Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Győrből Vrsarig: 11 megyei bringás 600 km-t tekert egyetlen nap alatt, s eljutott az Adriai-tengerig

Az elmúlt két évhez hasonlóan, megyei bringások idén is letekertek Győrből az Adriai-tengerre egyetlen nap alatt.

A győri Georgesport KSE és a pázmándfalui Tatanka Liquid Power Racing Team színeiben versenyző kerekesek idén "emelték a tétet", s 500 kilométer helyett közel 600 teljesítését tűztek ki célul.

Pontban 9 órakor indult el a Megyeháza előtti térről a csapat péntek reggel - s bár defekt és technika gondok Tétszentkúton és Sárváron is hátráltatták a társaság egyes tagjait -, a rekkenő hőség ellenére, remek tempóban haladva, 16 óra körül jutottak el a rédicsi határátkelőhöz. Ezzel 185 kilométert pipálhattak ki, de az óriási kihívást jelentő szintemelkedések csak ezután következtek Szlovéniában és Horvátországban. Ráadásul nem sokkal a határ után hatalmas zivatar kapta el a társaságot, majd Vock Balázs lánca is elszakadt. Így több mint két órára külön vált a csapat, ráadásul az egyik boly eltévedt a Mura-folyó völgyében. Végül Ptuj városában találkozott össze az összes bringás. Az idő ekkorra egyre jobban "sürgette" a srácokat: nem maradt más megoldás, mint szürkületben és egyre emelkedő terepviszonyok között ledolgozni a balszerencsésen összeszedett a hátrányt.

Hat fős vezetőboly (Halász Róbert, Hardi János, Kemenczei Ábel, Koncz Szabolcs, Várallyai László, Vock Balázs) állt ekkor élre, s sikerült is olyan tempót diktálni, hogy Celjébe és Ljubljanába az előzetes tervek szerint időre futott be a csapat. A lábakba „tett" 400 kilométer, az egyre gyakoribb "gyilkos" szintemelkedések mind jobban meglátszott a bringásokon, ráadásul éjszaka és hajnalban folyamatos erős esőt kaptak a nyakukba. Nem sokkal a szlovén tengerparti üdülőváros, Koper előtt történt az egyetlen bukás: Nagy Szilárd egy ház kerítésének ütközött, szerencsére az esés nem járt komoly sérüléssel.

Az utolsó 80 kilométeren már az Isztriai-félszigeten kerekeztek a megyei vasemberek, de könnyed levezetésről szó nem lehetett: gyakorlatilag végig olyan hegyi terepen kellett haladniuk, ahol a kísérő autók kettes sebességi fokozatnál nem tudtak feljebb kapcsolni. A vrsari célba 8 óra 51 perckor érkezett meg az első boly, majd az utolsó bringás is befutott két perccel 9 óra előtt. 


Így látták a főszereplők

Halász Róbert (Tatanka Liquid Power Racing Team): A kánikulai meleg gyenge pontom, s a hőséggel most is akadt gondom. Szerencsére Szlovéniában sokat hűlt a levegő, a vihart pedig úgy éltem meg, mintha vettem volna egy zuhanyt a nyeregben. A szintemelkedések leküzdésére évek óta tudatosan készülök, s bár Koper előtt volt egy holtpontom, összességében elégedett vagyok az emelkedőkben nyújtott teljesítményemmel.

Hardi János (Georgesport KSE): Alig valamivel Tét után kaptam az első defektet, s utána még további kettőt beszedtem - az egész csapatból most csaknem nekem jutott ez a balszerencse. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy 53 évesen a hegyekben szinte végig az élbolyban tudtam tekerni. S hogy hány 24 órás, tengerig tartó túrát tudok még vállalni? Ez jó kérdés, remélem, még párszor a srácokkal tarthatok két keréken. Az biztos, hogy a csapatközösségünk remek, s ez erőt ad a folytatáshoz.

Koncz Szabolcs (Tatanka Liquid Power Racing Team): 450 kilométerig remekül éreztem magam a nyeregben, az utolsó 35-40 kilométerre fáradtam el. Pont ekkor jöttek az Isztriai-félszigeten a nagyobb szintemelkedők, de végül csak átküzdöttem magamat a hegyeken. Ebben segített a barátnőm finom mákos sütije és a kitartó buzdítása. Ha már a „mák" szóba került: a 24 óra nap alatt végig szerencsém volt, semmilyen technikai problémám nem akadt.

Várallyai László (Georgesport KSE): Kicsit tartottam az időjárástól, s ez be is jött. Magyarországon szinte végig 30 Celsius-fok felett tekertünk, Szlovéniában elkapott minket a zivatar, éjszaka pedig sokat esett az eső. Az előző két évben inkább buli volt eljutni kerékpáron a tengerhez, de a mostaninak komoly sportértéke is van. 600 km-t tettünk meg pontosan 24 óra alatt közel 30 km/órás átlaggal úgy, hogy 3000 méter feletti szintemelkedést is le kellett küzdenünk - ezek a számok önmagukért beszélnek.

