Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Furgon és kerékpáros ütközött Győrben - képek

Furgon és kerékpáros ütközött kedden délután Győrben.
A kisalfold.hu információi szerint komolyabb személyi sérülés nem történt.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. pappe 2011. október 26. 20:44
  „Ejnye tisztelt Cenzor Úr vagy Úrhölgy! Megint nem értik a kritikámat azzal kapcsolatban, hogy sosem közlik a rendőrségi vizsgálat veredményeit, azon egyszerű oknál fogva, hogy annak már nincs (bulvár-) hír értéke! Mi ezen a moderálandó? Vagy ha nincs igazam, legalább cáfolják meg! Ez az úgynevezett moderáció már tényleg a cenzúra fogalmát közelíti! Jó éjszakát Tisztelt Újságírók, álmodjanak szépeket a szólásszabadságról...”
 • 25. Madarász 2011. október 26. 20:14
  „24. Ha van bicikliút, azon kell menni, nem az úttesten.

  A 83-sa mellett van, mégis két biciklis délután az úttesten szórakozott a kamionok között.”
 • 24. soproni 2011. október 26. 18:48
  „19.Goldmund! Mi van akkor,ha a bicajos az úttesten tekert és nem a kerékpárúton? Fényképek alapján nem egyértelmű a vétsége,de a helyszínelők és a tanúk vallomása alapján több konkrétumot tudhatnánk az esetről. (Egyébként Bécsben a kerékpárosoknak van elsőbbségük az ilyen átkelőnél)”
 • 23. kurbli 2011. október 26. 14:13
  „A kerékpár út táblával van jelölve, a kerékpár sáv csak útburkolati jellel. Ahol szaggatva van, az nyitott kerékpársáv, és azt át lehet más járművel lépni, vagy keresztezni, mint pl az esetünkben.”
 • 22. humer 2011. október 26. 13:57
  „Madarász: Sajnos nincs igazad, nem így kell értelmezni a táblákat!
  A kresz azt mondja, hogy a sárga négyzetekkel szegélyezett rész az nem egy sáv, hanem kerékpárút (a képen ezért nem egy, hanem 2 útkereszteződés látszik), utána már egy újabb útkereszteződés az a szélesebb rész, ahova bekanyarodnak a járművek, ezért van a külön táblázás is.
  Mivel ez teljesen életszerűtlen, hogy 10 méterenként legyenek kereszteződések, senki nem észlelné és tartaná be, ezért tették ki külön az elsőbbségadás kötelező táblát a kerékpárút csatlakozásához különben az jobbkezes kereszteződés lenne.
  (A képen nem igazán látszik, de a következő tábla olyan, hogy elsőbbségadás+ kerékpárút vége tábla van.
  Az ellentmondás az az ilyeneknél, hogy a kerékpárút vége után 30 centivel kezdődik az újabb kerékpárút (sárga négyzetes felfestés), így a járdából maradó részen nem szabad kerékpárral közlekedni, előtte utána igen, de ez a rendelkezés/táblázás meg betarthatatlan és értelmetlen, csak a táblagyár jár jól vele. )”
 • 21. kurbli 2011. október 26. 13:45
  „14.!
  Te tudsz vezetni? Aki valóban tud, az nem henceg vele.
  arrabonem nem túlzott udvariasságról írt, hanem csak az ésszerű, és deffenzív közlekedésről. Ne türelmetlen, ennyi.”
 • 20. Pistike 2011. október 26. 13:32
  „7. samsungi

  Nagyon szépen összeszedted (csak) az autósok által okozott baleseteket, nagyon ügyes vagy. Ügyesen tudsz szelektálni. Nyilván ugyanígy össze lehetne szedni a gyalogosok, vagy kerékpárosok által okozott baleseteket is.
  De, azt áruld el nekem, hogy
  -az autósok hány %-a közlekedik a járdán,a gyalogosok között cikázva, és a biciklisek hány %-a?
  -az autósok hány %-a közlekedik a sötétben kivilágítatlanul, és a biciklisek hány %-a?
  -az autók hány %-a nem felel meg a KRESZ előírásainak, és a biciklik hány %-a nem?

