Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Felmérik a közalkalmazottak devizahitelét a megyében

A helyi önkormányzatok közalkalmazottainak, köztisztviselőinek devizahitelét méri fel a Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal.

"A lehetőségét szerettük volna megteremteni annak, hogy ha valamiféle segítségnyújtás felmerülne a közszférát érintően, akkor pontos képünk legyen arról, mekkora problémáról van szó.

A jó szándék vezérelt minket. Ez nem országos akció, a megyei kormányhivatal szeretne mintát adni egy esetleges folytatáshoz" - mondta Széles Sándor kormánymegbízott.

Közlése szerint az adatokat még nem összesítették, de úgy látják, a közszféra eladósodása valós problémát jelent ma Magyarországon.

Olvasóink írták

 • 9. Batistuta 2011. november 24. 10:42
  „Kedves tódor! Azt kell mondjam: nem életszerű, hogy 2006-ban egy kereskedelmi bank sem adott volna Önnek 3 MHUF összegben építési hitelt úgy, hogy rendelkezett rendszeres jövedelemmel. Az ördög mindig a részletekben lakozik!”
 • 8. Accra 2011. november 22. 15:47
  „Miért kell hazudni, megszokás??
  "Aggályosnak tartja adatvédelmi szempontból Jóri András ombudsman azt az adatszolgáltatásra felhívó levelet, amelyet több minisztériumban, kormányzati háttérintézményben és a rendőrségen is kiküldtek a dolgozóknak, azt kérve, hogy nevüket, munkahelyüket is feltüntetve nyilatkozzanak devizahitelükről. A kormányszóvivői iroda szerint csak statisztikai célra gyűjtenek adatokat, az adatvédelmi ombudsman ugyanakkor azt mondja: ebben az esetben elég lenne anonim módon kérdezni."
  http://hvg.hu/itthon/20111121_erthetetlen_aggalyos_adatkeres_kormanyhiv”
 • 7. phalm2010 2011. november 22. 10:22
  „Az előttem szólóval maximálisan egyetértek!!! Undorító ami ebben az országban megy:-( vajon ha valaki bevallja,h mennyi deviza hitele van,akkor netán átvállalja azt neki a Kormány??? Hm...nem hiszem!!Szép napot!”
 • 6. tódor 2011. november 21. 15:57
  „Hát a megsegítésről csak annyit, kb. 5 éve házvásárlás céljából hitelt akartunk felvenni (3 millió forintot). A közalkalmazotti fizetésemre nem kaptunk hitelt, mivel a bank szerint ez a fizetés (technikusi végzettségem van!) nem hitelképes!
  Egyébiránt én is megyei fenntartású intézménynél dolgozom, és teljesen megdöbbentett bennünket is ez a kérdés!!! Kinek mi köze hozzá? Talán előbb a béreket kellene legalább az átlaghoz közelíteni.... (Bár attól mi olyan messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. Az átlag keresetek ma Magyarországon bruttó 200 ezer forint körül vannak a mi fizetésünk bruttó 70-80 ezer forint között van, adójóváírással együtt, amit jövőre elvesznek!!!!)
  Szívesen oda adom valakinek a havi fizetésemet, ha megmutatja, hogy ebből hogyan lehet megélni és gyerekeket nevelni!”
 • 5. Goldmund 2011. november 21. 12:12
  „Tudni akarják, kiket lehet sakkban tartani.

  Egyébként én a helyükben letagadnám. Ha nem valami bizalmi munkörhöz kötődő átvilágításról van szó, akkor utólag aligha lehetne bajuk belőle.”
 • 4. Gab2000 2011. november 21. 11:55
  „a korrupció nem ezen a szinten kezdődk, hanem pár emelettel feljebb

  Senkinek semmi köze a kormányhivatalnál, a dolgokhoz, ez nagyon is másról szól.”
 • 3. Fekete-fehér 2011. november 19. 19:40
  „Végtelenül felháborodtunk amikor érdeklődtek deviza hitelünk után. Semmiféle tájékoztatást nem kaptunk, hogy ki és miért kérdezi. Arról sem esett szó, hogy esetleg megtagadhatjuk a nyilatkozatot. thermál kedves nyugi! Csak az önkormányzati dolgozókba rúgtak egyet szó sincs megsegítésről, de ha mégis, én szívesen önnek adom a felét.”
 • 2. thermál 2011. november 19. 15:15
  „Törvény rendelkezik a deviza hitelesek meggsegítéséről. Ha valaki megfelel a feltételeknek kaphat segítséget.
  Talán létezik egy külön kassza amiből a közalkalmazottakat segíthetik? Ha így lenne, akkor ez nincsen jól.”
 • 1. városi 2011. november 19. 11:58
  „Ki volt az aki ezt a marhaságot kitalálta? Hogyan gondolják, hogy joguk van tudni azt, hogy kinek milyen hitelei, adósságai vannak? Ez nem tartozik senkire, még a Széles Úrra sem. Ajaj de hamar el lehet felejteni, hogy eddig hol voltunk ugye? Végül is a Kormánymegbízott kicsoda? Csak nem isten lett belőle?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Micsoda Tornádó! - Galéria

Igazi táncshow-t láthatott a közönség Győrben. Nézze meg fotós összeállításunkat! Tovább olvasom