Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Etikai vizsgálat indul Kun András ellen

Győr - Pénzmegvonással büntetheti a közgyűlés Kun András szocialista képviselőt, aki a múlt hét végén a nyilvánosság elé tárta a győri intézményvezetők kinevezéséről tartott zárt ülésen történteket. A politikus ellen etikai vizsgálat indul, de nem bánta meg, amit tett.

 

Kun András válasza a hétfői sajtótájékoztatón elhangzottakra >>

Kun András saját bevallása szerint azért állt a nyilvánosság elé és szegte meg ezzel esküjét („Nem a mutyizásra esküdtem" – Kisalföld, július 7.), mert lelkiismeretével összeegyeztethetetlennek érezte az ülésen történteket, elsősorban a Veres Péter-iskola igazgatójának megválasztását, amelyet szakmaiatlan, politikai döntésnek nevezett.

Ottófi Rudolf alpolgármester az esetről tartott sajtótájékoztatón elmondta: az eset példátlan, s etikai vizsgálat indul a képviselő ellen, melyet egyébként bármilyen pártállású politikus ellen megindítana hasonló esetben. A vizsgálatot a közigazgatási bizottság folytatja le; a büntetés – melyre a közgyűlésnek kell kimondania az igent – a politikus illetményének 25 százalékos csökkentése és természetbeni juttatásainak megvonása lehet, legfeljebb 12 hónapon keresztül.

„Ez engem nem érdekel, nem megélhetési politikus vagyok" – mondta Kun András a hírre reagálva, majd hozzátette, nemcsak hogy nem bánja, amit tett, de hajlandó akár folytatni is.

– Etikai eljárás indul, s az etika erkölcsöt jelent, én pedig nem követtem el erkölcsi vétséget. Zárt ülést gazdasági érdekek vagy személyiségi jogok védelmében lehet elrendelni, én pedig egyiket sem sértettem. Nem bántam meg, hogy kiálltam a nyilvánosság elé, hiszen ez egy erkölcstelen eljárás volt. Ma is megtenném, sőt, ha kell, a jövőben is ki fogom nyitni a számat, ha hasonlóval találkozom – mondta a képviselő, aki nem hajlandó félelemben élni, s áll a vizsgálat elé.

Pomaranski Luca

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony céllal a Baráti Összefogás Napján

Győrújbarát - Úgy tűnik, elült a vihar a győrújbaráti képviselő-testületben, a hétvégi falunapon aki… Tovább olvasom