Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Egészségügyi és jogsegélyszolgálatot indít a KDNP

Győr - Középiskolás fiataloknak szervez szeptembertől előadásokkal egybekötött zenés programokat a KDNP, s szintén szeptembertől ingyenes egészségügyi és jogsegélyszolgálatot indít győri irodájában.
A Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezetének tegnapi sajtótájékoztatóján Herkely Ákos szóvivő bejelentette: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a győri Ady művelődési házban szeptembertől drogpreventív programokat indít középiskolásoknak. Hetente egy alkalommal várják majd a fiatalokat különböző előadásokkal, s azok után zenés-táncos összejövetelekkel (amelyeken tilos lesz az alkoholfogyasztás és a dohányzás is). A programokat ingyenesen lehet látogatni.

Ugyancsak ingyenes lesz a szintén szeptemberben induló egészségügyi és jogsegélyszolgálat is, ezekről dr. Lanczendorfer Erzsébet képviselő és dr. Pergel Elza ügyvéd beszélt a tájékoztatón (ők tartják majd a szolgálatot is).

Mint elhangzott, nem a háziorvosokat „váltja ki" az egészségügyi tanácsadás, azon nem történik vizsgálat vagy receptírás. Viszont lehetőség nyílik a személyes beszélgetésekre, egészségügyi tanácsadásra azok számára, akik bizonytalanok, a problémáikkal hová fordulhatnak. Az ingyenes jogsegély is elsősorban eligazodást hivatott adni azoknak, akiket sérelem ért, vagy nem tudják, jogi ügyeikkel hová forduljanak. Vállalkozók vagy magánszemélyek hivatalos ügyeik intézéséhez is segítséget kaphatnak majd.

Mindkét tanácsadásra előzetesen telefonon kell majd bejelentkezni a győri 519-255-ös, illetve az 519-256-os telefonszámon, hétköznap 8–12 óra között, illetve üzenetrögzítő is működik. A személyes egészségügyi tanácsadás szeptember első szombatján délelőtt 10–12 óra között lesz, később, ha az érdeklődés úgy kívánja, több napon is.

A jogsegélyszolgálat egyelőre havi egy alkalommal, minden hónap első keddjén, 15–17 óra között vehető igénybe, szükség esetén ennek gyakoriságát is bővítik. Mindkét szolgálat helyszíne a KDNP győri, Bartók Béla út 8. szám alatti irodája.

Olvasóink írták

 • 5. joco 2008. augusztus 28. 18:52
  „ÉRTÉKÖRZÖ:Nagyon szépen köszönön a hosszu, de nagyon tanulságos válaszodat.
  1.Vitathato- fönökeid szerint kimondottan jobboldaliak vagytok
  2-3.Ezen nincs mit vitázni.ugy jo ahogy leirtad
  4.A csuházo fideszre gondoltál?
  5.Értem, de valahogy a párt vezetöinek nyilatkozataibol/tevékenységeiböl nem ez jött át.
  6. lehet, hogy Te és sok más hasonlo párttársad igy gondolkodik, de a többség?
  Mégegyszer köszi, hogy kulturált szöveg"környzetben" tudtam Veled eszmét cserélni.Részemre nagyon tanulságos ill.és sok érved elfogadhato volt .”
 • 4. értékőrző 2008. augusztus 28. 11:05
  „Jocó1-nek:
  1. Mint már írtam, valóban a történelmi KDNP se nem jobboldali, se nem baloldali, hanem egyszerűen keresztény világnézeti párt 1944-es megalakulása óta. Ez az igazság.
  2. Örvendetes, ha egy nem vallásos ember a keresztény alapértékek szerint kíván élni. Ez igazolja azt az állítást, hogy a kereszténység a hívő emberek számára hit is, de a nem hívők számára is válllalható erkölcsi és kultúrális érték a maga gyakorlati társadalmi és gazdasági következményeivel. Ez az igazság.
  3. Egy hívő ember soha nem állíthatja, hogy bűntelen, de azt igen, hogy bűnbánó. És ez egy hatalmas, embert jobbító érték. Ez az igazság.
  4. Bizonyára azon nem kell vitatkoznunk, hogy a liberalizmusnak vannak Magyarországon is történelmileg kialakult válfajai. Ilyen a
  Jászi Oszkár féle baloldali liberalizmus és a DeákFerenc nevével fémjelzett nemzeti szabadelvűség.Utóbbival nekem semmi bajom és a Fidesz az utóbbihoz köthető. Akik a Fideszben nem értettek egyet a Deák-féle nemzeti szabadelvű politizálással, azok 1993-ban távoztak a Fideszből és 1994-ben beléptek az SZDSZ-be.
  Ez az igazság.
  5. A pártszövetségek a politikában ismert jelenségek. Bár időben sok évtized választotta el a nemzeti liberális Deák Ferencet a kereszténydemokrata Barankovics Istvántól, mégis felteszem az elvi kérdést: vajon tudott volna a magyar nemzet érdekében együtt kormányozni Deák Ferenc és Barankovics István?
  Meggyőződésem, hogy igen. Akkor jelenünkben is helyén-való ez a pártszövetség. Azt is tudjuk, hogy az elvi feltételezéseknél fontosabbak a tények, mert a puding próbája az evés. Tény, hogy 1998-2002 között az Orbán Viktor vezette polgári kormánynál kereszténydemokratább programot még Barankovics István sem tudott volna megvalósítani. Ez az igazság.
  6. Bármilyen kis párt vagyunk, nem mondhatunk le az emberek alapértékeinkből következő SZOLGÁLATÁRÓL. Megajánljuk, és az emberek majd eldöntik, hogy élnek-e vele.
  Végül elnézést kérek a hosszas válaszért, de - idő hiányában - már nem lesz módom újra számítógép elé ülni. Szeretettel köszöntöm jocot.”
 • 3. /joco1 2008. augusztus 27. 21:07
  „2es(értékőrző) sem jobb-sem baloldali a pártod- hát akkor ?, ha pártod betudott hodolni egy Csuházo pártvezérnek akkor milyen szinezetü kicsiny pártocskád.? sokszinü? vagy csak a hatalom utáni vágy szinezte el őket.Tudom a megélhetési politizálás, a hatalom . de hol maradt az igazság?Tudod a "pártod" behodolt egy korábbi )szélsöséges liberális/fidesz/ pártnak, késöbb?Tudod én mint nem vallásos ember elfogadom és tisztelem az "alapértékeiteket" ,probálok annak megfelelöen élni. És Ti?”
 • 2. értékőrző 2008. augusztus 27. 19:12
  „joco, talán éppen azért nem vált ki ez a párt harcias hozzászólásokat, mert se nem jobboldali, se nem baloldali, hanem egyszerűen keresztény világnézeti párt, amely alapértékeinek, emberközpontú politikájának megfelelően SZOLGÁLNI akarja az embereket.”
 • 1. joco 2008. augusztus 27. 13:01
  „Ez a fenti párt alakulat elfogadási mutatoja: kb 12 orája "szerepel" a cikk itt és még egy fö sem méltatta öket reagálásra, pedig a "párt" jellegü cikkek pro és kontra kapnak mindig sok sok "reagálot".”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadás októberben: gyorsan készül a Family Center

Győr - Október végére tervezik a Győr déli határában létesülő Family Center átadását. A beruházáshoz… Tovább olvasom