Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Gyalogost gázolt, majd elhajtott

Egy ismeretlen, fehér Mercedes Győrben a Tihanyi Árpád út-Plaza parkoló kereszteződésében elütött egy zebrán átkelő férfit.
A gyalogos az ütközést követően a motorháztetőre esett. A személygépkocsi vezetője pár métert követően megállt, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A balesetet szenvedett férfi nyolc napon belüli, könnyű sérüléseket szenvedet.

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesetet látta, vagy arra vonatkozóan bármilyen információval tud szolgálni, jelentkezzen személyesen a Győr, Zrínyi út 54. szám alatt, vagy a 96/520-092 telefonszámon hivatali időben, illetve a 107 vagy 112 ügyeleti számon.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Mankapunka 2010. január 08. 00:49
  „Ancsy107 Ütöttem már el részeg biciklist tavaly Szilveszter éjjel a Vertigonál,mikor leesett az ónos eső.

  Ő át trilliózott a spanjai után a piroson,én meg durrrrrrrrrrr.

  Ha tudom,hogy nem én vagyok a hibás,tök nyugodtan leszarom,majd összekaparja magát,jó őt a többiek szedték össze,én csak álltam és néztem,fekvő emberke meg kérdezte a többiektől: Mi az már nem volt zöld???

  Mozdonyvezetőknél se retteg mindegyik,aki elgyúr valaki,tiszta marad a lelki-ismerete.
  Inkább örülni kellene,hogy segített valakinek a boldog megsemmisülésbe juttatnia.”
 • 34. szocdem 2010. január 07. 20:39
  „Ancsy!
  A rendőr beszél belőlled.
  Természetesen elfogadhatatlan, hogy cserbenhagyjunk bárkit!
  De az a baj, hogy iylen piti esetekben is annyira súlyos következményekkel kell számolni, hogy bárki bepánikolhat! Sajnos ez a valóság.
  HA nem volna ilyen brutál a büntetési rendszer akkor sokkal több ember maradna életben (már egyért is megérné)
  Csak hogy tudd: bécsben egy tilos parkolás 21 euró straf. Ugyan ez Pesten 120 euro, és örüljön a tulaj ha nem sérült meg a "rendszabályozás közben" az autója...
  ez a baj.”
 • 33. Ancsy107 2010. január 07. 20:30
  „én azt mondom ak normális és ember az megáll , oké lehet h megilyedt , még sosem történt vele ilyen meg hasonló de akk adja fel magát , a rendőrség úgyis megtalálja és ha ember akk a lelkiismeret sem hagyja nyugodni) . gondoljatok már bele , ha ti megláttok egy ilyen esetet mit néztek először ? én tuti h a rendszámot és a beteg állapotát. manapság az a baj , h az emberek félnek a rendőrségtől és nem mernek jelentkezni mert attol félnek h ők jönnek ki rosszul remélem , h azért a szemtanú is megbátorodik (sztem tuti h van) és segít a nyomozás végére járni.”
 • 32. szocdem 2010. január 07. 20:29
  „O.K.”
 • 31. Ancsy107 2010. január 07. 20:23
  „ittvok szocdem de mielőtt bármit mondok megnézem az előző comikat”
 • 30. szocdem 2010. január 07. 17:45
  „Elszaporodtak???

  Nahát! Euroban kapják a fizujukat, és elég jól is keresnek. Itt még egy picit olcsóbb minden mint ott.
  HA nálunk is euro lesz (úgy 20 év mulva) akkor el fognak tünni a bevásárló turisták..”
 • 29. Juveboy86 2010. január 07. 17:38
  „Elszaporodtak a plázánál a szlovák rendszámú autók az újévben is...elég szomorú.... :)”
 • 28. Truder 2010. január 07. 17:26
  „Jellembajnok.. szégyellheti magát!”
 • 27. szocdem 2010. január 07. 16:10
  „AranyKözépút olvtársam!
  ezt írod:

