Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Gyerekek öröme a Rózsák terén

Győr - Megfiatalodott a szabadhegyi Rózsák tere: tegnap új játszóteret avattak – s még rózsák is kerültek újra a parkba...
Hajdanán a rengeteg virágról kapta nevét a szabadhegyi Rózsák tere, volt idő, amikor szinte szántóföldnek használták, aztán újra park lett egy kicsi játszótérrel, de igazán még mindig nem méltóan ahhoz, amire hivatott. Most már igen: tegnap vadonatúj játszóteret avattak. A régi vas játszóeszközök helyett modern, szórakoztató, az EU-szabványoknak mindenben megfelelő, biztonságos játszóteret épített ki szép munkával a kommunális szolgáltató a város játszótér-fejlesztési programjának keretében. (Húszmillió forintba került.)

Fotó: Krizsán Csaba

A játékokat a parknak a forgalmas József Attila utcától távolabb eső részén helyezték el. Érdemes megemlíteni, hogy a környék lakóinak kérésére létesítettek egy elkerített kutyafuttatót is kutyavécével. És rózsákat is kapott a Rózsák tere. Simon Róbert alpolgármester, a kerület önkormányzati képviselője (akinek választási programjában is szerelt a tér rendbetétele) elmondta: még folytatódik a szépítés. Szeptemberben felállítanak a József Attila u. felőli részen egy díszkaput, amilyen volt már a nyolcvanas években, de tönkrement. Sétálóutakat, pihenőpadokat alakítanak ki, hogy az idősebbek is kedvüket leljék a megszépült parkban.

További képek - katt! Fotó: Krizsán Csaba

A játszóteret az avatáson Kovács Barnabás, a Komszol igazgatója adta át Borkai Zsolt polgármesternek, ő pedig a gyerekeknek (akik kedves műsorral köszönték meg) és a környék szép számban megjelent lakóinak.


Olvasóink írták

  • 1. nemdohányzó nagymami 2008. július 06. 22:04
    „Koszönet a szép játszótérért. Kultúrált környezetben játszhatnak a kisgyerekek. Jó kikapcsolódás és mozgás részükre.

    Csak egy gond van a szülők, nagyszülők részéről ami bosszantó, hogy a kicsik mellett füstölögnek, cigiznek. Tiltó táblát kellene kirakni a "Dohányozni tilos" felirattal. Igy legalább tisztább levegőt szívnának a gyerekek. A passzív dohányzás őrájuk nézve hatványosan rákkeltő.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakótelepi rendőrség

Győr-Adyváros - A Győri Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai új helyre költözhettek Adyvárosban. A… Tovább olvasom