Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Hatszázmillió a megyébe

A friss döntések nyomán Pannonhalmára, Lipótra, Bakonyszentlászlóra és Fertőszéplakra kerül európai uniós támogatás.

Újabb európai uniós pályázatokról született döntés nemrégiben. Az eredményeket Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke ismertette Pannonhalmán kedden. A helyszínválasztás nem volt véletlen, ugyanis a nagy nyertes a pannonhalmi önkormányzat lett, amelynek "a városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban" elnevezésű kategóriában 539,7 millió forintot ítéltek meg.

Bagó Ferenc polgármester rövid beszédében arra utalt: a cél, hogy a település a világörökségnek számító főapátság méltó kapuja legyen. Dr. Török Péter jegyző részletesen ismertette az önrésszel együtt 675 millió forintos beruházást, amelynek megvalósítását várhatóan jövőre kezdik el. A volt piactérből valódi főteret hoznak létre. A megszűnő parkolóhelyek helyett új parkolót építenek. A 250 éves, műemlék magtárból művészeti-kulturális központ válik. Megtörténik a Váralja városrész két utcájának rekonstrukciója, új gyalogutat alakítanak ki a főapátságig, és felújítják az onnan levezető lépcsősort.

Balogh József tájékoztatásából kiderült, hogy a kereskedelmi szálláshelyek fejlesztése kategóriában további három megyei pályázónak ítéltek meg támogatást. A Lipóti Termálfürdő Kft. kemping létesítésére kapott 33,2 millió forintot. Az Evotech Kft. vadászfogadót építhet Bakonyszentlászlón 52,1 millió forintos támogatással. A panzióépületen kívül három apartmanház áll majd a vendégek rendelkezésére. A Zöld-Lak Bt. fertőszéplaki panzióját újíthatja fel, és bővítheti húszról huszonnégy férőhelyesre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Józsefné babakészítő

Németh Józsefné Magdika A mai napig a Babaklub oszlopos tagja, minden évben részt vesz a… Tovább olvasom