Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Farkas Zsuzsa kiállítása Gyirmóton

Lovagregény: hollywoodi kosztümös film és az első magyar Gyermekmúzeum nyitó kiállítása, amelyet 2010 januárjában mutatott be a Városi Művészeti Múzeum Győrben. Farkas Zsuzsa képgrafika szakos egyetemi hallgató első önálló tárlata, amely képekkel látványos történeteket mesélt és játszani tanított minden gyermeket és felnőttet. Várak, királyok, királynők, hintók és lovak, a magyar népművészeti formavilág elmeivel tarkítva jelentek meg a színes rajzokon és linómetszetek lapjain.

E tárlat képezi a magját a Gyirmóton megrendezett kiállításnak.

A grafikamesék Farkas Zsuzsa alkotásai révén most a felnőtt közönség előtt is megelevenednek. Színek, vonalak, formák alkotta képzelt történetekkel szinte észrevehetetlenül egyre csak közelítünk, az örök gyermekség útjain haladva, a valóság mesébe álcázott „problémavilága" felé. A mesés középkor elképzelhetetlen a tűzokádó, leányrabló, vitézeket gyomrába nyelő Sárkány alakja nélkül, amely a lovagkor mítoszainak legfőbb kihívásaként, újra és újra felbukkan, más-más kontextusban bontakozik ki Farkas Zsuzsa látványos grafikáin.

Farkas Zsuzsa egyaránt otthonosan mozog a sokszorosított grafika említett területein. Munkái, nem mindennapi képi fordulatokkal tarkítva, a mese és valóság színes és küzdelmes világáról szólnak. Kételkedés nélkül elhihetjük az első kiállítás vendégkönyvében olvasható mondatot: Farkas Zsuzsa, ha elkezd rajzolni, valóban gyönyörű világban él!

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarhangya: olcsó jegyárakkal szeretnénk népszerűsíteni a filmkultúrát Győrben - Videó!

A magyarhangya nevű, huszonéves fiatalokból alakult országos mozgalom, közösségkovácsoló művészfilmes kultúrát kíván megteremteni megyénkben is. Tovább olvasom