  "Szerintem alulmaradtál véleményeddel, de sebaj."
  A véleményem eddig senki nem cáfolta már megbocsáss. Azt leszámítva hogy a 17.-ben a konkrét esetre vonatkozóan a hatáylos tv-nek megfelelő álláspontomat közöltem (vitathatatlan) senki nem írt egy épkézláb mondatot sem arra vonatkozóan, hogy miért kell terrorisztikus jellegű törvényeket fenntartani a közlekedésben. (Lári fári persze volt, de értelmes vitában ezek nem döntő érvek)

  " Szerencsére a többség úgy gondolja, hogy nem kellene itt a szigorú szabályokat, kisebb sérülést stb-t mentségként felfogni".
  Kimaradt egy szó: "szerintem" - ahogy az előző gondolatodba ezt beleszőtted.
  A többség persze lehet hogy azt gondolja, (nem tudhatod) hogy aki hibázott azt akasszuk fel, és nekik kedvezve hozták ezt a sok betertahatatlan, és finanszírozhatatlan szabályt, de ez önmagában nem azt jelenti hogy ezeknek van értelmi, morális, és követhető, a normális emberi létbe beépithető, és akceptálható alapja is.

  A többi csupa ha és lárifári, nem az ügyről, és nem is a kapcsolódó felvetésemről szól, kár hogy nem tudtál Te sem vitatkozni:)))))
  Pedig valaki megmondhatná végre: ha az igavonó barom nem csipázza az ostort, a magyarok mért könyörögnek még brutálisabb törvényekért (ostorért)? Ennyire mazochista volna a társadalom?”
 • 26. AranyKözépút 2010. január 07. 16:01
  „szocdem, Szerintem alulmaradtál véleményeddel, de sebaj. Szerencsére a többség úgy gondolja, hogy nem kellene itt a szigorú szabályokat, kisebb sérülést stb-t mentségként felfogni. Zebrán gázolt, az nem releváns, hogy milyen sérülést szenvedett a gyalogos, természetesen a gyalogos szempontjából nagyon is, de ha mondjuk épp egy kisgyerekkel történik ő eshetett volna a kocsi alá is, úgyhogy bűntetés szempontjából a legsúlyosabbat, pláne úgy, hogy elhajtott. Az ilyen magatartás a legaljákra jellemző, az ilyenre nincs mentség.”
 • 25. szocdem 2010. január 07. 15:52
  „Angels777 olvtárs!

  erről a trendről firkantok itt én is! Csak nem Te is valami megátalkodott demagóg szocdem vagy????:))”
 • 24. Juveboy86 2010. január 07. 15:51
  „Sokan szeretnek okoskodni, múltkor sajnos az én egyik ismerősömet is elütötték a zebrán. Teszem hozzá, a SZŐKE NŐ, 3-as BMW-ben. Piroson hajtott már át.

  Életében nem dolgozott meg még azért az autóért , csak jó ....-ba ült bele. --> szokták mondani :)
  Vagy apucinak lánya:)...

  Én megbecsülöm a saját autómat, 6 éve vezetek még csak, de nem okoztam balesetet, zebra előtt ha látom, hogy idősebb v babakocsis v vki át akar menni, lelassítok átengedem.

  Gyalogosként meg pl sauter úton mindig lassan megyek át mert sok .... ott sem lassítana ám :) Ahol meg kéne, hogy menjenek sok autós tötyög:) ...

  Sok suhancnak agyban kellene felnőni a feladathoz.... de már láttam balesetet amikor nő, v idősebb is okozta. V tapasztalt apuka aki bealudta volánnál. De legtöbb balesetet a sok elkényeztetett ... okozza:)

