Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Felmérés: a győri diákok negyedét olthatják

Elkészült Győrben az oltási igények összesítése az oktatási intézményekben: az ˝igenek˝ aránya sokkal kisebb, mint ahogyan azt a hét elején még jósolni lehetett.

Az önkormányzat oktatási irodáján úgy tájékoztattak: az óvodások és általános iskolások közül csupán minden negyedik esetében járultak hozzá a szülők a H1N1-vírus elleni oltás beadásához. Anélkül, hogy a harminckilenc önkormányzati intézményt nevesítették volna, közölték azt is: a legalacsonyabb arány négyszázalékos volt az egyik helyen, a legmagasabb pedig negyvennyolc százalék a másikban.

Az iskolaorvosok nemsokára elkezdhetik az oltást.

Olvasóink írták

 • 2. bucinudli 2009. november 20. 18:54
  „Ezen nem kell csodálkozni.
  Csak a napokban derült ki, hogy a 14-18 éveseknek is ingyenes az oltás. Mivel eredetileg úgy volt, hogy ennek a korosztálynak nem lesz ingyenes az oltás, ezért a lányomat- aki 17 éves középiskolás-, már 3 héttel ezelőtt beoltattam, amiért összesen 5000 Ft-ot fizettem. (2 oltás 2000+1000Ft, beadás egyenként 1000 Ft, azaz össz. 2000 Ft).
  Szerintem még sok olyan gyerelk van, akit már korábban beoltattak a szülők, mert úgy tudták, hogy azoltás úgysem ingyenes, tehát minél előbb beoltatták a gyereküket.”
 • 1. toretto99 2009. november 13. 16:42
  „A SOK MARHASÁG ÍRÁSA HELYETT INKÁBB OLVASSÁTOK EL EZT, EZ A TELJES IGAZSÁG AZ ÁLLÍTÓLAGOS VÍRUS KÖRÜL ........

  Ennyit a WHO-rol meg az állítólagos mexikói v sertés ahogy a Eu nevezi influenzáról a teljes igazság és h mivel akarnak minket beoltani hát nem az állítólagos h1n1 vírus oltóanyagával az biztos ......

  Néhány nappal ezelőtt bejelentette a kormány"unk", hogy kb két hónap már múlva lesz vakcina Mon az a bizonyos "mexikói" avagy "sertés" avagy -az EU legújabb elnevezése szerint- "új influenza" virus ellen és azt is, hogy Magyarországon lesz először... Érdemes ehhez hasonlítani a mexikói kormány jelentését, amely szerint nem lesz vakcina kb hat hónap előtt. A Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) és az Egyesült Államok kormánya sem említenek olyan vakcinát amely négy vagy hat hónap előtt lenne készen. Tehát akkor mi az, amivel be akarjanak oltani minket pár hét múlva?

  Az is érdekes, hogy a Baxter gyógyszergyártó nyilatkozata szerint (nagyon büszke is erre) ő az egyetlen aki képes kb két hónap alatt előállítani egy vakcinát. Na de akkor miért nincs erről szó a WHO-nál vagy olyan különösen érintett kormányoknál, mint a mexikói vagy az amerikai? Nehezen képzelhető el, hogy amennyiben a Baxter vakcina két hónap múlva készen lesz, nem szól erről a WHO és nem érdekli ez sem a mexikói, sem az amerikai kormányt. Pedig a Baxter cég ráadásul egy amerikai cég...

  Azt ugye tudják, hogy a Baxter gyógyszergyártót olyan "hagyományos" influenza oltást szállított több európai kormánynak az idén amely "véletlenül" a H5N5 "madárinfluenza" virussal volt fertőzve? Néhány évvel ezelött ugyanez a cég olyan vérplazmát szállított a francia kormánynak amely az HIV virussal volt "véletlenül" fertőzve...

  Amennyiben valóban sokkal hamarabb kapná meg Magyarország a vakcinát az új virus ellen, mint bármelyik másik állam, tartok attól hogy valami nagyon nem tisztességes dolog lesz ebben a vakcinában. Kapásból két dolgot is el tudok képzelni:

  1. Amerikai kutatók szerint a jelenlegi "mexikói" virus azért nem terjed gyorsabban, mert nem a levegőben képes haladni ("airborne"), hanem csak a kicsiny nyálcseppekkel. Ugyanez a kutatók szerint elég lenne egy enyhe mutáció amely csupán néhány új aminosavat helyezne el a virus felszínén ahhoz, hogy a virus a levegőben tudjon terjedni. Nos mi van akkor, ha éppen ezeketaz aminosavakat lenne képes hozzáadni a virushoz az a csodavakcina amit állítólag a magyar ember akár két hónap múlva megkaphat miközben mindenki másnak legalább kétszer annyi időt kell még várni az oltásért?
  Ez a téma talán megérne egy külön cikket , mert attól tartok hogy valami nagyon csúnya dolog készül a magyarok számára az "új világrend" boszorkány konyhájában.
  VÁROM AZ ÉRTELMES HOZZÁSZÓLÁSOKAT!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a libahús?

Ha máskor nem is, Márton napján sokan fogyasztanak libahúsból készült ételt. Aki maga készíti,… Tovább olvasom