Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Forgalomkorlátozások a bornapokon

Győr - Az Első Győri Bornapok ideje alatt – csütörtöktől vasárnap estig – a város területén több helyen lesz várakozási tilalom és forgalomkorlátozás. Mindezekre a rendezvények környékén kiemelten kell számítaniuk az autósoknak.
A Négy Évszak Fesztivál – Nyár című programsorozat záró eseményét, az Első Győri Bornapokat a Dunakapu téren és a Jedlik Ányos utcában rendezik meg a szervezők. Ez idő alatt a városi rendőrkapitányság ideiglenes megállási tilalmat rendel el augusztus 28-án reggel 6 óra és szeptember 1-jén hajnali 1 óra között Győrött, a Dunakapu tér déli oldalán – fizetőparkoló –, a Teleki utca és a Jedlik Ányos utca közötti szakaszon. Továbbá ugyanezen időben a Teleki utca keleti oldalán – a Dunakapu tér vonalában –, valamint a Dunakapu tér déli oldalán. Várakozási tilalom lesz 30-án déli 12 óra és 1-jén éjjel 1 óra között a Móricz Zsigmond alsó rakparton a Kossuth híd és a Pálffy-szobor vonaláig.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 30-án délután 3 órától 1-jén 1 óráig a Móricz Zsigmond rakparton a Kossuth hídtól a Kiss János utcáig, a Dunakapu téren, valamint a Káptalandombon. A korlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos.

A Kisalföld Volán Zrt. közleménye alapján az alábbi változásokra számíthat az utazóközönség: 30-án délután 3 órától hajnali 1-ig a Dunakapu tér le lesz zárva, a 11-es és a 16-os jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A 11-es járatok mindkét irányban a Pálffy utca–Schwarzenberg utca–Széchenyi híd–Bácsai út útvonalon közlekednek. A járatok nem érintik a Kiss János utca–Dunakapu tér–Rónay Jácint utca, egyetem–Szövetség utca–Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca megállóhelyen.
A 16-os autóbuszjáratok mindkét irányban a Pálffy utca–Schwarzenberg utca–Széchenyi híd–Bácsai út–Szövetség utca–Hédervári út útvonalon közlekednek. A járatok nem érintik a Kiss János utca, Dunakapu tér, Rónay Jácint utca, egyetem megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca, Bácsai út, Kertész utca, Szövetség utca megállóhelyeken.

A rendezvényen részt vevők hazaszállítása érdekében este 11 óra 30 perc és éjjel 1 órai indulási időkkel a következő járatok közlekednek: városháza megállóhelyről a 11-es járat sárási betéréssel, a 19-es, a 22-es járat, a 31-es járat homoksori betéréssel, a 40-es járat gyirmóti betéréssel.

Zechmeister utca, Klastrom Szálló megállóhelyről indul a 14-es járat (a Liget utcáig, majd visszafelé Adyvárosig), Virágpiac megállóhelyről indul a 7-es járat (a Jereváni utcai körforgalom után az 5-ös vonalán Kismegyerig), a 17-es és a 23A-s járat. A járatokon érvényes menet- és bérletjeggyel lehet utazni. A rendezvény kapcsán esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért a szervezők ezúton kérik a lakosság megértését.

Olvasóink írták

  • 1. rézangyal 2008. augusztus 28. 20:51
    „Nagyon jó ötlet az éjszaka 1-kor induló busz! Minden bort megkóstolok!Szabad majd énekelni a buszokon? Csak csendesen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pádár: Sokak szemében vörös posztó vagyok

Győr - Egy szerkesztőségünkbe eljuttatott levél szerint „hatalmas adósságot halmozott fel"… Tovább olvasom