Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Épül a Lidl 4 Marcalvárosban - fotók

A német lánc negyedik győri üzletének nyitását forgalomtechnikai korszerűsítésekkhez kötötték. Az áruház várhatóan még idén megnyitja kapuit.

Portálunk tavaly májusban adott hírt arról, hogy Marcalváros II-n épülhet fel a német üzletlánc negyedik üzlete.

Nos, eltelt kereken egy esztendő, s a napokban elkezdődtek a beruházás előkészületei a Mécs László utcában: a területet vasráccsal elkerítették, s néhány munkagép is megjelent már.

Érdekesség, hogy a Lidl negyedik győri üzlete a marcalvárosi autóbusz decentrum közvetlen közelében fog megvalósulni.


Épül a Lidl 4 Marcalvárosban - fotók: Cseh Róbert.

Úgy, hogy alig pár száz méteres körön belül van az üzlete a két legfőbb riválisnak, a Sparnak és a Tescónak is.

A környéken élőknek tehát bőven lesz választási lehetőségük, s ha árverseny alakul ki a három multi között, akkor a pénztárcájuk biztosan nem bánja majd ezt.

A szóban forgó területen akartak egyébként néhány éve a marcalvárosi vásárcsarnokot és piacot kialakítani, ezek a tervek azonban lassan, de biztosan elhaltak.

Információnk szerint a Lidl negyedik üzlete a kisalföldi megyeszékhelyen még idén megnyitja kapuit a vásárlók előtt, melynek terveit győri építész, Rosta S. Csaba készítette.

Úgy tudjuk, hogy a Lidl újabb áruháznyitási terve úgy kapott zöld lámpát Győrben - akárcsak az Auchan a múlt pénteki közgyűlésen -, hogy a városfejlesztési megállapodásban kikötötték: a Mécs László utcában forgalomtechnikai korszerűsítéseket szükséges végrehajtani, s minderre kötelezettségvállalást kellett tennie a német tulajdonú cégnek.

Információnkat Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke megerősítette.

"A csomópont átalakítása során új kanyarodó sávok épülnek az áruház ideális megközelíthetősége végett.

Ezenkívül középszigettel védett gyalogátkelőhely, sárgán villogó lámpa létesül a forgalmas útszakasz, valamint később létesítendő közlekedési lámpa alépítményeit is elhelyezik, hogy ne kelljen majd felbontani az utat" - közölte érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter.   

A kisalfold.hu elküldte kérdéseit a közlekedési fejlesztésekről a Lidl sajtóosztályának: amint megérkeznek a válaszok, természetesen közöljük Olvasóinkkal.


Lesz Lidl 5 is Győrben?


Elképzelhető, hogy a Lidl nyit ötödik áruházat is Győrben. Úgy tudjuk, hogy erre a legnagyobb esély Újvárosban, a Kossuth utca 1-es főúthoz közeli szakaszán van.

Olvasóink írták

94 hozzászólás
 • 94. piroskaésabarkasz 2012. július 31. 09:37
  „92.Igaz. 2x voltam "Lidi"-ben. Egyszer,matracpumpát,másodszor dinnyét vettem.”
 • 93. Rebeka01 2012. június 07. 19:35
  „92 igazad van”
 • 92. megmondó 2012. június 06. 20:20
  „A Lidl egy német <moderálva>, kell a francnak. Nagyon kevés olyan terméket kaphatsz benne, amit egy másik magyar boltban! Nem kellenek nekünk a németek hulladék-élelmiszerei! Nulla minőség... Sok <moderálva> csak az árat nézi: ´"húú de jó, ócsó, megvesszük!" Ha ez kell nektek hát egyétek, igyátok!”
 • 91. Rebeka01 2012. június 05. 14:29
  „az árkád sem kőlőnb, az igaz. de ha nem tudod miről szolt a téma ne szolj bele.”
 • 90. macizoli 2012. június 03. 19:50
  „Tisztelt 89!
  Mi a francot keres a vetőmag hozzászólás ezen az oldalon. Menjen át a kapa és a kasza oldalra!
  Munkahelyet teremt és adózik! A többi meg nem érdekel.Itt a lakótelepen kevés embert érdekel a vetőmag.
  Én vásároltam kB.10-15 éve Holland paprika magot. A legkisebb paprika is 20 dekás volt, a legnagyobb 38 dkg. Nagyon finom és ízletes volt. Amikor pár év után ismét kerestem csak Magyar vacakot kaptam helyette.Az Árkád műszaki áruházából ismét rugdossák ki a dolgozókat. Ez érdekelje ne a mag!”
 • 89. Rebeka01 2012. június 02. 13:57
  „Miért magyar vetőmagot válasszon?

