Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Gála az operett csillagaival Győrben - fotó

Négy alkalommal lépett a győri közönség elé a HungarOperett,
operett-hungarikum-revü - köztük Oszvald Marika is. A két felvonásos látványos gálaműsor 2012-ben is ellátogatott Győrbe, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színpadára.


Az operett műfaja újra aranykorát éli, ezért Operett-revü show-juk hamar közönségkedvenc lett külföldön, Magyarországon és városunkban is.

Telt házzal fogadta szombaton a győri közönség a HungarOperett társulatát és az örökifjú Oszvald Marikát, a műfaj és a szubrett szerepkör legnépszerűbb előadóját, Jászai Mari-díjas érdemes művészt, a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagját.

Először a társulat művészeti igazgatója Kollár Péter Erik lépett színpadra és elmondta, hogy a fiatalokkal szeretnék megszerettetni ezt a műfajt. Azt is elárulták, hogy közöttük többen kötődnek Győrhöz.

A fellépők egy fergeteges délutáni és esti előadásban kápráztatták el a közönséget. Felejthetetlen élményt nyújtottak a művészetpártoló, felhőtlen szórakozásra vágyó nézőknek. Többször kísérte vastaps a műsort.

A minden tekintetben igényes produkció színvonalát kitűnő szólisták, zenekar, tánckar, egyedülálló látvány, lézer-show és közel 200 gyönyörű jelmez biztosította.

Részletek csendültek fel a legkedveltebb zeneszerzők, operettek palettájáról, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Huszka Jenő, Zerkovitz Béla, Eismann Mihály, Strauss, Brahms, Offenbach legszebb dalaiból.

A műsorban hallhattuk többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Bajadér, A víg özvegy, a Cigányszerelem, a Mágnás Miska, a Mária főhadnagy, Csókos asszony és a Denevér dallamait.

A tánckar nagyszerű kán kán táncosnőkből, a keringők királyaiból, a tüzes spanyol dámákból, muzsikus cigányokból, a revük tollas, csillogó táncosnőiből, parasztlánykákból, csikósokból állt egy igazi magyaros estén.

Mindez humorral, vidámsággal, romantikával fűszerezve, amit a három órás műsor zárásaként tűzijáték koronázott meg.

A társulatot állva tapsolta meg a hálás közönség. Várhatóan Anyák Napja alkalmából látogatnak újra városunkba.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas sókupacok és kotrógépek - a Magyar Közút győri telephelyén jártunk - Videó!

Tavaly több baleset is történt a csúszós utak miatt. A közutak takarításáról, sózásáról kérdeztük az illetékeseket. Benéztünk a sótároló hangárba is. Tovább olvasom