Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Győr adventi fényei miatt ment el a villany Győrszentivánon?

Két olvasónk is jelezte, hogy vasárnap este nem volt áram Győrszentivánon. Egyikük szerint ha Győrben nagyobb rendezvényre kerül sor, akkor hagyományosan elkezd ingadozni az áram a kertvárosban.

"Vasárnap este elment a villany náluk és a szomszédban is. Édesanyám rögtön felhívta az E.On hibabejelentő számát.

Véleményem szerint felháborító volt, hogy a diszpécser körülbelül négyszer kérdezte vissza az utcánk nevét, házszámot, s nem mondtak semmi konkrétumot.

Mikor végzett édesanyám a telefonálással, átmentünk segíteni a szomszédainknak, mivel három gyermek is lakik a házban.

Jó háromnegyed órás húzavona után – mivel máshogy nem ment, csak pár erős szóval – lehetett rávenni az E.Ont, hogy visszakapcsolják a villanyt" - mondta egyik Olvasónk a vasárnapi esetről.


Eltűnik néha az áram Győrszentiávon. Fotónk illusztráció.
Eltűnik néha az áram Győrszentiávon. Fotónk illusztráció.


"A nyári győri fesztiválok, koncertek idején, valamint minden karácsonyi vásárkor rengeteg gondunk akad az áramszolgáltatással"

"Meg kell jegyeznem, hogy mi már tíz éve lakunk Győrszentivánon, s mindig félünk a rendezvényektől a városban, mert ilyenkor gyakorlatilag menetrend szerint áramingadozás szokott lenni az egész kertvárosban.

Ki merem jelenteni: a nyári győri fesztiválok, koncertek idején, valamint minden karácsonyi vásárkor rengeteg gondunk akad az áramszolgáltatással.

Valószínűleg az sem véletlen, hogy még múlt héten szerdán, az adventi díszkivilágítás felkapcsolása előtt láttunk egy E-onos autót pont annál az oszlopnál, ahol vasárnap a hiba jelentkezett.

A szerelők fel-alá mászkáltak a villanyoszlopon, s nagyon mértek valamit a készülékeikkel" - zárta szavait Olvasónk.

Kedden válaszol az áramszolgáltató

Másik panaszos Olvasónk szintén arról beszélt telefonon, hogy egyre sűrűbb áramkimaradásokkal kell szembesülniük Győrszentivánon, s ezeket a pillanatokat a kisgyermekes családoknak finoman fogalmazva sem könnyű átvészelni.

Portálunk természetesen megkereste a szóban forgó eset kapcsán az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs osztályát.

Kérdéseink között szerepel többek közt, hogy tapasztalt-e az E.On hasonló győrszentiváni áramingadozást, ha Győr nagyobb rendezvénynek ad otthont?