  mert a Kárpát-medence időjárási adottságai között nemesítették és engedélyezték, tehát ez a fajta minálunk biztosan megállja a helyét,
  mert a magyar fajta nemesítésében, fenntartásában, szaporításában és kereskedelmében közreműködő csapat nálunk adózik, ezzel mindannyunkat erősíti,
  mert e láncnak a résztvevői nem munkát keresnek, hanem hasznot hoznak az országnak,
  mert a fajta szaporítását és értékesítését könnyebben elérhető vállalkozások végzik, tehát panaszunkkal, kérdésünkkel nem egy tőlünk távol székelő cég válaszára kell várnunk,
  mert egyes fajoknál a 100 fölötti fajtaszám (pl. búza) lehetetlenné teszi a gazdának a tárgyilagos választást, sőt ennek esélyét a mindenáron való eladásban érdekelt helyi képviselők csak rontják,
  mert az uniós listáról, hazai honosítási eljárás nélkül szabadon beérkező fajták kísérleti alanyai maguk a termelők, annak minden kockázatával és esetleges kárával,
  mert a fogyasztási cikkek kiskereskedelmében megismert multi-módszert követve, egyes külföldi nemesítőházak évről évre súlyosabb árengedményekkel és egyre költségesebb marketingeszközökkel kínálják portékájukat, és ezzel az összehasonlíthatatlanul kisebb magyar versenytársaikat kiszorítják a piacról,
  a külföldi fajtatulajdonosok esetenként olyan zárt technológiákhoz kötött fajtákat kínálnak, melyek nálunk meg sem jelenő gondokra nyújtanak megoldást, vagy azok minálunk olcsóbb módon vagy költségmentesen megoldhatók.

  A gabonák közül már csak az őszi búzában tartják a magyar nemesítők az elsőbbségüket. De hiába ismert tény, hogy mennyire helyhez kötött a búza, egyre nagyobb területen vetjük a nem ide kitalált fajták magvát. A kisebb és változó igényű növényfajok hazai nemesítése és fajtafenntartása rohamosan csökken, mert a hazai fajtajogosultak nem tudnak az igények bizonytalanságával és a külhoni árutömeg hatásával megbirkózni.

  Javasoljuk:
  - vessen fémzárolt vetőmagot, és ne csak a kényszerűen évről-évre megvásárolt hibridek esetében, - a választásánál adjon előnyt a magyar nemesítésű, itt kikísérletezett fajtáknak.

  Tisztelt Partnerem! Ha tud további érveket, vagy hamisnak találja az enyéim közül bármelyiket, kérem, írja meg.
  Úgy gondolom, ilyen felépítésű szöveget ki lehet alakítani és megjelentetni más termékpályákra is (tej, hús, tojás, hal stb.”
 • 88. Rebeka01 2012. június 02. 12:08
  „Az EU zöld utat adott a génmanipulált vetőmagnak
  2007, július 1 - 14:50

  Európai Unió
  Friss hírek
  Lapszemle

  Az Európai Bizottság székhelyeAz Európai Bizottság székhelyeAz Európai Bizottság zöld utat ad a génmódosított növények termesztésének. Mint ismeretes kilenc évvel ezelőtt már nagy nemzetközi port kavart az ügy, mégis a Bizottság az utolsó simításokat végzi, hogy hamarosan Európában génmanipulált zöldségek-első körben paradicsom és burgonya- kerülhessenek az étkező asztalra.

  A vetőmagot már a hónap végén elvethetik a brit és az európai földekben, a termés eredményét pedig, mint más esetben is, jövőre várják.
  A bizottsági döntés ismét fellobbanthatja a minden jóérzésű, a génmódosítást ellenző ember haragját, csakúgy, ahogy történt ez az 1990-es évek végén is.
  Akkor, a tiltakozások eredményeképp az EU 1998-ban elhalasztotta a vetőmagokkal kapcsolatos döntését. Most azonban három újabb génmanipulált vetőmagról szól a fáma, mindegyiket kukorica vetőmagból állítanák elő. A repce génmódosításáról is tárgyalások folynak.
  A mostani, hirtelen döntés mögött az Egyesült Államok türelmetlensége áll, aki azzal vádolta Európát, hogy tilalmával, amit a génmódosított vetőmagokra szabott ki, gátolja a szabad kereskedelmet, és ez törvénybe ütközik. Amerika tehát megfenyegette a Bizottságot, hogy a Kereskedelmi Világszervezet elé viszi az ügyet.
  A bátor bizottsági tagok ezek után ismertették: ,,Minden vetőmagot tudományos vizsgálatnak vetett alá az Európai Egészségügyi Hatóság. Ha a tudományosan nincs benne kivetni való, mi miért szabjunk gátat a termesztésnek? -vetette fel a kérdést a biztosság egyik tagja.
  A BASF által termesztett génmanipulált ,,sci-fi" burgonyát azonban mégsem emberi fogyasztásra fogják használni: nemes egyszerűséggel papírt (!) gyártanak belőle.”
 • 87. Rebeka01 2012. június 02. 11:59
  „magok is biztos forrásbol valok. van holland meg minden fele genkezelt dolog.utána kell járni mit szabad ültetni.de nem ugy mint az átcimkezett dolgok a tescoban hogy magyar aztán kőze sincs hozzá.amugy ezek az üzletek kiviszik a hasznot, adozni meg nem akarnak.ha nem tudtok gondolkodni kár,vagy csak egyszerően nincs bennetek a tudat hogy magyarok vagytok és viszik a foldeteket. vagy nem azok vagytok talán jobban tetszik izrael”
 • 86. xverax 2012. június 01. 21:19
  „85.: a Calais-i tTesco-ban:D:D
  Rebeka01 talán valamelyik másik multi piárosa lehet..........:D:D:D
  vagy csak simán a szedd és edd mozgalom tagja”
 • 85. OCC 2012. június 01. 19:48
  „Rebeka01!