  Én nem közlekedem biciklivel, de annál többet gyalog. A zebránál a biciklisek ugyanúgy nem adnak elsőbbséget, mint az autósok.”
 • 19. Goldmund 2011. október 26. 13:25
  „13. soproni 2011.10.26. 11:47
  "Amúgy Ti már konkrétan tudjátok,hogy a bicajos volt a hibás?"

  Ha jól értem a képekből, a biciklis a Lajta utca középső (legforgalmasabb) úttestjét akarta keresztezni. Ott elsőbbséget kellett volna adnia a furgonnak.
  ÁLTALÁBAN lehet szidni mindenkit (pont a furgonosokról én is rossz véleménnyel vagyok), de ITT ÉS MOST szinte biztos, hogy a biciklis magának köszönhette a medvepuszit.

  11. humer 2011.10.26. 10:41
  "Szerintem azon a kereszteződésen nem lehet átérni, sajnos a gyakorlat ezt mutatja ..."
  Én gyalog rendszeresen megyek ott át a buszmegállóhoz. Nincs azzal az átkelővel semmi gond.”
 • 18. ktl 2011. október 26. 13:16
  „1. pindla
  2. soproni
  A kerékpár a KRESZ szerint ugyanúgy jármű mint a személygépkocsi. A járművek áthaladási elsőbbségét pedig a KRESZ egyértelmüen szabályozza. Ezért kellene a kerékpárosoknak is KRESZ-vizsgát tenniük, mert sajnos nagyon sokan vannak akik ezt nem tudják és gyalogosnak képzelik magukat az úttesten átvezetett kerékpársávon is.”
 • 17. Gab2000 2011. október 26. 13:02
  „Az nagyon helyes hogy a zebrán átkelni vágyókat átengeded mivel ezt írja elő a Kresz, de kerékpárral nem kelünk át zebrán hanem leszállunk és áttoljuk na akkor elsőbbsége van a kerékpárosnak a gyalogátkelőn.

  Kétszer háromszor a kerékpáros tekerve a kerékpáron át van engedve a gyalogátkelőn az a hamis képzet áll benne elő, hogy ott neki akkor elsőbbsége van mindíg, ha meg valaki nem adja meg udvariasságból az elsőbbséget akkor születik meg a baj.

  nevezett útszakaszon a felfestés nem elsőbbséget jelent, hanem a kerákpár út átvezetése jelenik meg ebben a felfestésben és igenis ott van az elsőbbség adás kötelező tábla.

  Körforgalom az is egy jó kérdés főleg akkor amikor a körforgalommal szembe kerékpároznak a bringások pedig ott is ott fityeg az elsőbbségadás kötelező a kihajtók előnyére.”
 • 16. Madarász 2011. október 26. 12:55
  „14. Elihu! Hallottál már a kötelező elsőbbségadásról?! Csak azért, mert a gyalogos a kisebb, még neki van elsőbbsége. A kamionnal tuti nem mernéd megcsinálni, hogy nem adod meg az elsőbbséget...

