Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Egyéni tanácsadás bajba került fogyasztóknak

Győr-Moson-Sopron - Fogyasztókapcsolati irodákat működtet a jövőben a regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség és a megyei fogyasztóvédelmi egyesület. Fontos a személyes tanácsadás, mert a hatóság egyéni panaszokat már nem intézhet.
Megyénkben egyelőre Győrben két helyen, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) irodájában (Arany János utca 28–32., kedden és csütörtökön délelőtt kilenctől délután egy óráig) és az Esélyek Házában (Apáca utca 18., szerdánként ugyanebben az időpontban) fogadja a panaszosokat kapcsolati iroda. Erről hétfőn írt alá együttműködési megállapodást Simon István, a regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség igazgatója és Horváth László, az OFE megyei szervezetének elnöke. Az aláírók remélik, hogy minél többen fordulnak az irodákhoz fogyasztóvédelmi problémáikkal. A hatóság 2003 óta nem eredhet egyéni kifogások nyomába. Legfeljebb a panasz alapján azt ellenőrizheti, jogszerűen működik-e az adott üzlet. A gond orvoslása a békéltető testületeknél vagy a bíróságon lehetséges.


A győri Arany János utcában kedden és csütörtökön ad tanácsot szakember az érdeklődőknek. Képünkön Gyenese Andrea és Szabó Károlyné. Fotó: Krizsán Csaba
Az irodák civil munkatársai szükség esetén segítik megfogalmazni a beadványt, amely nyomán a békéltető testület tárgyalhatja az ügyet. Azokat a problémákat, amelyek mögött jogszabályokkal ellentétes gyakorlat húzódhat, jelzik a hatóságnak. Nagy szükség van a személyes fogyasztóvédelmi tanácsadásra, ez látszik „A Kisalföld a vásárlókért" akciónkra érkező levelek mennyiségéből is. Legközelebb csütörtökön délelőtt tizenegy óra és dél között kérdezhetik olvasóink a szerkesztőségünkbe meghívott szakértőket a 96/504-594-es telefonszámon.

Olvasóink írták

  • 1. weber66 2008. január 08. 09:59
    „Valóban mérésre szorulna a gáz fűtőértéke, mely kritikán alúli egy levesztészta fél óra alatt föl meg?! Ennyi pénzért jó lenne minőséget is kapni. Véleményemmel csatlakozom a cikk írójához. Egy döhös gázfogyasztó.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedig csak most `szabadult`

Győr - Meglepődött egy, a válóperére igyekvő férfi: a városi bíróság bejáratánál sípolni kezdett a beléptető kapu, amikor hétfőn délelőtt áthaladt rajta. Tovább olvasom