Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Győri Vásár – Üzlet, egészség és szórakozás

Immár a huszadik sajtótájékoztatón harangozták be csütörtökön a szervezők a Győri Általános Vásárt.

Június 10-től négy napon át az üzlet, az egészség és a szórakozás költözik a Magvassy-sportcsarnokba.

– Felnőttkorba lépett a Győri Vásár – kezdte tájékoztatóját Bozsoky Zoltán ügyvezető igazgató, emlékeztetve Galló Zoltán alapítóra, akinek ötletéből valósult meg és működik két évtizede a rendezvény.

Sajtótájékoztató a  Győri Vásárró. Fotók: Bertleff András
Sajtótájékoztató a Győri Vásárról. Fotók: Bertleff András

Akkor a Magvassy-sportcsarnokban 80 kiállítóval indultak, most ugyanott 168 cég jelentkezik a minőség jegyében – vagyis a rendezvény megtelt. A csarnok mellett egy 600 négyzetméteres sátor és a szabad terület várja a látogatókat, akiknek a huszadik alkalomra kivételes programot állítottak össze – a látogatóknak teljesen ingyenesen! A megnyitót június 10-én 11 órakor tartják, péntektől vasárnap estig pedig többek közt Geszti Péter, Koltai Róbert, Tabáni István, Tóth Vera, a Loyd Egylet, a Bojtorján együttes, SP, Somló Tamás és a Crystal lép színpadra. A kicsiket kalandpark várja mászófallal, ugrálóvárral, kötélpályával. Az egészségmegőrzést a péntektől vasárnap estig ingyenes szűrővizsgálatokat végző Wolf egészségkamion szolgálja. Szombaton a szabad területen zajlik majd a nemzetközi németjuhászkutya-fajtaverseny és -bemutató.


Az idén 125 éves Győri Ipartestület szinte önálló ˝kisvásárral˝ jelentkezik, melyről Hancz István elnök számolt be. Pénteken a Váci Mihály Általános Iskola ad műsort, a Kossuth-szakképzősök divatbemutatót tartanak, s láthatók lesznek kézművesek és nagyvállalkozók portékái egyaránt. A folklórt a szanyi Bokréta néptáncegyüttes és a Greznár cigányzenekar képviseli.

A kiállítók 63 százaléka a megyéből érkezett, de immár országosnak, sőt, nemzetközinek minősíthető a rendezvény. Idén tíz ország és az Európai Unió vendégeskedik önálló standokkal. A hagyományos üzletember-találkozó díszvendége ezúttal Oroszország – mondta el Török Antal, a megyei iparkamara külkereskedelmi osztályának elnöke. A vásárral egy időben zajló Agroraab mezőgazdasági és Élettér építőipari kiállításra szintén erős kínálat jellemző, így továbbra is a Győri Általános Vásár nevezhető a régió vezető kiállításának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hozz magaddal egy könyvet otthonról!

A Bojtorján együttes jótékonysági előadásának mottója ez. Koncertjüket június 13-án, a XX. Győri… Tovább olvasom