Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Életmentő véradók

Győrben és környékén évente 13 ezerszer nyújtják a karjukat önként véradásra.
Névtelenség, önkéntesség és „térítésmentesség" jellemzi azokat a véradókat, akik Győrben és környékén évente 13 ezerszer nyújtják a karjukat.

Önzetlenségükről, no és a 125 éve létező Magyar Vöröskeresztről szóltak a köszöntők a városháza dísztermében, ahol dr. Vörös Katalin főorvos igazgató és Borkai Zsolt polgármester elismeréseket adott át.

Rácz Andrea, a Vöröskereszt Győr és környéke területi titkára köszöntőjében hangsúlyozta: a hívó szó, az aktivisták tevékenysége ma is nélkülözhetetlen, ám aki egyszer megismerte a szervezet nagy családját, életre szólóan kötődik is hozzá. Dr. Vörös Katalin főorvos, a Regio-

nális Vérellátó Szolgálat régióigazgatója nemzeti ügyként említette a véradást. Az országos ünnepségen a minap Kiss Lászlóné véradásszervező, dr. Vörös Katalin régióigazgató munkáját, valamint a 140-szeres véradó, Tóth István önzetlenségét az egészségügyi miniszter ismerte el az Országházban. A véradók biztonságát ma már az egyszer használatos tűk és egyéb, korszerű eszközök szavatolják, véradások szervezésére mindenki alkalmas lehet, aki hatni tud az emberekre. A vérellátóban keresik az úgynevezett csontvelődonorokat is – évente legalább 100 embertársunk élete ezzel megmenthető lehetne. A Győri Nemzeti Színház művészeinek műsorát követően a 25–200-szoros véradókat és a véradásszervezőket, valamint az ebben élenjáró települések képviselőit köszöntötték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelből sem biztos a program folytatása

Könnyen lehet, hogy a győri közgyűlés által tavaly elhatározott útkorszerűsítések ötöde elmarad. A… Tovább olvasom