Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

H1N1: Győrben meghalt egy 10 éves kisfiú

A győri kórházban néhány nappal ezelőtt halt meg egy tízéves kisgyerek, akit Sopronból szívleállás után szállítottak a megyei gyermek intenzívre. Mostanra derült ki, hogy a H1N1 vírus is megfertőzte.
A tízéves, súlyos fogyatékossággal élő kisgyermek mindössze tizenegy kiló volt, halála előtt négy napig belázasodott, ezért háziorvosa a soproni kórházba küldte tüdőröntgenre.

A fiú szíve a röntgen készítése alatt állt le, újraélesztették, s a győri kórház gyermek intenzív osztályára szállították. Állapota válságos volt, s az orvosok hiába küzdöttek az életéért, néhány órával később meghalt.

A szülők külön kérésére nem boncolták fel az egész életében súlyosan beteg gyermeket, de az intenzíven még a kezelése során vért is vettek tőle, s a H1N1-et is tesztelték. Az eredmény most született meg: a fiú fertőzött volt az új influenzával, tüdőgyulladása kezdeti stádiumban volt, nem volt úgynevezett beszűrődése. Halálát közvetlenül a keringés összeomlása okozta.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. sop32 2009. december 19. 10:13
  „RudyD
  Neked van gyereked? Nekem is a gyógyszerek mentették meg a gyerekemet és nem holmi bioéletmód,meg homeopátia persze az utóbbi biztos hatásos annak akinek nincs semmi baja,de egy betegnek akinek előrehaladott a baja annak már semmit nem ér,csak az erős gyógyszerek.Egyik rokonom sem élne ha 20 évvel ezelőtt nem hoznak be Magyaro.-ra egy olyan gyógyszert nem mondom a nevét,mert reklám lenne,akkor már nem élne.”
 • 44. sicc 2009. december 18. 22:53
  „43-as ,ha már ilyen példákkal jöttök, nekem is van két esetem.
  A fiam 3 évesen belázasodott, az orvos nem írt fel semmit csak c-vitamin, lázcsillapító. 3 nap múlva orvost kellett hívni, nehézlégzés,hányás,láz, irány a kórház , röntgen, kiderült tüdőgyulladás. Két hétig kellett antibiotikumot szednie mire jobban lett.
  Másik alkalommal, megint nem írtak gyógyszert, visszaesett, magas láz, arca jobb felén tűzpiros folt. megint írány a korház ,fül-orr-gégészet, bazi nagy tűvel felszúrták az arcüregét, kimosták, két hét zinnat szedés. Arcüreggyulladásból simán agyhártyagyulladás lett volna.
  Tanulság: Ha nem ebben a korban élünk és nincs antibiotikum akkor már nem biztos,hogy élne a gyerekem.”
 • 43. RudyD 2009. december 18. 19:45
  „@29. ox* - Van valami abban amit mond´sz. A tévedésed ott leledzik hogy miután az gyártásba kerül, onnantól már nem arról szól a történet hogy gyógyítsanak vele. Onnantól arról szól a történet hogy profitot termeljenek vele. Ezt már átfogóan csinálják. Minden szinten, ahogy ilyesmiről szó lehet.
  Jórészt szintetikus cuccokkal. Utána meg kitalálhatod hogy Hollandusokon és Amcsikon keresztül végül is hova adtad a pénzed.

  @28. Truder - Egyetértek! Ki sem kell váltani. Sajnos közeli személyes tapasztalatból, mikor másnap ugyanaz az orvos közli hogy vírusos a fertőzés, amire elkezdtük adni az antibiotikumot. Amit ugyanez az orvos írt fel. Mert ´kicsit pirosnak látta´ a torkát.

  A nép okulására: Csecsemőről volt szó. Három napig erős, 38-39 °C -os lázzal. Mindenfélével próbáltuk kezelni, amivel lehet, amit csak javasoltak. Szuszpeniós tr´... -val, homeopatikával, mindennel. Folyamatos hűtőfürdőzés, meg ami lehet.
  Utolsó este ment az antibio, meg egy lázcsillapító kúp. Egy órán belül hőemelkedés. Két napra rá jött rá az orvos hogy vírusos a fertőzés. "Köszönjük"....

  Csak akkor jutott eszébe hogy lehet hogy ez is csak három napos vírusos láz volt. Úgyhogy kedves szülőtársak. Ha nem a biztosítékot csapja ki az a láz, akkor 3 napig tessék csak nyugodtan bio módszerekkel próbálkozni. Orvosban nem bízni. Amúgy elméletileg megállapítható hogy vírusos vagy bakteriális-e a dolog. De erre az egyszerű dologra, ami kb töredéke egy havi utánam befizetett TB -nek... Miért nem futja egyszer egy évben? Abból amit elméletileg erre a célra fizetek be?

