Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Élőben a játszótérről, Egyenlő Bánásmód Hatóság vándorkiállítása Győrben - fotók

A kiállításon megtekinthető többek között a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ diákjainak, Módos Dominikának (KI-rekesztés) és Farkas Fanninak (Fekete-fehéren) a nyertes képei, valamint a megyéből beküldött valamennyi képzőművészeti alkotás is.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) TÁMOP-5.5.5/08/1 "A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemlélet-formálás és hatósági munka erősítése" projekt kereté-ben 2009 és 2013 között a társadalom érzékenyítésére, a hatóság szolgáltatásainak népsze-rűsítésére, valamint széles körű tudásmegosztással a jogtudatosság fejlesztésére vállalkozik.

Az egyenlőbánásmód-referensi hálózat kialakítása, az önálló tananyag-fejlesztésű képzési program és a diszkriminációs mechanizmusokat feltáró társadalomtudományi kutatások mellett komplex kommunikációs eszközöket használó projekt egyik legsikeresebb aktivitása a "Fiatalok a disz-krimináció ellen" című ifjúsági akció volt.A díjazott alkotásokból az EBH 2010 őszén "Élőben a játszótérről" címmel országos vándorkiállítás-sorozatot indított. Eddig 35 helyszínen tekinthette meg a lakosság a diákok munkáit, legutóbb Székesfehérváron, Miskolcon, Veszprémben és Bodajkon találkozhatott velük a közönség.

A hatóság törekszik a művek minél szélesebb körű bemutatására. 2012 márciusában Egyenlőség gyerekszemmel címmel exkluzív albumban publikálták a szakértők által kiválónak ítélt műveket, ősszel pedig a nyertes alkotásokból válogatva óriásplakátokon fogják népszerűsíteni az antidiszkriminációs magatartásformákat.

A hatóság kommunikációjához kapcsolódó kreatív arculatot is a nyertes pályamunkák felhasználásával készítik el.A Győrött 2012. szeptember 11-én a Városi Művészeti Múzeumban nyíló Élőben a játszótérről című tárlat az ifjúsági akció hátrányos megkülönböztetés témakörében készült képzőművészeti és irodalmi műveit mutatja be.

Az alkotók a 8 és 18 év közötti diákok, akik a grafika, festészet és az irodalom formanyelvén fejezték ki a kirekesztés és kirekesztettség formáinak, valamint az elfogadás értékeinek bemutatásával kapcsolatban megfogalmazott gondolataikat, érzéseiket.


A tárlat megnyitójára 2012. szeptember 11-én 17 órakor kerül sor a Püspöki udvarbíróházban (9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.).

A tárlatot Magyar Enikő, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökhelyettese és Grászli Bernadett művészettörténész, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója nyitja meg. Az eseményt a Liszt Ferenc Zeneiskola AMI furulya kamaracsoportjának – Csapó Lili, Csapó Maja, Kovács Bálint, Thiel Dániel - előadása színesíti.

A kiállítás 2012. október 7-éig látogatható keddtől vasárnapig 10-18 óráig.  Az EBH ifjúsági akciójának részleteiről, valamint a projektről rendezvényeiről bővebb információk a http://www.egyenlobanasmod.hu/tamop weboldalon találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulturális Örökség Napjai: zárt kapuk nyílnak

A Kulturális Örökség Napjain ismét megnyílnak olyan épületek kapui, amelyek az év többi napján csak… Tovább olvasom