Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Futhatnak a pénzük után

Győr-Moson-Sopron - Másfél éve hiába várnak a pénzükre azok a befektetők, akik összesen kétmilliárd forintjuk után futnak. Maximálisan megbíztak a biztosítási cég munkatársában, ehelyett viszont csalódniuk kellett. A közvetítő előzetesben ül, az immár országosan is elhíresült csalássorozatnak több száz károsultja van.
A Kisalföld tavaly januárban már foglalkozott a csalássorozattal, egy hete pedig azért tértünk vissza a témára, mert a rendőrségi vizsgálat lezárását követően – vádemelési javaslattal – a megyei főügyészségen vizsgálják tovább az ügy részleteit. Dr. Glegyák Jenő ügyvéd irodája afféle panaszirodává változik időnként: az ügyvéd, illetve lánya, dr. Glegyák Eszter vagy harminc károsultat képvisel. Tegnap néhányukkal az ügyvédi irodában futottunk össze.


Hol volt a profizmus?

– Az összes megtakarított pénzemet, a családi örökséget ebbe fektettem – árulta el V. Márta. – Egy megbízható ismerősöm ajánlotta a lehetőséget. Minden tisztának, szabályosnak tűnt, a biztosítási ügyek kapcsán még a szakirodalmat is tanulmányoztam. Hiába – kesereg a csinos, ápolt tanárnő, aki magában talán a percet is elátkozta már, amikor Sz. Zsolttal leült tárgyalni és megbízott a biztosítóban. A profizmus szerinte úgy diktálná, Európa egyik legnagyobb biztosítócége csakis profi szakemberekkel dolgoztat, így a történtekre nincs magyarázat. V. Márta kára legalább húszmillió forint.

– Hosszú és rövid távú befektetésem is élt, az év végi igazolások lekérése kapcsán derült ki, hogy a befizetett összegekből semmilyen pénzem nincs – folytatta az asszony. – Nem vigasztal, hogy többen is így jártunk.

Aktahegyek: Kétmilliárd a tét, többnyire bizalmi, ismeretségi kapcsolatokon keresztül köttetett az üzlet, amely - Glegyák Eszter ügyvéd szerint - az ügyfelek számára teljesen szabályosnak tűnhetet
Aktahegyek: Kétmilliárd a tét, többnyire bizalmi, ismeretségi kapcsolatokon keresztül köttetett az üzlet, amely - Glegyák Eszter ügyvéd szerint - az ügyfelek számára teljesen szabályosnak tűnhetet


Barátok közt nincs harag

Péter egy másik károsult, több barátja is „ugrott" a jó üzletre. Úgy voltak vele: egy-másfél milliós befektetés fejenként nem túl nagy rizikó, de a kamat összességében jelentősre rúg. A befektetőtársak között nincs harag, de a meccsek mellett az ügyvédhez is többnyire együtt járnak. (Emellett mindenkit egyenként ellenőrzött az adóhatóság, lapunk információi szerint kirívó szabálytalanságot sehol nem találtak.)


Elismerte a károkozást

– A nyomozást befejezte a rendőrség, egyelőre négy ügyfél képviseletében megindítottuk a pert az AXA Biztosító ellen – tájékoztatta a Kisalföldet dr. Glegyák Eszter ügyvéd. – A szembesítések megtörténtek, Sz. Zsolt elismerte azt a károkozást, amelyet a biztosító vitat, s amit ügyfeleink visszakérnek. Peren kívüli egyezséget is szorgalmaztunk, ám a francia anyacégtől ez idáig nem érkezett elfogadható válasz. Amennyiben ez így marad, szeptember végéig nem születik megállapodás, az összes ügyfelünk képviseletében pert indítunk.

Megtévesztés, szabályosnak tűnő papírok, számos trükk vezetett idáig, a kisebb-nagyobb összegek lenyúlásáig, Sz. Zsolt őrizetbe vételéig, majd letartóztatásáig. Dr. Glegyák Eszter úgy véli, a biztosítónak kötelező helytállni, a kár előbb-utóbb megtérül, ám egyelőre a túlélés, az idegek harcának ideje ez...

