Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Győri Nemzeti Színház: színes, változatos és nehéz évad következik

Minden hónapra jut egy színházi bemutató Győrben. Nagy Viktor színházigazgató elégedett a műsortervvel, reméli, hogy tartani tudják az emelkedő nézőszámot, a közönség hű marad hozzájuk.

Kiss János, a Győri Balett és Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója ismertették társulatuk következő évi terveit. A Győri Balett kezdi a premierek sorát a Queen című balettesttel, mely megidézi a legendás együttest. A Fiatalok a fiatalokért című előadás-sorozat balettmesével folytatódik, a csodák csodájával, Ózzal. Liszt Ferenc zenéjére a Magyar rapszódia című balett a tavaszi bécsi bemutató után kerül Győrbe.

Kiss János és Nagy Viktor társulataik következő évi terveit ismertették csütörtökön. Fotó: Krizsán
Kiss János és Nagy Viktor társulataik következő évi terveit ismertették csütörtökön. Fotó: Krizsán

A Győri Nemzeti Színház nagyszínházi bemutatói sorrendben a következők lesznek: Mihail Bulgakov – Moličre, avagy az álszentek összeesküvése (színmű), Dobozy Imre–Korognai Károly – A tizedes meg a többiek (komédia), William Shakespeare – Hamlet, dán királyfi (tragédia), Peter Schaffer – Equus (dráma), Mozart – Don Giovanni (opera), Állami áruház (operett), Rent (rockopera). Továbbra is játszóhelyként marad a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, itt zenés vígjátékokat mutatnak be és a Kisfaludy Terem, ahol Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéje kerül színre.

Megszűnik a Fáy- és a Solti-bérlet, új konstrukcióként bevezetik a Sikerbérletet, ami négy, a néző által kiválasztott tetszőleges előadásra váltható be. A bérletárak nem emelkedtek, tavalyi árakon válthatók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisemmizettek a győri közgyűlés előtt

A Pannon Szárnyas utcára került dolgozói hívták fel a figyelmet lehetetlen helyzetükre a csütörtöki… Tovább olvasom