Vock Balázs (Georgesport KSE): A mostani 24 órás túra bebizonyította, hogy az embernek érdemes olyan célokat maga elé tűznie, amiket még át tud ugrani, de ehhez óriási akaratra, hitre és éveken át kitartó edzésmunkára van szükség. A láncszakadást nagyon sajnálom, úgy érzem, ezt követően utol tudtam volna érni a többieket, de a viharos szél megakadályozott ebben. Az idei 24 órás túra örök emlék marad, s a munkás mindennapokban is erőt tudok majd meríteni ebből.
 
12 megyei bringás Győrből elindult az Isztriára. A cél: 24 óra alatt letekerni a tengerhez. Portálunk online tudósít a nagy kalandról, tartsanak velünk!

8:51 -
Megérkezett a csapat Vrsarba. Az elsők között ért a városba Hardi János is, a mezőny legidősebb tagja.8:20 - Nehéz nap éjszakáján van túl a csapat, de már a siker küszöbén: 16 kilométer van már csak Vrsarig, így már bizonyos, hogy sikerül 24 óra alatt elérni tengerpartot. Volt bukás is, és mindenféle technikai problémák. Három olyan bringás van, akik probléma nélkül érhetik el a célt: Halász Róbert, Váraljai László, Koncz Szabolcs.

21.40 - Péntek este fél 10-kor megérkezett a csapat Celjébe, de előtte jópár emelkedőt küzdöttek le a győri kerekesek.

Ha minden jól megy éjfélkor éri el a csapat Ljubjanát.

Az úton egyre több az emelkedő, de a lejtőkön jól, akár 60-65 km/órás sebeséggel is halad a társaság. Reméljük, éjszaka sem lesz gond.

19.00 - Ptuj városában 18.45-kor végre megtalálta egymást a két csapat. Celje felé tartanak a győri bringások.

18.00 - Miután a bringások átlépték a Rédicsnél a határt, nem fogadta a szerencs kegyeibe a csapatot: egyrészt a kánikulából viharba tekertek, a hőmérséklet több mint 10 fokot csökkent, másrészt Vock Bali lánca elszakadt.

Így jó két órája két részre szakadt a társaság és külön-külön is eltévedtek Szlovéniában.

Ha minden jól megy, akkor este 7 óra körül ismét találkoznak Ptuj városnál, és együtt folytatják a küzdelmet a kilométerekkel szemben.

15 óra 45 perc - A megyei bringások 185 km megtettével érkeztek meg a rédicsi határátkelőhöz. Itt fél órás pihenő után folytatták a tekerést már Szlovéniában.  Bár Zala megyében több helyütt is 32-33 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, s utak még a magyar átlagnál is sokkal rosszabbak, egyelőre minden a tervek szerint alakul, s ha tudják tartani az iramot a srácok, akkor szombat 9 órára Vrsarba érhetnek.13 óra 48 perc - Háromnegyed kettőkor bő 10 km-re járt a csapat Körmendtől. Nagy Szilárdnak Sárváron technikai gondok miatt kerékpár-szervízbe kellett vinni a bringáját. A kényszerű pihenő közel másfél óráig tartott; Szilárd jelenleg az egyik segítőkocsival próbálja utolérni a társakat. Körmend után a rédicsi határnál tartanak nagyobb (ebéd)szünetet a megyei vasemberek.12 óra 29 perc - A bringások teljesítették az első 100 km-t, s elhagyták Celldömölköt és Sárvárt; ezzel megvan a táv hatoda. Fél egy körül Ikervár előtt jártak, a következő célpont Körmend.10 óra 45 perc - Pápát is kipipálhatják a megyei bringások, ahol többen tapssal köszöntötték őket. Egyelőre a rekkenő hőség nem zavarja a srácokat, 32 km/órás átlagot nyomnak - csak így tovább, hajrá!10 óra 2 perc  - Az első defekt Tétszentkúton: Hardi Jani bá'nak nem volt szerencséje.9 óra 51 perc - Tét, 83-as főút9 óra 3 perc - Pontban 9 órakor elindult a Megyeháza előtti térről a csapat, s hamarosan elhagyják Győr tábláját a 83-as főúton.

8 óra 48 perc - Perceken belül célba veszik az Isztriát a megyei bringások. A 600 km-es távon belül először Téten és Pápán fognak áttekerni.8 óra 7 perc - bringások start előtt

 


Péntek, 6 óra 15 perc

Mint arról portálunk múlt héten hírt adott, az elmúlt két évhez hasonlóan megyei bringások - a győri Georgesport KSE és a pázmandfalui Tatanka Liquid Power Racing Team tagjai - idén is letekernek az Adriai-tengerre röpke 24 óra alatt.