  Mi szabályozza hogy az orvos így ne tévedhessen? Van erre előírás? És miért nincs? Miért nem működik?”
 • 42. fióka 2009. december 18. 14:05
  „Valaki áruljon el valamit ezek a szerencsétlen haláleseteket olvasva szinte mindenkinél azt írták ,hogy UTÓLAG KIDERÜLT a H1N1 vírus fertőzte meg.Én csak azt nem értem ha bent van a kórházba mi alapján kezelik a beteg ha mindíg utólag derül ki a fertőzés amit persze tudunk,hogy nem az volt a halálozás beáltának oka.Egyébként Amerikába 600.000 oltóanyagot hívnak vissza mert nem felel meg,szerintetek akkor itthol miket oltogat a cipruson bejegyzett politikusink maszek cége.”
 • 41. Shaki 2009. december 18. 12:43
  „oaxacaca 2009.12.17. 12:21

  Hát csak higyj a gyógyszerekben, de azért néha nézesd meg 1 egyszerű vérvétellel a májenzimeidet!!!!! Zabáld és támogasd azokat, akik dollármilliárdokat szednek össze most már mióta! Remélem elhiszed, hogy leszarják a te fejedet is!!!!! Nekem van 1 betegségem, ami szerintem semmi, nem is szedem a gyógyszert rá. Az a gyógyszert amit a doki felír nekem 319 ft, mert erős meg támogatott, de a hivatalos ára 39500 FT! Szedtem kb 3 éve, de kellett egy műtét, viszont a májenzimeim miatt az aneszteziológus félt az altatástól! Hát mit tettem, soha többé semmi orálisan!:))))) Azóta a májleleteim közelítenek a tökéleteshez!!!!! De meghagylak a hitetben, mindenki saját maga ura!!!!Szép napot!”
 • 40. Adeleida 2009. december 18. 09:51
  „http://www.babaszoba.hu/articles/Igy_halt_meg_H1N1-ben_a_21_eves_kismama_es_magzata_elgondolkodtato_video?aid=20091202171309;BXID=3BB7966D-FAB08ABD-A36A1CCE-9FDD2697”
 • 39. Adeleida 2009. december 18. 09:47
  „Bocsánat az előbbi hozzászólásomból kimaradt egy fontos jelző:

  "...hány egészséges kismama került..."”
 • 38. Adeleida 2009. december 18. 09:45
  „Czeizel professzor szakmai tudása, hozzáértése megkérdőjelezhetetlen!

