Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Gyerekcentrikus fejlesztések a győri városi múzeumban

A legkisebbek fogadását és oktatását célzó beruházásokat tervez a győri Városi Művészeti Múzeum; a munkához pályázati pénzeket használnának fel.
Grászli Bernadett igazgató az MTI-nek elmondta: két, egyenként 16-17 milliós pályázatuk eredményét várják. Az egyik célja, hogy folyamatosan színvonalas szakmai programokat szervezhessenek az érkező óvodás és iskolás csoportoknak, a másik sikere esetén a gyerekek számára kényelmesebbé tennék a Kovács Margit Múzeumot.

Ennek része, hogy a csoportos foglalkozásokra alkalmas tereket alakítanának ki és lehetővé tennék az akár órákig a múzeumban vendégeskedő iskolások átöltözését, a feliratokat pedig alacsonyabban helyeznék el, hogy a gyerekek is jól olvashassák azokat. A Városi Művészeti Múzeum intézményeként januárban nyílt meg az ország első gyermekmúzeuma, ahol óvodások és kisiskolások számára rendeznek kiállításokat. Az intézmény a múlt héten nyerte el a Látogatóbarát Múzeum elismerést.

Másfél hónapja jelentették be, hogy több tízmillió forint értékű fejlesztéseket hajt végre pályázati pénzekből a múzeum; a júliusban kezdődő munkálatok várhatóan a jövő év végére fejeződnek be; az Esterházy-palota vizesedő, emberi tartózkodásra alkalmatlan pincéjének felújítására nyertek 47 millió forintot az Új Magyarország Fejlesztési Terv iskolabarát és oktatási célú projekteket támogató pályázatainak egyikén. A munkálatok után lesz hely újabb raktáraknak, hiszen jelenlegi épületüket már kezdik kinőni.

Az igazgató közlése szerint jut a pénzből a vakokat szolgáló, "hangostérképeket" is rejtő virtuális pontok kialakítására, illetve a mozgássérültek hozzáférését segítő akadálymentesítésre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedért emlékérem Szammer Istvánnak

Szammer Istvánnak, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatójának Szegedért emlékérmet adományozott a… Tovább olvasom