Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Felvételi 2014: íme, a győri Széchenyi István Egyetem ponthatárai!

Idén 5%-kal több "felvételt nyert" értesítést kapnak a győri Széchenyi István Egyetemre pályázók.

 
20.39 perc - Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora így értékelt:

Az elmúlt évinél 5%-kal több "felvételt nyert" értesítést kapnak a
hozzánk pályázók, ez 2730 felvettet jelent. A Műszaki Tudományi Karon az elmúlt évek kiemelkedően magas felvételi létszáma 1711 fővel továbbra is stabil. A közgazdászképzésünkben az elmúlt időszak növekvő trendje ezúttal további 20%-kal erősödött. A jogi karon a jogász és a nemzetközi szakok mellett az új igazgatási képzések is jelentős, mintegy száz fős bővülést hoztak. Az egészségügyi képzésben a sláger ezúttal is az ápolás és betegellátási és az egészségügyi szervező szak, s külön a szülésznő képzés.

A zeneművészeti intézet hozta arányában a legjelentősebb, 40%-os
bővülést, itt a tavalyi 49 helyett 72 fiatalt vettünk fel.

A győri gazdasági térség dinamikus fejlődése a mostani kiváló felvételi
eredményünkkel nagy lehetőséget, s egyúttal nagy felelősséget ad
egyetemünknek, s ez a munkaerő-piaci kapcsolatok további kiteljesítését,
a Széchenyi Életpálya Program napi gyakorlattá tételét fogalmazza meg
számunkra.

Résztvevők a Semmelweis Egyetemhez tartozó Koltai Jenő Sportközpontban megrendezett Pont Ott Partin 2014. július 24-én.
Résztvevők a Semmelweis Egyetemhez tartozó Koltai Jenő Sportközpontban megrendezett Pont Ott Partin 2014. július 24-én.


20.06 perc -

A Széchenyi István Egyetem felvételi ponthatárai 2014-ben:
Cikkünk mostantól kétfelé ágazik. Itt a győri Széchenyi István Egyetem adatait közöljük 20 órától.


A soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem felvételi pontjait itt mutatjuk be >>


Előzmények:

Ahogy eddig is, a ponthatárokat többek közt a felvételizők számának, az intézmények kapacitásainak, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozzák meg.

Idén is a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők elsőként – 2014. július 24-én, este 20 órától – a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Ezzel egy időben publikálják a ponthatárokat az okostelefonokon használható applikációk segítségével, valamint a www.oktatas.hu oldalon is.

A kisalfold.hu-n szintén 20 órától lesz elérhető a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem képzéseinek ponthatárai.

Besorolási döntés az E-felvételiben

Az úgynevezett besorolási döntést, amely tartalmazza, hogy kit hová vettek fel a ponthatárok megállapítását követően, idén a www.felvi.hu E-felvételi rendszeréből kell letölteniük a felvételizőknek. A dokumentumról, amint az elérhetővé válik, az Oktatási Hivatal e-mailben tájékoztatja a jelentkezőket. Azokat, akik sikerrel felvételiztek, az egyetem vagy főiskola levélben is értesíti. Ezek az értesítések tartalmazzák többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkat. Minden jelentkező egyetlen képzésre kerülhet csak felvételre, a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 24-én este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. Amennyiben egyetlen megjelölt képzéshez sem elegendő a pontszáma, a jelentkezőt ebben az eljárásban nem vehetik fel felsőoktatási intézménybe. A felvételt nem nyert jelentkezők a pótfelvételi során jelentkezhetnek újra.

Így születnek a ponthatárok

A ponthatárok a felsőoktatási intézmények és az Oktatási Hivatal közreműködésével, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóváhagyásával kerülnek meghatározásra. Az Educatio Nonprofit Kft. az informatikai hátteret, a ponthatárok megállapításához használt informatikai algoritmust biztosítja.

Egy képzés ponthatárát az intézmény kapacitása mellett az befolyásolja, hogy hányan és milyen eredménnyel jelentkeztek oda. Minél több magas pontszámú jelentkező listáján szerepel az adott szak első helyen, annál magasabb lesz ott a ponthatár. A felsőoktatási intézmények dönthetnek úgy, hogy a jogszabályi előírásnál magasabban határozzák meg a hozzájuk jelentkezők számára a minimális ponthatárt. Ebben az esetben az is előfordulhat, hogy egy adott szakon az intézmény nem használja ki a teljes kapacitását.


Nyitóoldali képünk illusztráció. Fotó: MTI/Kisalföld-archívum.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izraelbe utazik a Győri Balett - fotó

A Győri Balett társulata hétfőn utazik 10 napos turnéra a Karmieli Táncfesztivál meghívása… Tovább olvasom