A szolgáltató kedden ígért választ felvetéseinkre.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Wolfi 2010. november 30. 15:50
  „Kedves izuka0426 ha én valamire nem vagyok kíváncsi, akkor azt elég egyszerű módon nem olvasom el! Szerintem Te is tisztában vagy azzal, hogy egy fórumot nem lehet teljesen irányítani. A kommentelőktől függ a tartalom. Az, hogy Te azt mondod "Elég legyen" szerintem nem sok embert hat meg!”
 • 36. izuka0426 2010. november 30. 10:04
  „És hangsúlyozom: ELÉG LEGYEN!!!!!! Nem vagyok kíváncsi arra hogy a városi emberek mit sajnálnak azoktól akik elmenekülnek onnan, mert nem kíváncsi arra hogy hallja a szomszéd horkolását, meg a lépcsőházi tivornyákat. Zárjuk itt le a témát! a Villany volt a fő téma de átváltott gyűlölködésbe. ezért nem érdemes ezt a cikket itt fenntartani. Úgyhogy kérem a szerkesztőket szedjék le. Semmit nem lehet ebben a tetves országban elérni még így se.”
 • 35. izuka0426 2010. november 30. 09:59
  „Abba lehet hagyni a vitát Kertvárosról. Nem fog történni semmi és nem is fog a jövőben sem. Am. meg nem csak a víz hiányzik. Sem kábel tv sem ADSL netet nem kötnek be mivel nincs pár normális ember abban az utcában. undorító ami ott folyik. és szerintem ezzel le lehet zárni ezt a témát. am. is én nem azért küldtem ezt a pár sort hogy ide fel kerüljön, mert tudtam hogy ez lesz, senki nem érti meg a másikat, nincs összefogás. Ennyi. Szart se érnek a magyar emberek!!! Összefogás nuku a kis emberekért!”
 • 34. skrisz 2010. november 30. 08:01
  „Wolfi! Ahogy nézem, TE értelmes ember vagy, én nem mentem el arra a megbeszélésre, mert engem már nem érdekelnek a "nekünk miért nincs, annak meg miért van" viták, én el vagyok vezetékes víz nélkül is, van két kutunk, én annak örülök, hogy csak villanyszámla a rezsi, de legalább az az egy szolgáltatás legyen tökéletes, ha már mindenféle hálózatfejlesztés gyanánt számoltak el pénzeket az E.ON-nál Kertvárosra vetítve is! Mint mindenhol, tehát egy szónak is száz a vége, szerintem elúsznak a semmibe a befizetett áramdíjak!”
 • 33. Wolfi 2010. november 30. 07:55
  „32 skrisz Teljesen egyetértünk!”
 • 32. skrisz 2010. november 30. 07:44
  „Mankapunka! Te meg örülj, hogy "úri" negyedben élsz, biztos anyucid meg apucid alád rakott mindent! Azzal büszkélkedj amit magad teremtettél be, mert mi Kertvárosi emberek, saját erőből oldottuk meg a lakhatási gondunkat, nem álltunk oda az önkormányzathoz segélyért és lakásért könyörögni! Még egyszer hangsúlyozom, szélsőséges buta megnyilvánulásoknak itt nincs helye, mi csak a szolgáltatásért harcolunk a kiadott pénzünk ellenében! <moderálva személyeskedő> Folyamatosan csak leszólni tudsz minden témában mindenkit!”
 • 31. Wolfi 2010. november 30. 07:40
  „skrisz 11 éve lakom az Erdősoron, vannak sejtéseim az igazságról... 2-3 éve volt egy lakógyűlés a buszmegállónál az étteremben ahol önkormányzati képviselők, tisztségviselők és pannon-víz igazgató is jelen volt! Ott a fő téma néhány lakónak nem az volt, hogy hogyan lehetne vízberuházást csinálni Kertváros vízzel nem rendelkező utcáiban, hanem az, hogy az Erdősoron miért van víz!? Undorító volt, ott voltam.
  A villany témával amúgy egyetértek, bár nálam nem olyan gyakran megy el, hanem inkább ingadozik a feszültség. Állítólag azért, mert mi a végén vagyuk egy hálózatnak... Amúgy én nem nagyon foglalkozom Kertvárossal, ami fontos az megvan. Közel lakom az 1-es úthoz, kifordulok rá és jövök be győrbe, csak "Barackos" hozta fel a víz témát és azért ez hozzá tartozott az igazsághoz!”
 • 30. skrisz 2010. november 30. 07:27
  „Wolfi! Ez azért nem egészen így volt, inkább győződjön meg az igazságról mielőtt hülyeségeket írogat. Mi nem irigykedünk az Erdősorra, sőt meg van a véleményünk pár emberről, mert mindenbe beleütik az orrukat, szinte már zaklatás szinten.
  Itt a villany volt a fő gond, nagyon elment ez a "vita" más irányba.”
 • 29. Wolfi 2010. november 30. 07:01
  „Kedves Mankapunka! Inkább lakom egy két szoba+nappalis nagy teraszos "gyümölcstárolóban" mint egy ketrecben, ahol azt is hallom ha a szomszéd pukizik! (laktam panelban 10. emeleten, köszi elég volt) Mielőtt támadnál, a ház nem illegálisan épült! Van szemétszállítás, jön a postás, van vezetékes víz, villany. A tv és az internet a mai világban már mindenhol elérhető. Úgy gondolom, hogy nem sok a különbség a belterülettel szemben. Bár tíz éve még csak villany volt... Egyedül gáz és csatorna nincs még, de a cstorna is az utca elején van csak össze kellene hozni a rákötést.

