Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Fejlesztésekre várnak az örkénypusztaiak

A mintegy félszáz lelkes, Bőnyhöz tartozó Örkénypusztán a fejlesztéseket hiányolják a helyiek. A vízelvezető árkok megoldása talán a legégetőbb kérdés – legalábbis a településrészen élő Magyar Lászlóék szerint.
„Itt az út menti árkokat benőtte a gaz, nem takarítják, s nem is mélyítik: ha jön egy nagyobb eső, gyakorta elönti a víz az udvarokat. Ezt már mindennek mondhatjuk, csak nem ároknak" – mutatja a háza előtti „mélyesét" az örkénypusztai Magyar László. A férfi családjával már tizenhat éve lakik a Bőnyhöz tartozó településrészen, s mint mondja, „azóta itt sok fejlesztés nem volt". „Néhány évvel ezelőtt a szemben lakók úsztak el, s egy idős bácsi a falu elején minden nagyobb esőzéskor kárt szenved. Gyakorta kell a tűzoltókat kihívni, hogy segítsenek a pince kiszivattyúzásában.

Ezt sok mindennek mondhatjuk, csak vízelvezető ároknak nem – panaszolja Magyar László. Fotó: H. B. E.
Ezt sok mindennek mondhatjuk, csak vízelvezető ároknak nem – panaszolja Magyar László. Fotó: H. B. E.


Az önkormányzattól jó néhányszor kértünk már segítséget, ám eddig csak ígéretet kaptunk. Megértem, hogy nem bővelkednek az anyagiakban, de valamit tenni kellene. Itt nem laknak pénzes emberek, így aztán nehezen viselik, ha kár éri őket. A híradásokban mindig csak a bőnyi árvízkárosultakról van szó: szörnyű, amit elszenvedtek, de vegyék észre végre, hogy itt is gondok vannak" – mondta Magyar László.

Az örkénypusztaiak azt is panaszolják, hogy a temetőtől nem messze egy depóniát alakítottak ki, ahová tárgyát hordanak. „Aláírásgyűjtés is volt már itt ezzel kapcsolatban, ám a bűz megszüntetése érdekében azóta sem történt előrelépés" – állítják.

Olvasóink írták

  • 1. elihu 2011. július 21. 13:18
    „Kis naívak. Muraközi Bőnyért sem tesz semmit csapadékvíz ügyben, nem hogy Örkénypusztáért! Csak nehogy jöjjön a felszólítás, hogy mindenki maga tegye rendbe az ingatlana előtti árkot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megreformálták az egyháztörvényt

A közelmúltban elfogadta az Országgyűlés az egyházügyi törvényt, tizennégy egyházat és… Tovább olvasom