Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Egyre népszerűbb a közösségi ház

Győrszentiván - Csaknem fél éve várja vendégeit a szeptemberben átadott győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház. A létesítmény már számos nagy programnak adott helyet a megnyitás óta. Az igazgatónőt féléves visszatekintésre kértük.
Túl van az első hónapokon a szeptemberben átadott győrszentiváni közösségi ház. „Megalakulásunk célja az volt, hogy a létesítmény biztosítsa szinte minden korosztály számára az öntevékeny, a megismerést és a kultúra elsajátítását segítő lehetőségeket, akár egyénileg, akár közösségben. Ezt sikerült megvalósítani. Győrszentiván település lakossága már nagyon várta a közösségi ház megnyitását, és nagy örömmel birtokba is vette azt" – mondta lapunknak Rózsáné Horváth Eszter, az intézmény vezetője.

A ház sikeres nyitóünnepséggel és szüreti napokkal kezdte meg a működését. Október 13-án, a Sportszombaton látványos és az egészséget szolgáló vetélkedőkön vehettek részt Szentiván lakói, valamint a kilátogatók. Majd október végén nagy gálaesemény következett. „A VI. Ashihara Karate gáláján tizennégy egyesület 84 versenyzője vett részt, november elején a Nicsi Judo Klub Vill-Korr versenyére az egész országból érkeztek látogatók.

Az idén is színes programokkal várja az érdeklődőket a közösségi ház.

A sportrendezvényen a hazai dzsúdósok közös edzésen vehettek részt a japán cselgáncsválogatott tagjaival. Igyekszünk a vendégek sportolási szándékainak megfelelni minden téren. Most már a helyi iskolák és az óvodák számára is biztosítjuk a sportolási és kulturális lehetőségeket. A baráti focicsapatok mellett futsalbajnoki meccseket láthat a közönség, és alakulóban van a női focicsapat is."

A sportkedvelők mellett a szórakozni vágyókat is színes programokkal várták, hisz november 10-én a Bikini együttes és előzenekaruk, az Időgép jóvoltából dübörögtek fel a dobok és a hangfalak. A huszonöt éves Bikini együttes régi slágereivel és új dalaival szórakoztatta a szépszámú és lelkes közönséget.

Az intézmény vezetője elmondta, jövőbeni tevékenységük során kiemelten szeretnének foglalkozni településük hagyományainak felkutatásával, feldolgozásával, bemutatásával és megőrzésével. Rendezvényeikkel kapcsolódni kívánnak Győr országos és nemzetközi fesztiváljaihoz, eseményeihez és sportrendezvényeihez. Részesei szeretnének lenni a tavaszi fesztivál, a Győri Nyár Nemzetközi Fesztivál, a téli fesztivál és a Mediawave Fényírók Fesztivál programjának.

Mi lesz 2008-ban?

Színes programok az új évben is. Január 18–20.: országos sportlövészeti bajnokság, január 17.: magyar kultúra napja rendezvény, január 26.: újévköszöntő művészeti találkozó, február 23.: Mátyás-napi farsangtemetés, május 24.: Szent Orbán-napja – Orbán-napi vigasságok, borünnep, június 21.: Szent Iván-éji Varázslatok – Nyári Napforduló Fesztivál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válasszunk álmot, a jövő a tét

Győr - Főiskolát, egyetemet jelöljek vagy szakmát válasszak? Ezek a kérdések foglalkoztatják a… Tovább olvasom