  Barackosnak! 2004-ben az Erdősor pár lakója elkezdte megszervezni, hogy Kertváros egész területén legyen ivóvíz! A Barackos utcán volt olyan lakó aki az igényfelmérés során kutyát uszított rá, más pedig kapával kergette meg. Ekkor döntöttünk úgy, hogy a szervezés csak az Erdősor utcára korlátozódjon. 51 telekből 48-an kötöttünk rá a vezetékes vízre immár öt éve! Egy kis összefogásra is szükség van ahhoz, hogy elérjünk valamit! Arról meg nem is beszélek inkább, hogy a víz bekötésee után meg azok irigykedtek akik miatt nem lett víz a Barackoson....”
 • 28. Barackos 2010. november 30. 06:47
  „Fogadni mernék arra , hogy az EON most ráfogja a hálózatkiesést a hóra és az alatta levő fákra !
  Na ezt nevezem én ködösítésnek ( hóesésben )
  Legérdekesebb az , hogy mindig azt mondják " csak egy fázis ment ki " de miért csak a mienk ?!
  Értetlen vagyok és nem értelmetlen !
  Annyi helyen dolgoztam már, hogy az EON által mondott hülyeségnek nem tudok és nem is akarok bedőlni.”
 • 27. Barackos 2010. november 30. 06:42
  „Tiszteletlen "gyor0131 2010.11.29. 20:17"

  Nem érdekel mit írogat mindenkinek! És kikérem magamnak a tegező viszonyt ! Nem ittunk együtt sehol sem így kérem ne tegezzen , maga !
  Ha valaki dolgozott az EON - nál úgy akkor tudja van egy sürgősségi sorrend amit a diszpécserek állítanak össze.
  Én erre apelláltam! A többi hozzászólótól kérdezem:Ha nem kötelező itt lakni akkor álljunk a városháza elé és addig tüntessünk míg nem kapunk állami ( városi ) szociális lakást.Ugyanis a város tehet róla,hogy itt is laknak emberek.( Az UNIÓ szereint csak építési telkek vannak és nincsenek zártkertek )
  Arról nem is beszélve, hogy a tiszta és iható víz minden magyar állampolgár alkotmányos joga !!!”
 • 26. gyor0131 2010. november 29. 23:23
  „akit nem érint , az úgysem ír ide. én nem véletlenül írtam. mind1.”
 • 25. Jannus 2010. november 29. 22:52
  „Szerintem nem kéne különbséget tenni hogy hol van a ház. Hisz ugyanazt az árat fizeti a kertvárosi a villanyért mint aki mondjuk a belvárosba lakik. Tehát nincsen ilyen hogy annak rosszabb szolgáltatás jár.
  Tisztelt EON: Hol van S.ZS.: a hálózatosok főnöke (azaz inább rémje) aki már a gőgtől mert a hatalamas juttatásai mögül nem lát ki. Az intézkedései ott kimerülnek hogy egzecíroztatja az amúgy is agyon terhelt szerelőket, akik a rossz idő és a 50 éve épített és azóta elhanyagolt hálózatot foltozgatják. Aztán ha az említett tökfejnek valamelyik szerelő arca nem tetszik "koholt vádakkal" kirúgja. Az ilyen "sz**rággó gőgös tökfejeket kéne kitenni az EONtól, aztán lehet nem csak papíron lenne hálózat karbantartás. Mert természetesen a lóvé el van írva erre csak a munka 20% ban sincsen elvégezve hanem az ilyen senkiházi tökfejeknek van új autó véve meg prémium meg 18. havi fizu.”
 • 24. Mankapunka 2010. november 29. 21:53
  „Azt hiszem,azok a kinti házak régen gyümölcstározónak voltak árulva,nem családiháznak.

  Így sírjatok,hogy ti költöztetek a tanyába,nem kergetett oda senki.