Olvasóink írták

 • 8. dr gugyarák 2008. augusztus 29. 11:27
  „Makkmarci!

  Nem kell aggódnod értem, biztosan nem futok bele ilyen esetbe. Először is - sajnos - nincsenek felesleges millióim, de ha lennének, akkor sem akarnék irreális hozamot levenni róla, hanem bevinném egy megbízható bankba. Lehet, hogy ott kevesebb a hozam, de biztos. Aki mohó - és hülye - az adja csak az ügynököknek a pénzét, aztán majd így jár. Csak akkor yazt nem értem, hogy miért sír? Kockáztatott és vesztett! Ez van.
  Azt pedig nem tudom, hogy a szemét és az adócsaló kifejezést hol olvastad a hozzászóklásomban, mert én nem találtam benne, de te biztosan ügyesebb vagy.

  Az ajánlatomat egyébként továbbra is fenntartom az összes pénzes kreténnek.”
 • 7. Makkmarci 2008. augusztus 29. 02:39
  „Gratulálok, dr gugyeráknak, hogy a részletek ismerete nélkül ítélkezik, sőt! Még csak nem is kíváncsi rájuk! Ha valaki adott pénzt, az csak szemét adócsaló lehet, s bizonyára alapból hihetetlen volt, amit Sz. Zsolt mondott.

  Csak nehogy belefusson egy ilyenbe...”
 • 6. dr gugyerák 2008. augusztus 28. 22:06
  „Van fölös lóvéd "akárki"! Jöhetsz fiam, nagy üzlet lesz. Legalábbis nekem. Te szerencsétlen, átbasztak mint szart a palánkon, most meg másokat sértegetsz? Milyen részletekről beszélsz? Aki habra odaad ennyi pénzt, az elmeorvosi eset! Egyetlen kérdés merül csak fel! Az ilyen idióta örökli, találja, vagy lottón nyeri a pénzét?”
 • 5. akárki 2008. augusztus 28. 20:26
  „Gyugyerák,Biznic! Ha nem ismeritek a pontos részleteket,ne okoskodjatok.A DR cím 8 álltalánosra nem jár (a hozzászólásból legalább is ez derül ki.)”
 • 4. Makkmarci 2008. augusztus 28. 02:44
  „Goldmund, azért "kellett" készpénzben odaadni, mert Sz. Zsolt utalta el - állítása szerint- a biztosítónak. Azért, mert a biztosító így láthatta, hogy ő mennyi ügyfelet szerzett...Szép, és végülis logikus megvezetés, hisz biztosítós igazolvánnyal, sőt, a biztosító visszaigazolásával, hogy ő ügyletkötő, miért ne bíztak volna benne, s miért ne hitték volna el? Megjegyzendő, hogy nem egyösszegben történtek a pénzátadások, hanem ekkor egy kicsit, akkor egy kicsit, aztán mint kiderült, mind eltűnt...”
 • 3. Goldmund 2008. augusztus 27. 22:02
  „Úgy tudom, az is hozzátartozott a történethez, hogy a biztosító közvetítőjének készpénzben adták oda a pénzt. Ha ui. utalták volna, már nem is rakhatta volna el.
  Készpénzben odaadni milliókat, hááát, nekem ez is furcsa lenne.”
 • 2. Biznic 2008. augusztus 27. 10:42
  „A jó üzlet reményében elveszítették megtakarított pénzüket,
  magukra vessenek. Ha sokat akar a szarka nem bírja a farka.”
 • 1. dr gugyerák 2008. augusztus 27. 09:39
  „Ha ezek az okos emberek valaha visszakapják a pénzüket, jöjjenek hozzám! Én ígérek nekik akár 50% évi kamatot is, csak adják oda a lóvét, egy év múlva meg majd jelentkezem az összeggel. Várom az összes sok pénzzel rendlkező nagyeszűt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyparti Gyermekparti – másodszor

Győr - A sport jegyében szervezi meg – a nemrég befejeződött olimpiára tekintettel –… Tovább olvasom