Terveik szerint augusztus 20-án 8 óra körül érkeznek meg az isztriai Vrsar városába, mely Győrtől számolva durván 600 km-re van.


Az Isztriára tekernek nagyobb térképen való megjelenítése
A tervezett útvonal


A kisalfold.hu munkatársa autóval a bringásokkal tart, s részletesen tudósít a nagy kalandról.

Bővebb információkat az embert próbáló tekerésről ide kattintva olvashatnak!


Várallyai László, Vock Balázs, Farkas Arnold, Nagy Szilárd, Szücs Ferenc (Leon), Hardi János, Koncz Szabolcs, Mészáros Ákos. Felvételünkön hiányzik, de részt vesz a túrán: Halász Róbert, Kemenczei Ábel és Szabó Balázs.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. bluelight 2011. augusztus 23. 16:13
  „Minden tiszteletem a srácoké, a bringásoké! Emberfeletti amit csináltatok! Hatalmas grat!”
 • 39. Truder 2011. augusztus 22. 09:25
  „Szép volt!!Gratula! :)”
 • 38. Igazamvan 2011. augusztus 21. 22:18
  „Óriási gratula SRÁCOK!
  Amit ti évek óta végig csináltok az már egy olimpiai érem elnyerésének a magassága.

  Az online tudósitást legalább ilyen alázatossággal és akarattal kellett volna csinálni, mint ahogy a srácok bringáztak.(21.40-8.20????)”
 • 37. Napocska 2011. augusztus 21. 21:01
  „Köszönjük a beszámolót!”
 • 36. Pilgrim09 2011. augusztus 20. 17:47
  „Gratula mindegyikőtöknek, de különösen a Tatanka Racing Team-es fiúknak!!! Szép volt, büszkék vagyunk Rátok!:)”
 • 35. venditti 2011. augusztus 20. 13:21
  „dr. Makkos, te 3,5 km-nél bizonyosan többet:)
  Szép volt fiúk, hajrá Tatanka Racing Team!!!”
 • 34. klarisz59 2011. augusztus 20. 11:58
  „Gratulálok az egész csapatnak, szép teljesítményt nyújtottak! Külön szeretnénk gratulálni Halász Róbertnek Nyúlról Klári néni és családja!”
 • 33. DrMakkos 2011. augusztus 20. 11:30
  „Ákos, mennyit tekertél?”
 • 32. blise 2011. augusztus 20. 10:51
  „Szép volt fiúk! Ilyen példát kell adni a mai fiatalságnak, hogy mire képes egy jó társaság, és a mozgás szeretete, öröme. Jó pihenést, fürdést, és gond nélküli hazautat kívánok.”
 • 31. Jeri 2011. augusztus 20. 10:15
  „Gratulálok!!!!Jó pihenést!”
 • 30. torzsakutya 2011. augusztus 20. 10:11
  „Kedves Vanderer! Azért csak összejött az a közel 600 km. Valószínűleg leolvasták a a kilóméter- órájukról , hogy mennyit tettek meg. Te biztos egy rövidebb útvonalon tekertél. Kedves Tudósító! Csak " pötyögjed" bátran a híreket és FOTÓKAT!!!!! Még egyszer is nagyon szép volt fiúk, potyognak a könnyeim.”
 • 29. horkri11 2011. augusztus 20. 09:37
  „Várjuk a további képeket :)”
 • 28. Napocska 2011. augusztus 20. 09:21
  „Gratulálunk!
  Kérünk részletes tájékoztatást!”
 • 27. mmppss 2011. augusztus 20. 09:18
  „16: jogos, elképesztő.”
 • 26. agatha79 2011. augusztus 20. 09:12
  „Várallyai László! Nem lj! Köszi!”
 • 25. torzsakutya 2011. augusztus 20. 09:08
  „Éljenek a Fiúk!!!!!! Na meg a kísérők is!!”
 • 24. scilla 2011. augusztus 20. 09:07
  „Gratulálok :) Most aztán már jó pihenést nekik!!! És jó időt, jó csobbanást a csodálatos Adriában - a csodálatos embereknek!
  Hihetetlen teljesítmény.... :)”
 • 23. törpördög 2011. augusztus 20. 09:02
  „Gratulálok mindenkinek! Remélem mindenki jól van a problémák ellenére. Tesó ügyes voltál!!!!”
 • 22. DrMakkos 2011. augusztus 20. 09:00
  „Grat mindenkinek! Ügyesek vagytok!”
 • 21. horkri11 2011. augusztus 20. 08:41
  „Hajrá :)
  Drukkolunk :)”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi elismerés Simon Róbertnek

„Honvédelemért Kitüntető Címet" adományozott Hende Csaba honvédelmi miniszter Simon Róbert Balázs győri alpolgármesternek. Tovább olvasom