könyszalonra látogatókat szombaton is a Győri Nemzeti Színházban. A nagyszínpadon – többek között – fél 12-től Dés Lászlóval, 13 órakor Vujity Tvrtkóval hallhatnak beszélgetést, 16 órától a 40 éves Kaláka muzsikál. A pódiumszínpadon délután 1 órától Kukorelly Endre, 4 órától Szakonyi Károly, 5 órától Háy János szerepel, fél 6-tól pedig a Műhely Radnóti-különszámát mutatják be. A Kisfaludy Teremben 10 órakor a „Sámándobtól harangszóig" című győri antológiát, 11 órakor Mészáros Urbán Szabó Gábor, 12 órakor a Győri Ifjúsági Irodalmi Kör „Hús és sakk" című kötetét ismerhetik meg a könyvbarátok. Délután 3 órától Spiró György, 4 órától Vámos Miklós a vendég.


Szüreti felvonulás

Abda - A régi hagyományoknak megfelelően szervezi meg az Abdai Lovas Egyesület a szüreti felvonulást. Szombaton 13 órakor indul a menet és körülbelül 18 óráig tart, míg végighalad a település utcáin. A felvonulók szívesen fogadják a lakóktól a finom süteményt. A szüreti bál 18.30-kor kezdődik a Lóbarát kisvendéglőben. Sörsátorral, élő zenével várják a vendégeket. Bővebb információ: 20/493-0414.


Könyvszalon

Győr - A IX. Győri Könyvszalon megnyitóünnepségét szombat délelőtt 11 órakor tartják a nemzeti színházban. Megnyitót mond Ottófi Rudolf alpolgármester, a vendégeket köszönti Szammer István, a Lapcom kft. igazgatója. Az alkotói díjat Jókai Anna Kossuth-díjas írónak nyújtják át, majd bemutatják Jordán Tamás–Huzella Péter „Szólt az ember..." című műsorát.

Ide kattintva további programokat talál >>
Jelnyelvi tanfolyam


Győr - A siketek és nagyothallók megyei szervezete 50 órás alapszintű jelnyelvi tanfolyamot szervez. A jelentkezéseket a gyor@sinosz.hu e-mail címen, illetve levélben a 9022 Győr, Árpád út 65. címen fogadják. Határidő: október 9.


Világnapi koncert

Győr - A Petőfi Sándor Művelődési Központ szombati programjai sorában este 6 órakor a zene világnapja alkalmából a Harmónia Művészeti Iskola tanárai és növendékei adnak koncertet.


Matokabinde-táncház

Győr - A Matokabinde együttes magyar népzenei táncháza szombat este 8 órakor kezdődik a VOKE Arany János Művelődési Házában.


Állatok világnapja

Győr - A Xantus János Állatkertben szombat – látványetetésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, feladatokkal, fejtörőkkel – az állatok világnapjának szentelik a nyitvatartási időt.


Lengyel ünnep

Győr - A lengyel napokat tizedik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen. A programsorozatot szombat délután 4 órakor a nemzeti színház Kisfaludy Termében Ottófi Rudolf alpolgármester és a kisebbségi önkormányzat elnöke, Siuda Jerzy nyitja meg. Ezután a Kamienica népi együttes és a dunaszegi Rezeda citeraegyüttes ad műsort, majd a lengyel önkormányzat Baross úti székhelye előtt lesz rövid folklórbemutató. Andrzej Pedryc verseskötetét, illetve Berkeczné Juszkiewicz Romana kiállítását az önkormányzat épületében mutatják be, majd 7 órától közös muzsikálás részesei lehetnek az érdeklődők.

Vasárnapi programok egy csokorban >>
Mészáros György kiállítása

Sopron - Mészáros György festőművész kiállítását október 3-án 11 órakor nyitják meg a Hajnóczy-Bakonyi-házban (Templom u. 19.). A tárlat november 29-ig hétfő kivételével naponta 10–17 óráig ingyenesen látogatható.


Mesejáték a múzeumban

Mosonmagyaróvár - A Hansági Múzeum szombat délután 4 órakor családi programot, később pedig, hétköznapi időpontokban óvodai előadásokat szervez a magyar népmese napja alkalomból. Az Új Kamasz Színpad és a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány tagjai a Gyöngyszín Ilona című interaktív, zenés mesejátékot adják elő a Cselley-ház (Fő út 19.) emeleti dísztermében. Muzsikál a Kislaptáros zenekar. A szombati előadásra a családi belépő 500 forint.


Lóvásár és börze

Levél - A „Hóka" Lovas Klub idén is megrendezi október első szombatján a levéli ló- és hobbiállatvásárt, tartozék- és szerszámbörzét. A szervezők október 3-án, szombaton reggel 7 órától várnak mindenkit a sportpályára, délután 1 órától amatőr western lovas ügyességi versenyeket láthatnak az érdeklődők.


Kövér Lébényben

Lébény - Szombat este 6 órától a Közösségi Házban Kövér László, a Fidesz Országos Választmánya elnöke lesz Gyopáros Alpár képviselőjelölt vendége.


Madármegfigyelés

Bősárkány - Az európai madármegfigyelő napok megyei programjaként madármegfigyelést és -gyűrűzést tartanak szombat reggel 8-tól 12 óráig a Nyirkai-Hanyban. Az érdeklődők fél 8-tól gyülekeznek a bősárkányi templomnál. Részletekről érdeklődni a 20/530-1439-es mobilszámon lehet.


Időseket köszöntenek

Csorna - A helybeli nyugdíjasokat köszönti az önkormányzat az idősek világnapján szombat délután négy órától a Városi Művelődési Központban. Köszöntőt mond Turi György polgármester. A kabaré az kabaré címmel zenés műsort mutatnak be Szőke Zoltán és Varga Izabella színművészek.

Olvasóink írták

 • 7. Nick2010 2009. október 04. 12:41
  „Az igaz, hogy nem volt szó ebben a "csudálatos" programajánlóban a kónyi Delta buliról, de mégis nagyon sokan eljöttek, és nagyon fergeteges buli volt!!! Köszönjük !!!! (:”
 • 6. Sophia 2009. október 04. 07:45
  „Hegykőn ma búcsú van!”
 • 5. dr73 2009. október 03. 20:18
  „:-/”
 • 4. sme 2009. október 03. 18:23
  „Mert csak az a fontos, ami Győrben történik. Legalábbis a szerkesztők szerint, pedig nem csak Győrből áll a világ.”
 • 3. Nick2010 2009. október 03. 13:37
  „Érdekes módon, a kónyi és a rábaszentmihályi búcsúról egy szó nincs! Pedig az előbbiben Delta buli, az utóbbiban Gramy-bál lesz!!! Köszönjük "Emese"....”
 • 2. rittersport 2009. október 02. 20:21
  „És a kapuvári programok hol vannak? 40éves városavató jubileumi koncertek lesznek !!!!
  Szombat este 7 kor NEMJUCI utána BOB BON és utána egy svéd DJ !!!!!!”
 • 1. apuka05 2009. október 02. 18:35
  „Sopronban annyi program lesz nem is tudok választani.Hova menjek? :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áram alatt

Győrújbarát - Feszültség alá helyezik a Mátyás körúti óvoda villamosenergia-ellátását biztosító… Tovább olvasom