Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Fiatal Fordítók versenye 2011

Az immáron ötödik éve megrendezett verseny mindegyik kiválasztott iskolában egyszerre, november 24-én kerül lebonyolításra.

2011. október 20-ig lehet nevezni a minden évben megrendezett ˝Juvenes Translatores˝ (latinul: fiatal fordítók) fordítóversenyre a http://ec.europa.eu/translatores weboldalon.
Az online jelentkezési lap az EU minden hivatalos nyelvén, így magyarul is elérhető.

Az immáron ötödik éve megrendezett verseny mindegyik kiválasztott iskolában egyszerre, november 24-én kerül lebonyolításra. A versenyen 1994-ben született diákok indulhatnak és több mint 750 iskola vehet részt.

„A verseny ösztönzi az iskolai nyelvtanulást és népszerűsíti a fordítói hivatást" – mondta Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai biztos, majd hozzáfűzte: „A nyelvismeret nyitottabbá tesz a különböző kultúrák iránt és növeli a munkavállalási kilátásokat."

A tanulók egy egyoldalas szöveget fordítanak le az EU 23 hivatalos nyelvének bármilyen kombinációjában, összesen 506 lehetőség közül választva. A lefordítandó szövegek idén az önkéntességről fognak szólni az önkéntesség európai éve jegyében.

Minden iskola legfeljebb 5 diákot nevezhet be. Bármilyen nemzetiségű diák részt vehet, feltéve, ha az egyik uniós tagállamban jár iskolába. Tavaly 2800 diák vett részt a versenyen. A lefordított szövegeket az Európai Bizottság fordítói fogják értékelni, és ők választják majd ki az egyes országok nyerteseit is. A nyertesek 2012 márciusában Brüsszelben vehetik át a díjakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdok a kormánytól: Újváros rehabjára pénz érkezik

A kisalfold.hu információi szerint biztos, hogy Győr-Újváros városrehabilitációs pályázata a… Tovább olvasom