  viperetta335
  "...segget csinálni a szájából."
  Mire gondolsz? Arra hogy kezdetek óta kiáll az oltás mellett? Hangsúlyozva az oltás beadását állapotos kismamáknak? Eddig hány kismama került emiatt a vírus miatt lélegeztetőgépre? Hány babának kellett emiatt korábban világra jönnie? Ha csak egyről lenne szó, már az is sok lenne...”
 • 37. viperetta335 2009. december 18. 09:35
  „A gyerek szervezetében ott volt a vírus,de nem miata halt meg.Vegülis ez viszonylag korrekt híradás volt.
  Szegény Czeizelt szakmailag megviseli ez a H1N1 téma.Nyilván beszedik rajta annak díját,hogy annak idején sokat megtengedtek neki.Most aztán akár egy héten belül többször is kénytelen segget csinálni a szájából.
  Mikor kiderült,hogy mennyi rengeteg oltóanyag van,és ez a fránya H1N1 nem akar kellően tizedelni,Czeizel ott izzadt a sajtótájékoztatón és bizonygatta,hogy kell,de már akkor is összevissza beszélt,mert próbálta menteni a kismamákat meg a kisgyerekeket,burkoltan,de olyankor mindig sandán oldalra nézett a miniszter,és az öreg Czeizel visszavonult a statisztikák fedezékébe.Sajnáltam.”
 • 36. Molly 2009. december 18. 07:55
  „Azon csodálkozom,hogy a hiradós még nem nevetve közli ezeket a híreket.
  Szerintetek m.helyeket mért nem zártak még be?
  mert nem úgy van ahogy mondják.”
 • 35. manci15 2009. december 17. 18:32
  „Arra lennék kíváncsi, honnan szedik a médiában, hogy valaki H1N1 miatt halt meg, amikor nem is tesztelik a betegeket, mert drága a vizsgálat. Ezt egy lázas beteg ismerősömnek mondták.”
 • 34. Jandex 2009. december 17. 18:13
  „Bocsi "czeizel" csak kiakadtam mint a rugó!!!!!!!!”
 • 33. Jandex 2009. december 17. 18:11
  „29. hozzászólás oaxacaca
  Igazad van,keressenek Mrd-okat de Én nem igen tudok undorítóbbat elképzelni mint balesetben elhunyt Ffira
  ráfogni,hogy H1N1-ben halt meg a fejsérülése miatt! Azt már nem is merem említeni amiről ez a cikk szól!!!!!
  A ceizer is két kézzel tiltakozott,hogy a kismamákat nem szabad beoltani,mert a vakcina molekuláris szerkezete miatt árt a babának /ő már csak tudja hisz Őket árulta az USA-ban,3-4 hónapos terhesen kiküldte a kismamát aki
  szülés után egyedül jött haza/ most meg ő bizonygatja milyen fontos beoltani Őket!!!/csak nem szóltak neki,hogy mi is az ő véleménye!!!Grrr....
  Még egyszer Részvétem a Családnak!!!!”
 • 32. rivotril2mg 2009. december 17. 16:14
  „moderálva”
 • 31. prettywoman 2009. december 17. 15:17
  „Ugyan már - 30. (adalfold)! Kisalföld meg a leleplezés. Hol élsz Te? Csak azt, amit ők is akarnak. Tudom, nem ide tartozik, de a múltkor az SMS-rovatba bátorkodtam beírni valamit "remek" közös képviselőnkről. De nem jelent meg az SMS-em. Valószínűleg azért, mert oda mertem írni az igazságot, hogy az MSZP-sek keze mindenhova elér. Semmi trágárság, semmi kirekesztés, csak emiatt. Ez ám a demokratikus közlés kulcsa.”
 • 30. adalfold 2009. december 17. 15:00
  „GONDOLOM ÚGY HALT MEG, HOGY MINTÁT SEM VETTEK TŐLA HALÁLA ELŐTT.
  KEDVES KISALFÖLD LEPLEZZE MÁR LE, HOGY A GYŐRI ,,SZUPERKÓRHÁZBAN" VÉRVÉTELRE SEM TELIK.
  NEM EGY ISMERŐSÖM KERÜLT MÁR MENTŐVEL FERTŐZŐOSZTÁLYRA ÉS DIAGNÓZIS NÉLKÜL KÜLDTÉK HAZA ŐKET.

  MERT CSALÓK, BŰNÖSÖK AZ ORVOSOK, SIKKASZTANAK

  ÉS AMÚGY IS KEVÉS A PÉNZ.

  MÉSZÁRSZÉK.”
 • 29. oaxacaca 2009. december 17. 12:21
  „Nyáron megismertem egy nagyszerű embert, aki kutató-gyógyszerfejlesztő az egyik nagy-nagy gyógyszergyártó cégnél. Elmesélte, hogy részese volt néhány nagyon fontos, ma már sorozatgyártás alatt lévő gyógyszer kifejlesztésében, amiért- többek között- a teljes szimpátiámat élvezi.
  Nem állok be a sorba és szidom a gyógyszer cégeket csak azért,mert hihetetlen pénzeket keresnek, MERT ŐK MEGÉRDEMLIK! Mert a gyógyszereik az életünket menthetik meg. Amikor egy pohár vízzel lenyelem a gyógyszereiket, mindig eszembe jut, hogy hány ember, hány évig dolgozott azért, hogy most engem ez a gyógyszer meggyógyítson. Mindenki jól jár, ő meggazdagszik, én meggyógyulok.
  S bizony az a "Dögöljön meg a szomszéd tehene is!" szituáció lenne, ha csak azért, mert én nem lehetek gazdag, más se legyen. De IGEN! Legyen gazdag az, aki a társadalom számára hasznos munkát végez.
  Szerintem a jó emberek tudnk örülni a mások sikerének is.:-))
  Én is próbálok az lenni.”
 • 28. Truder 2009. december 17. 10:49
  „25. hozzászólás egysoproni_ 2009.12.17. 01:03

  Kár, mert a csatornából visszakerül a körforgásba... :( Inkább ne váltsd ki”
 • 27. Adeleida 2009. december 17. 10:13
  „egysoproni_
  Ha sokáig szeretnél élni, akkor inkább ne a csatornába öntsd...”
 • 26. piteam 2009. december 17. 09:19
  „Meg a sajtónak is élnie kell valamiből...
  Ráadásul az olvasók többsége erre, és ehhez hasonló hírekre a vevő.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyvédelem - utolsó figyelmeztetés

A meteorológiai előrejelzések e hét végére mínusz tíz foknál is hidegebbet jeleznek, ezért a… Tovább olvasom