Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Győri politikusok vagyonleltára - 3. rész

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. Állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett, ezekre kérünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel. Célunk a politika és a politikusok iránti közbizalom erősítése. Ezúttal Győr elöljáróinak válaszait adjuk közre. (3. rész)Diligens Tibor (Fidesz–KDNP): A szabadhegyi, kismegyeri képviselő az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság tagjaként havi bruttó 196.149 forint tiszteletdíjat kap. A győri Audi-gyárban dolgozik szereldei munkatársként havi bruttó 300.200 forintért. Egy 130 négyzetméteres szabadhegyi családi házban él, amelynek fele része az övé. Megtakarítása egymillió forint, tartozása, cége nincs. Korrupcióval nem találkozott. Egy 2000-es évjáratú Fiat Puntóval jár, feleségének egy Opel Astrája van. Az elmúlt két évben egyszer üdült, tavaly ősszel egy római úton vett részt. Gyermekei már felnőttek.

Fodor Roland (Jobbik): A győri közgyűlésben debütáló képviselő arra a kérdésre, hogy mennyi a havi összjövedelme politikusi minőségében, azt a választ adta: „Mivel még nem kaptam meg, pontos összeget nem tudok mondani; úgy értesültem, nettó 120 ezer forint körül lesz mindennel együtt." (Hivatalosan bruttó 196.149 forint javadalmazás jár neki – a szerk.) A civil munkaköréből származó havi jövedelmet természetesen tudja, nettó 196.500 forintot keres a munkahelyén. A jobbikos politikus egy 54 négyzetméteres társasházi lakásban él, de ezt csak bérli, tulajdonrésze nincs benne. Ugyanakkor tulajdonosa lesz egy most épülő társasház 48 négyzetméteres lakásának – ezt banki kölcsönből tudja finanszírozni. Megtakarítása 300 ezer forint készpénz, tartozása 10 millió 500 ezer forint banki hitel. Gazdasági vállalkozása nincs, EU-s pályázaton sem nyert még soha. Autója egy 2002-es VW Polo 1.4-es. Az elmúlt két évben sehol sem nyaralt, ideje sincs költséges hobbira, mert „a politika kitölti az életem, időm erre nincs". Nem nős, nincsenek gyerekei. A korrupcióval sem találkozott még politikusi minőségében.

Gancz Tamás (Fidesz–KDNP): Az újonc politikus a közgyűlés szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságának alelnökeként havi bruttó 196.149 forintot kap. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatójaként más jövedelme nincs. A képzésért félévente 165 ezer forintot fizet. Egy 55 négyzetméteres adyvárosi panellakásban él, amelyben 1/10-nyi tulajdonrésszel rendelkezik. Diákhitele van 2010 óta, amelynek jelenlegi összege 3 millió 465 ezer forint. Megtakarítása, cége, autója, jelentős kiadással járó hobbija és gyermeke nincs. Korrupcióval nem találkozott. Idén és tavaly is Vonyarcvashegyen nyaralt.
(Folytatjuk)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri politikusok vagyonleltára - 2. rész

Állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett. Győr elöljárói válaszolnak. Tovább olvasom