  Ezen gondolkodjatok,és utána beszélgethetünk.”
 • 23. Wolfi 2010. november 29. 21:14
  „Arról meg ne is beszéljünk, hogy Kertvárosban a 230 Volt feszültség soha nem volt meg. 190-200 között mozgott, néha kevesebb is volt. A háztartási gépek alig működtek. Mostanában 210-215 környékén mozog, pár alkalommal már 220 V-ot is mértem.”
 • 22. izuka0426 2010. november 29. 20:55
  „És kérek mindenkit akit nem érint vagy nem fordult vele ilyen elő ne írjon ide, arra senki nem kíváncsi,hogy hogyan oltjuk le a másik fejét!”
 • 21. izuka0426 2010. november 29. 20:53
  „Kedves gyor0131. Te is felháborodnál ha egész nyáron rettegnél, hogy mikor nem lesz megint villany és mindig levagdalja a gépeidet és még egész nap vized sincsen az állítólagos karbantartás miatt. Igen lehet hogy egy diszpécser és lehet megterhelő munka de azért van ez mert ilyen a szolgáltató ahol dolgozik. Magyarán szart se ér. de kérem nem azért kell itt írogatni hogy egymást szidjuk, hanem azért mert ez a magyar állam és a magyar emberek: mindig a másikba keressük a hibát magunkban nem és mindent szeretünk a szőnyeg alá söpörni, ezért tart a gazdaságunk is ott ahol tart.
  ennyit szerintem így este zárónak.
  Kérek mindenkit. hogy minket itt lakókat is nézzen egy kicsit hogy milyen szar helyzetben vagyunk. nekünk az éltető forrás is az E-on-tól függ, mert nincs csatorna, vezetékes víz egyszóval semmi. És még a rendőr is azt mondja mikor felhívjuk, hogy nem kötelező itt lakni? miért hol lakjunk ha már lassan Győr is kicsi ennyi embernek?!
  Felháborító ez az ország és az emberek is egymást bántani tudják csak, legyen ebből ELÉG!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 20. Dwatson 2010. november 29. 20:38
  „Tekergessük az órát,spóroljunk hogy legyen mit elpazarolni novembertől januárig!”
 • 19. gyor0131 2010. november 29. 20:17
  „"Kedves" Barackos!

  Néha gondolkodj már! Nem azért lett újra áram,mert kamilláztál,hogy ismerősöd E.ON-os. Másik meg, úgy minősítsd a Call Center dolgozóit, hogy ők csak továbbítják a hibát, nem rajtuk múlik,mire lesz kijavítva. Ezzel most saját magad minősítetted. Te sem vagy különb, ugyanolyan vagy, mint az a rengeteg ember, aki úgy beszél az ügyintézővel,mint más a kutyájával sem. Lenne eszed, nem tennél ilyet. Az ilyen megérdemli, ahogy járt. Egy vad idegen emberrel beszélsz a telefon másik felén, aki nem tehet arról, ami történt. Ami az ő hatáskörébe tartozik, azt úgyis megteszi, de ha fejre állsz, sem fog tudni előbb áramot varázsolni. Fogd már fel végre!!!!
  Ha akkor a szád, ülj a helyére és hallgasd nap mint nap a sok embert, akik egy jelentős része intelligencia hiányában nem tud kultúráltan beszélni, csak bántón.
  De ezt te nem vállalod be, ha megtennéd, nem írnál ilyet, hanem ülnél az ügyintéző helyén.
  Erről ennyit!”
 • 18. peet13 2010. november 29. 19:13
  „Arra is választ adhatna az e.on, hogy mily természeti csapás érte Kisbácsa ,Pásztor tér, Pozsonyi u. Retek és Csutora u. térségét . Monszun , tájfun vagy mi az istennyila történt, hogy 26-án késő estétől ma 29-én közvilágítás kapcsolásig nem volt közvilágítás!? Közben megleptek bennünket szinte az egész szombat délelőttöt átfogó időszakos áramszünettel. Négy alkalommal szűnt meg a szolgáltatás. Még jó, hogy a visszakapcsolások során egyetlen berendezés sem ment tönkre.
  Nincs aki adófizetői forintjainkért felelős, úr vagy nem úr úgy "tökösen" nyilvánosan feltenné a már régóta elvárható kérdést, vajon mikor teljesítik maradék nélkül e.on-ék mindazokat a szerződéseket amelyeket megkötöttek, depláne azt, hogy x milla kötbért kell fizetniük szolgáltatásképtelenségük miatt? (Válasz: nincs erőtlen és fél minden felelős!)”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pávakörösök ünnepe Rábapatonán

Negyven éve az országos Röpülj, páva mozgalomhoz kapcsolódóan alakult meg helyben is Rábapatona település pávaköre. Tovább olvasom