Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Győri tévések elismerése

Nemrégiben ért véget Lakitelken a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók V. Szemléje. A rendezvényen a Győri Városi Televízió két munkatársa különdíjban részesült.
Kétszáz alkotás érkezett be előzsűrizésre a lakitelki televíziós szemlére, amiből a Sára Sándor Kossuth-díjas rendező által vezetett zsűri 41 munkát választott ki. Köztük volt Pozsgai János szerkesztő-rendező és Molnár G. Tamás operatőr Szeretetvár – A Dévai Szent Ferenc Alapítvány című filmje is.

Az 55 perces dokumentumműsorban a Győri Városi Televízió munkatársai a Böjte Csaba atya és segítői által működtetett, árva gyerekeket felkaroló otthon mindennapjait mutatják be. A készítők a hangsúlyt a jó értelemben vett egyszerűségre, a gyönyörű képi megjelenítésre fektették. A lélekindító történet feldolgozása olyannyira megtetszett a neves zsűrinek, hogy a szemle különdíját adták át az alkotóknak.

A filmet már a győri nézők is láthatták, s az utóbbi időben több pedagógus is felkereste a televíziósokat, hogy levetíthessék azt az osztályfőnöki órákon. Pozsgai János és Molnár G. Tamás természetesen nem mondott ellent a kéréseknek, s május 31-ig, a televízió működéséig továbbra is átmásolják a kazettát az érdeklődőknek. A Szeretetvárból egyébként a győri levéltár is őriz egy kópiát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csíksomlyóra készül a Palestrina

Katona Tibor számára nem munka, hanem szolgálat, élete része, hogy a hétvégi szentmiséken a győri… Tovább olvasom