Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Felvételi 2011: íme, a győri Széchenyi-egyetem ponthatárai

A kisalfold.hu a győri Széchenyi-egyetem összes induló képzésének felvételi ponthatárát közzé tette. Győri legekkel és érdekességekkel.


21 óra 32 perc - Győri legek, érdekességek

A Széchenyi István Egyetemen évek óta a nemzetközi igazgatási szakra és a jogász képzésre a legnehezebb bekerülni.

Ez a trend idén sem fordult meg: a nemzetközire most 427 pontra volt szükség, míg a leendő jogászoknak minimum 416 pontot kellett szerezniük, hogy felvételt nyerjenek a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karra.

Érdekesség, hogy az államilag támogatott levelezős jogász képzéshez több pontot kellett gyűjteni (421), mint a nappali képzéshez Győrben.

Hasonló a helyzet - bár nem teljesen - Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet egészségügyi szervező nappali tagozatán: az államilag támogatott helyekre 346 pontot kellett elérni, de a költségtérítéses képzés esetében ennél magasabbra került a léc 416 ponttal.
A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon az egyik legnépszerűbb induló szak minden évben a nemzetközi tanulmányok, ahová most sem volt egyszerű bejutni: legkevesebb 429 pont kellett ehhez.

További magas pontszámok a Kautzról: gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing (egyaránt 396 pont), míg a közszolgálati képzésre 371 pontnál húzták meg a határt.

A Műszaki Tudományi Karon az építész szak volt (idén is) a legnagyobb sláger: 402 pontot kellett elérniük az ide jelentkezőknek, míg a mérnök képzésekre jelentkezőknek az elmúlt évek tapasztalatainak megfelelően most sem volt tán annyira nehéz dolguk (gépészmérnök, közlekedésmérnöki: 271 pont, járműmérnöki: 280 pont, műszaki menedzser: 306 pont, villamosmérnöki: 234 pont).

A Varga Tibor Zeneművészeti Intézet művész képzéseire viszont nem egyszerű a bejutás: két képzésen legalább 400 pontra volt szükség (klasszikus fagott és gitár), míg három másik szak (gordonka, harsona, hegedű) alulról "súrolta" a 400 pontos határt az államilag finanszírozott nappali képzésen. 
   
21 óra 15 perc

Ide kattintva olvashatnak írást a legnépszerűbb képzések (orvos, jogász, színész, informatikus) idei pontszámairól, míg itt találják meg a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem összes szeptemberben induló képzésének 2011-es pontszámait.

20 óra 17 perc

A győri Széchenyi István Egyetemen induló összes képzés ponthatárait folyamatosan tesszük közzé a felvi.hu segítségével!

SZE Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi KarSZE Petz Lajos Egészségügyi és Szociális IntézetSZE Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar

SZE Műszaki Tudományi Kar


SZE Varga Tibor Zeneművészeti Intézet

Forrás: felvi.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor találkozott a Fidelitas megyei vezetőivel

Győrből Radnóti Ákos az Országos Választmány alelnöke és győri elnöke, illetve Fekete Dávid győri alelnök, megyei elnök képviseltette magát. Tovább olvasom