  És 1 igaz mondás: 1 balesethez két ember kell ... :)”
 • 23. Juveboy86 2010. január 07. 15:44
  „igazmondojanos teljesen jogos.... :D:D...”
 • 22. Angels777 2010. január 07. 15:39
  „Nos, ugyanebben a kereszteződésben egy sofőr ismerősöm elé, egy ittas ember nem a zebrán futott neki az autójának! Megállt rendőrt hívott, kéztörés az ittas gyalogosnak.. Eljárás indult a sofőr ellen, neki kellett bizonyítani az igazát!!! + pénzbírság + még neki akarták bevonni a jogosítványát, mert a gyalogosnak nincs záróvonal.... Csak az ügyvédnek köszönheti, hogy ma is sofőr, ami nem volt olcsó....”
 • 21. igazmondojanos 2010. január 07. 15:36
  „Az első hozzászólónak van igaza: sünök ébresztő, meló van, keressétek és büntessétek meg!”
 • 20. igazmondojanos 2010. január 07. 15:35
  „Ugyan.ugyan Kedves Hozzászólók....teljesen mindegy, hogy szocdem, vagy nem, vagy demagóg, vagy szabályok....elvesztek a részletekben....a fehér most divatszín az autókban, úgyhogy biztos nem 20 éves volt a Mercedes.....a nyakamat rá, hogy "DS", szlovák rendszámmal ellátott, vadiúj autó volt...folytassam, hogy ki vezette és egyéb dolgok?”
 • 19. szocdem 2010. január 07. 15:33
  „mitzekatze!

  A szbaályok bizony BRUTÁLISAK! Ezért nem követik sokan, ezért halnak meg emberek, akik egyébként élhetnének.

  A közlekedési morál érettségét tekintve nem is várok mást egy agyonhajszolt, stresszes rettegő nép országutjaitól. Nem hiszem hogy a terror volna az eszköz ennek megváltoztatására! (Akinek nincs és nem is volt se agya, se épkézláb ötlete, csak döntési, hatalmi helyzete, az találta ki a törvények örökös szigorítását)
  A példáid persze valósak, léteznek, de nem hiszem hogy mindjárt gulágra, vagy kivégzésre kellene mindenkit küldeni..”
 • 18. mitzekatze 2010. január 07. 15:27
  „Kedves Szocdem!

  A szabályok sajnos nem elég drasztikusak. Sokan kibújnak alóla, mert hát ugye előkerülnek a rendészeti haverok, de sokszor elég ha eszkimó az illető és máris megúszta. Ez az egyik legfőbb probléma.

  A közlekedési morál (és sok egyéb dolog) Magyarországon még nem érett meg arra, hogy európainak nevezzük. Lásd a rohadt mód drága vagy nagy teljesítményű autókkal száguldókat, vagy az új kis suzukikkal erősködő gyerekeket, vagy a részeg kivilágítatlan bicikliseket, az autónak nekirohanó telefonáló gyalogost, a külső sávból előző megmutatom én vagyok a <moderálva> gyerek sofőrök.....stb. És még sorolhatnám.”
 • 17. szocdem 2010. január 07. 15:17
  „o72 olvtársam4

  Azt hiszem a konkrét eset megitélése kapcsán nincs vitaalap. Elütötte, észlelte, megállt, elmenekült. Pont. Jogi terminológiák sora szerint minősül, és úgy fogjálk felelősségre vonni.

  Itt a kérdés az, hogy egy ilyen piti ügy miatt miért is pánikolnak be?? Meg az is kérdés hogy a vétlen is miért pánikol be??? Ezt boncolgatom, de azt hiszem nem érted. Ésa következményeket sem érted abban a vonatkozásban, hogy ha nem ilyen törvények volnának, akkor nem volnának NAPONTA iylen esetek. Régen, amikor még valmivel emberibbek voltak a szabályok nem is voltak iylen esetek csak nagyon ritkán. Ma meg emberek halnak meg azért, mert követhetetlen a jog! Ide vezet a kollektív butaság.”
 • 16. o72 2010. január 07. 14:59
  „Kedves Szocdem!
  Honnan tudja ez a kedves autós, hogy aki a szélvédőjéről leröpült, milyen sérüléseket szenvedett? Ha nem cserbenhagyásos gázolás, akkor is a segítségnyújtás elmulasztása. Ha megáll, megkérdi mi a baj, esetleg hív mentőt, akkor és csak AKKOR szabálysértés. Egyébként a fent említettek valamelyike. Akinek van jogsija, ezt tudja. Lehet, hogy neked nincs? :-)”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fúvóskoncert

A péri Öveges József Általános Iskola diákjai nemrégiben ismét ünnepi hangversenyt hallhattak. Tovább olvasom