  Én az olyanokat, aki megállás helyett inkább rágyorsít a zebránál, ámokfutónak szoktam nevezni és a rendőrök helyében elvenném a jogsiját, mert alkalmatlan a kulturált közlekedésre.”
 • 15. arrabonem 2011. október 26. 12:47
  „14. elihu
  "Attól, hogy van jogosítványod még nem tudsz vezetni."
  Így van, pont ezt mondom én is.
  Az meg hogy mazsolának tartasz nagy ívben nem érdekel. Ettől még nem fogok beállni a helybőltaplók közé. Hogy ebből miért lenne balesetet, és miért én okoznám azzal, hogy lassítva elengedem a zebrán átkelni vágyókat, az meg egyfajta, hozzáállást-közlekedési morált minősítő vélemény.”
 • 14. elihu 2011. október 26. 12:13
  „10. arrabonem! Attól, hogy van jogosítványod még nem tudsz vezetni. Az túlzott udvariassággal meg csak azt éred el hogy vagy leordítják a fejed, vagy balesetet okozol. Én ezeket az udvariaskodó ráérő embereket röviden csak közlekedési mazsoláknak hívom.”
 • 13. soproni 2011. október 26. 11:47
  „Amúgy Ti már konkrétan tudjátok,hogy a bicajos volt a hibás?”
 • 12. Madarász 2011. október 26. 10:41
  „1. Ha nekem van egy elsőbbségadás kötelező tábla és mondjuk lekanyarodva a Baross hídról, ha nem működnek a lámpák, akkor mehetek, mert ki van jelölve a sávom? Ugye nem?! Ha abból indulunk ki, hogy a kerékpár és az autó is jármű, mindkettőre érvényes, ha felsőbb rendű utat keresztez, elsőbbségadási kötelezettsége van, főleg, ha ezt tábla is jelzi ráadásul. Be kell tartani, oda kell figyelni és akkor nincs ütközés. Persze a másik hülyesége még mindig közre játszhat, de ez már más tészta.
  Amúgy milyen ellentmondásról beszélsz? Szerintem a táblák egyértelműek.

  2. Nem átkelő, hanem ugyanolyan felfestés, mint mondjuk a több sávos kereszteződésnél ugyanúgy jelzik felfestéssel a sávokat az autósoknak, hogy ott halas a sávjuk, de ez nem írja felül az elsőbbségadás szabályait.

  6. Sajnos a negatív tapasztalat! Kerékpárostól, motorostól sokkal jobban kell tartani az autót vezetőnek, mint a másik autóstól, mert amíg az autósok közül 10-ből egy szabálytalan, kerékpárosból, motorosból 10-ből 9.

  8. Ez sajnos így van.

  10. Az sem semmi, mikor indexel, hogy kimegy, aztán mégse.
  Akinek problémája van vele, hogy átengedem a gyalogost, vagy biciklist, ha belemegy az autómba hátulról, akkor kihívom a rendőrt helyszínelni, ha mutogat, visszamutogatok, ha pofázik, nekem is van szám. ;) Ennyi! A többi már az ő problémája.”
 • 11. humer 2011. október 26. 10:41
  „Szerintem azon a kereszteződésen nem lehet átérni, sajnos a gyakorlat ezt mutatja ...”
 • 10. arrabonem 2011. október 25. 21:40
  „3. Gab2000
  Van jogosítványom, kresz vizsgám, orvosi papírom, és a kerékpárom is műszakilag makulátlan - hangtalanul surran, mert erre kényes vagyok. Szrt sem jelent önmagában egyik sem, nem értékmérő.
  Tegnap este biciklivel egy körforgalom három ágán mentem át, szabályosan, lesve a kocsikat. Két ágon is index nélkül vágódtak ki kocsik. Én figyeltem, tudtam reagálni.
  Ma a fiammal számoltuk a szép új Ráth Mátyás téri körforgalomban - 10-ből hárman méltóztatták jelezni villogással, hogy ki kívánnak jönni. Szabályosan közlekedő gyalogost ugrasztott az egyik.
  Mi köze ehhez a kresz meg az eü cuccnak? Az észnek már több. De talán nem kellene a kerékpárosokat zsigerből felelőtlen hülyének tartani.
  (Kocsival is sokat járok. A sokak által utált - ezt rendszeresen látom a visszapillantóban - udvarias marhák közé tartozom. Mert ismerem a gyalog - kerékpár életérzést is. Próbáld ki csúcsban - menj néhányszor kerékpárral át a városon...)”
 • 9. turtle 2011. október 25. 21:24
  „Teszteld a figyelmed! - egy teszt

