Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Gasztro Magazin, a konyhák vendége

A napokban került olvasóink kezébe a Kisalföld Gasztro Magazinja. A megkérdezettek véleménye szerint számos olyan recept került új kiadványunkba, amely főzésre-sütésre kínálja magát.


Marcali Zoltánné mindennap főz, de különlegességekkel csak azokon a hétvégeken rukkol elő, amikor a nagycsaládját – fiait, menyét és unokáit – várja ebédre.

– Hagyományos alapanyagokból, gyerekkoromat idéző ételeket készítek leggyakrabban. Éppen ezért fedeztem fel nagy örömmel a Gasztro Magazin ˝kirakatában˝ a csicsókát és a sütőtököt – említette érdeklődésünkre győri olvasónk. – Utóbbiból magam is többször készítettem már krémlevest. Az olvasott receptek közül a mogyorós sütőtökkel tálalt ropogós hal és a sütőtökkel töltött pulykamell keltette fel az érdeklődésemet, sőt, a sütőtökös palacsintát is kipróbálom. A következő számokban érdemes lenne az egyes ünnepekhez tálalni egy mostanihoz hasonló gazdag receptajánlatot.

Hat fiú után született – a később tíztagúra gyarapodott családba – Kovács Lászlóné. Ahogy fogalmazott: a sok éhes száj miatt szinte már gyermekkorában meg kellett tanulnia a konyhatudományt.

A Gasztro Magazinban olvasott ételek közül Kovács Lászlóné mindenképpen kipróbálja a jól csengő krémes rizses, mézes ananászos pulykamellet és a szőlős szűzpecsenyét. Fotó: Krizsán Csaba
A Gasztro Magazinban olvasott ételek közül Kovács Lászlóné mindenképpen kipróbálja a jól csengő krémes rizses, mézes ananászos pulykamellet és a szőlős szűzpecsenyét. Fotó: Krizsán Csaba

– Nagyon szeretek sütni-főzni. A rétes az igazi szakterületem, de az egyszerű paprikás krumpliból is lehet művészetet csinálni – vallja a győri háziasszony. – A Gasztro Magazinban olvasott ételek közül mindenképpen kipróbálom – persze elsősorban a családom kedvéért – a jól csengő krémes rizses, mézes ananászos pulykamellet és a szőlős szűzpecsenyét. Jó ötletnek tartom és remélem, hogy a következő számokban is folytatódik a takarékos főzést segítő Bevásárlókosár rovat.

A soproni Böröck Józsefné is örömmel vette kezébe a Kisalföld új mellékletét, a Gasztro Magazint. A 83 éves nagymama naponta süt-főz a családjának.

Böröck Józsefné 83 éves nagymama naponta süt-főz a családjának, örömmel vette kezébe lapunk új mellékletét. Fotó: Magasi
Böröck Józsefné 83 éves nagymama naponta süt-főz a családjának, örömmel vette kezébe lapunk új mellékletét. Fotó: Magasi

– A hagyományos konyha híve vagyok, szeretem a gyerekkoromban megszokott ízeket, a lányom és az unokáim fogékonyak az újdonságokra. Szakácskönyvből általában a családom kívánságára főzök olyan ételeket, amelyeket korábban még nem készítettem. A gasztronómiai magazinban talált receptek közül a tárkonyos-gombás sertésragu áll az ízlésemhez legközelebb, amit talán már a hétvégén meg is főzök. Annak is örültem, hogy az ételleírásokon kívül számos érdekes olvasnivalót is találtam az új kiadványban.


Mellékletek, nem mellesleg

E héttől új, minőségi magazinokkal jelenik meg a Kisalföld. Népszerű pénteki műsorújságunk mellett hetente szerdánként gasztronómiai és rejtvényújság váltja egymást. Szerdán már megjelent a Gasztro Magazin első száma, jövő héten jön a Rejtvény Magazin. Mindezekkel együtt a napilap Napraforgó melléklete is megújult. Hétfőnként a kalendárium és a kultúra mellett lakberendezési oldal, keddenként kibővült Gyógy-ír, szerdánként heti programajánló és gyermekoldal (Lurkókuckó), csütörtökönként kibővített Bizalmasan, pénteken pedig ismét kétoldalas Kisvadföld és Utazó melléklet jelenik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekekkel dübörgött a Mikulásvonat

A Mikulásvonat négyszáz gyermekkel Vinyére vette az irányt, hogy a gyerkőcök találkozzanak a Mikulással. Tovább olvasom