Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Egymilliós jutalom a szoborért

A fémkereskedéssel foglalkozó Alcufer Kft. üzenetértékű gesztusként egymillió forintot ajánlott fel annak, aki a hétfőn ellopott győrújbaráti Liszt-szoborral kapcsolatban érdemi információval szolgál a rendőrségnek. Ilyenre még nem nagyon láttunk példát.
„A jogkövető fémkereskedések számára rendkívül irritáló azokkal a lopásokkal szembesülni, amelyek a kulturális javainkat rongálják vagy a közlekedés biztonságát veszélyeztetik. Azt sem titkoljuk, hogy legalább ennyire sérelmezzük azt a tényt, hogy minden ilyen eset rossz fényt vet a szakmán belül azokra, akik tisztességesen dolgoznak. Egy megoldás van arra, hogy a fémlopásokat megállítsuk, ha a tetteseket elfogja a rendőrség. Ezért ajánlottunk fel nettó egymillió forint nyomravezetői díjat a hétfői szoborlopás kapcsán"– mondta el a Kisalföldnek Horváth Ferenc, aki testvérével, Ernővel együtt az Alcufer-csoport tulajdonosa és vezetője.

Ilyen felajánlásra nem nagyon láttunk még példát a megyében (országosan sem), ezért kerestük meg a Horváth testvéreket a rendőrségi közleményt követően. A sajtónak tegnap eljuttatott anyagban egyébként az áll: a Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytat nagyobb értékre elkövetett lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen, aki(k) augusztus 27-én 22 óra és augusztus 28-án 10 óra között Győrújbaráton a Liszt Ferenc és Veres Péter út kereszteződésében a közterületen felállított Liszt Ferenc bronzötvözet mellszobrot eltulajdonította. A lopással okozott kár 1,5 millió forint.

Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető(k) személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjra a megyei rendőr-főkapitányság állományába tartozó személyek és azok hozzátartozói nem jogosultak.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán, vagy a 95/520-012-es, illetve munkaidőn túl a 107-es, 112-es segélyhívó számon vagy a rendőrkapitányság ügyeletén.

A végére még egy csattanó maradt: a Horváth testvérek megkeresték a győrújbaráti polgármestert azzal a jó hírrel, hogy ha nem lesz meg a szobor, akkor állják a Liszt-mellszobor újbóli kiöntésének árát (is). Mint azt keddi számunkban megírtuk: 500 ezer forintba került a kiöntés tavaly októberben, amikor a köztéri alkotást elkészítették is kiállították.

A Horváth testvérek megkeresték a győrújbaráti polgármestert azzal, hogyha nem lesz meg a szobor, akkor állják a Liszt-mellszobor újbóli kiöntésének árát (is). Mint azt keddi számunkban megírtuk: 500 ezer forintba került a kiöntés tavaly októberben, amikor a köztéri alkotást elkészítették is kiállították.

A szobor augusztus 27-én 22 óra és augusztus 28-án 10 óra között tűnt el.

Olvasóink írták

 • 6. tati 2012. szeptember 18. 19:38
  „GYőrújbarát egy nagy szoborpark! A lakók így fejezik ki a nem tetszésüket! Tessék elgondolkodni Irma asszony!!!!

  Utakat a szobrok helyett!!”
 • 5. Örkény 2012. szeptember 01. 18:17
  „Ezek szerint itt is lenne mit tenni Csókakő megszállása helyett!”
 • 4. Dwatson 2012. szeptember 01. 14:12
  „Szerintem harangot öntöttek belőle valahol,csak tudnám hol, lehetne nettó egymillám,kb bruttó másfél millióm!”
 • 3. acsali 2012. szeptember 01. 12:14
  „Mi az hogy nettó egymillió Ft? Fordított áfára gondoltak, vagy egy millió feletti részt jattként leveszik?
  ha egy gyógyszerész nyilatkozik, megértem. Az összes ellopott és feldarabolt közlekedési táblát mindig a vastelep vette át, nem a gyógyszertár.
  Mindenkinek tiszta a lelkiismerete?”
 • 2. Karcsika 2012. szeptember 01. 11:55
  „"A fémkereskedéssel foglalkozó Alcufer Kft. "

  Hmmm”
 • 1. titokgyula 2012. szeptember 01. 11:48
  „Valamelyik újgazdag lakását díszíti. Nézzenek körbe a környéken.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó ütközött autóbusszal Győrben - fotók

A csütörtöki eset után ismét baleset történt a Dr. Petz Lajos utca, Baross Gábor út… Tovább olvasom