  http://www.youtube.com/watch?v=b7e7aj2WuA4&feature=related”
 • 8. pappe 2011. október 25. 20:15
  „Magyarországon mindenki (tisztelet a kevés kivételnek) szabálytalanul közlekedik. A gyalogostól a kamionosig. Csak pár példa: gyalogosok rendszeresen futkosnak át a Baross híd egyik oldaláról a másikra, pedig az tilos. Kerékpárosok a sétálóutcán mindennap szlalomoznak a gyalogosok között és mint a fenti eset is bizonyítja, swingelnek a direkt nekik kihelyezett táblákra. Motorosokról és személyautósokról most ne beszéljünk, mert több oldal is kevés lenne. Teherautó napi szinten tucatjával hajtanak át szintén a BAross hídon, pedig tiltó táblák vannak. Kamionos meg nekiáll előzni az autópályán, hiába tiltják. Mit hagytam ki? Jah, napokban láttam egy csuklós városi buszt amint simán áthajt a piroson. Hirtelen -kedvcsinálónak - csak ennyi...”
 • 7. samsungi 2011. október 25. 19:50
  „4. Gab2000 2011.10.25. 18:37
  Azért az autósokinak is lenne mit észbe vésni a KRESZBŐL....
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/baleset_nyulon_-_ittasan_utkozott_fanak_beszorult/2246509/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/gyalogost_gazolt_motorral_gyorben_-_elhajtott_a_tettes/2241573/
  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/baleset_a_85-oson_kapuvar_es_vitnyed_kozott-_fotok/2240606/
  http://www.kisalfold.hu/dunantul/keresik_a_cserbenhagyo_renault_twingo_vezetojet_meghalt_a_biciklis_no/2240640/
  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/tehervonattal_utkozott_egy_renault_veszkenynel/2238961/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/baleset_a_82-es_fouton_pannohalmanal_-_fotok/2237781/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/nyerges_vontato_sodort_el_egy_biciklis_lanyt_kajarpecnel/2237601/
  http://www.nyugatmagyar.hu/soproni_hirek/baleset_utan_a_motoros_jelentkezeset_varjak/2237730/
  http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/halalos_baleset_az_1-es_fouton_18_eves_fiu_az_aldozat/2238148/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/baleset_a_83-as_uton_gyorszemerenel_-_foto/2237823/
  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/fekete_hetvege_13_halott_az_utakon/2237367/
  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/zebran_gazolt_a_motoros/2232842/
  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/zebran_gazoltak_el_egy_gyermeket_isaszegen_-_eletveszelyben_a_fiu/2226851/
  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/elgazoltak_egy_not_a_zebran_kapuvaron/2224006/

  http://www.kisalfold.hu/tudosito/ejnye_ismet_rossz_helyen_parkolnak_-_fotok/2239328/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/ejnye_igy_kell_parkolni_a_gyori_famulus_hotel_parkolojaban/2239138/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/igy_parkolunk_mi_a_szlovak_bmw-nek_minden_szabad_-_foto/2238714/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/ket_mozgasserult_hely_sem_eleg_a_szlovak_rendszamos_vw-nek_fotoval/2238852/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/szlovak_rendszamu_auto_parkolt_be_az_egyiranyu_utca_kozepere/2238303/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/igy_parkol_a_petohazi_strandnal_-_foto/2236442/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/igy_parkolunk_a_teleki_utca_kornyeken_-_fotok/2235841/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/igy_parkol_a_bmw-s_a_gyori_kozlekedesi_felugyeletnel_-_foto/2235831/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/igy_parkolunk_gyorben_a_dunapart_rezidencianal_-_fotok_/2235792/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/igy_parkoltok_gyorben_ha_tobb_hely_is_van/2235168/”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előadás az 1956-os győri eseményekről

Wennesz László, Fehérváry Zoltán és Bükki Lajos előadást tartottak általános iskolák 8.… Tovább olvasom