Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Európa két keréken - Győrben jártak a jótékony bringások

Győr - Szombat délután hatra futottak be a Városháza elé azok az észak-amerikai biciklisek, akik európai útjukkal a hátrányos helyzetűek megsegítésére törekszenek.


A Global Agents For Change kerékpáros csapata július 1-én indult Amszterdamból, és előreláthatóan augusztus 23-án ér Isztambulba. Gyűjtő útjukkal különböző segélyszervezeteket, szegényeket, hátrányos helyzetűeket kívánnak támogatni. Akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy pozitív szemléletváltásra van szükség. A 19 kanadai és 2 amerikai fiatalból álló csoport szombat délután érkezett Győrbe, a Városháza téren gyülekeztek. Ezt megelőzően a vámosszabadi határnál Sándor Gy. Mátyás unitárius lelkész várta a lelkes ifjakat.

Az Global Agents For Change kerékpáros csapata Győrben. (Fotó: S. N.)

- Az ottawai testvérgyülekezet kereste meg egyházunk, hogy segítséget nyújtsunk a karitatív szervezet tagjainak. Mindig nemes célért küzdenek, s bár fejlődő országokból jöttek, hihetetlen egyszerűség jellemzi őket. A két keréken érkezett aktivisták  többsége egyetemista. Biztonságukat egy kísérő autó szolgálja, s mindössze két mobiltelefont hoztak magukkal. Sátrakkal, hálózsákokkal minden eshetőségre felkészültek- mondta a lelkész.

A belvárosi köszöntő után az önkormányzat kis ajándékait vehették át a biciklisek, s elindultak a Győri Unitárius Egyházközség likócsi székhelyére, ahol szerény vacsorával várták őket. Éjszaka a Pihenő Camping faházaiban hajtották nyugalomra fejüket. Másnap reggelre Sándor Gy. Mátyás útra indító áhitattal készült.

Sikeres akciót, szerencsés utat kívánunk!

Olvasóink írták

  • 2. buggyantagy 2009. július 28. 00:31
    „Tisztelt Szerző!

    A testvérgyülekezet azért továbbra is "tesvérgyülekezet"-ként olvasható!”
  • 1. nat 2009. július 27. 09:33
    „Köszönjük az észrevételt, a helyesírási hibát javítottuk.

    Szerző”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi skinhead koncert a békesség jegyében

Kétszázötven-háromszáz magyar és külföldi fiatal érkezett arra a szombat esti zártkörű … Tovább olvasom