  Magokat amiket elültettél hol vetted?”
 • 84. Rebeka01 2012. június 01. 18:39
  „a pocsék élelmiszertől nem azonnal betegszel meg, szép lassan.rengeteg rák alakul ki a sok tartositotol meg ki tudja mitket tesznek a kajába.inkább leszedem a magyar zőldségemet amit ültettem. az a biztos.amugy meg ha szarban a haza, nem lidlet kellene épiteni.ugy betegszetek meg a sok mocsoktol ahogy a magyar főld ettől a sok panelrengetegtől.”
 • 83. mir 2012. június 01. 16:56
  „Rebeka01

  Látom neked az agyadra ment a dolog és soha nem betegedtem meg a lidls kajáktól de látom neked a nagymagyar zöldségek lebetegítettek mert nem beszélnél zöldségeket. A tesco attól még nem francia mert ott is van ha nem tudnád :))”
 • 82. Rebeka01 2012. június 01. 16:05
  „van tesco franciáknál calaisben okosok.csak a kőzpont van angliában.terjeszkedik mindenhol. egyétek a tescos lidles szemetet,aztán ne csodálkozzatok ha betegek lesztek. ti bajotok.te meg annyit tudhatnál mir hogy a zsidok hogyan vág a témához.de affélének mint te még a lelke is elado.ugy ahogy a tesco is felvásárolta a kishalat ,mert itt minden elado.”
 • 81. Tabornok 2012. június 01. 13:56
  „Vásárolni, azt már szabad a "panelproliknak". Úszni, meg minek! Még a végén egészségesebb proletárok lennének, oszt föllázadnának a kizsákmányolóik ellen.
  Dógozzanak, oszt jónapot!”
 • 80. mir 2012. június 01. 10:36
  „Rebeka01

  Nem hiszem hogy bárki is magadfajtádhoz akar tartozni de ez nem is idetartozik. A Tesco meg nem francia, legalább ennyit tudhatnál.”
 • 79. @Gabben 2012. június 01. 07:27
  „kell tökömnek ide piac vásárcsarnok MINEK???sőt multis sem kell ide maradjon csak Zöld terület esetleg be fásíthatták volna kis park játszótérrel vagy ilyesmi!!!!!!lassan betondzsungel lesz mindenhol.
  egyesek meg nyugodtan menjenek CBA 2X áron vásárolni semmivel nem minőségibb az áruja mint más áruház láncnak.......”
 • 78. Hyppolit 2012. május 31. 23:37
  „Nem érdekel, hogy milyen áruház épül, csak VÉGRE OLDÓDJON MEG AZ A KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ, AMI A TESCO-PARKOLÓ ELŐTTI CSOMÓPONTOT NAPONTA JELLEMZI!! Vicces gyalogos-szigetet emlegetni, mert egy ilyen áruház forgalmához az minimum-kritérium, és így az nem tulajdonképpeni fejlesztés,hanem a várható forgalomnagysághoz előírás!Ugyanez vonatkozik a kanyarodó sávokra is. Ez a csomópont a jelenlegi forgalmat sem bírja el, már régen hozzá kellett volna nyúlni. Félek, hogy "nesze semmi, fogd meg jól" megoldás fog születni...”
 • 77. xverax 2012. május 31. 23:14
  „74.: az már nem az az igazi német.....

  76.: tesco nem francia, angol...franciaországban nem találsz tescot (Calaist kivéve)”
 • 76. Rebeka01 2012. május 31. 21:41
  „miért a gyurcsány kormány is magyar kormány volt de kőze nincs a magyarhoz.meg a magyar érdekekhez sem.de ti nem ertitek, van aki igen.pl a tesco is francia de mégis zsidoké.hát drukkoljatok pancserkátoknak,en maradok a magamfajtáknál.”
 • 75. Rebeka01 2012. május 31. 21:33
  „oh német francia nem mindegy, német francia zsido van bőven.amerika sem az indiánoké már.. a világot is zsidok irányitják.egyébként nem vagyok gazdag de nem kell unio mocska.bár ne létezne szerződés, de sajna van, es kérd viktortol.most nem hiszed, de a palesztinoknál sem ufok telepedtek le. ott is igy kezdődőtt.”
94 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonnégy órán át sportolt a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Kihívás Napján

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái hozzá vannak szokva a fizikai igénybevételhez, ennek ellenére az idei Challenge Day számukra is különleges volt. Tovább olvasom