Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Diplomaosztó - Sikeres a győri modell - fotó

A téli záróvizsga-időszakban negyvenöten teljesítették a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Intézete nappali és levelező képzésein a diplomaszerzési követelményeket, s tettek szombaton szakmai esküt a rektori jogarra.
A végzettek közül három férfi. A nappalis munkarendben huszonnyolcan diplomáztak. Huszonhatan az egészségügyi szervező szakon – huszonnégyen az egészségturizmus szakirányon, ketten az egészségbiztosítási képzésben – végeztek.

Az ápolás és betegellátási szakon két frissdiplomást köszöntöttek. A levelezős képzésben tizenheten kaptak diplomát, a legtöbben, kilencen az ápolás és betegellátási képzésben, öten az egészségügyi szervező szakon végeztek, szociális munkás diplomát hárman vettek át.

Negyvenöten vehették át a hétvégén diplomájukat a győri Széchenyi István Egyetemen. Fotó: Mészáros Mátyás
Negyvenöten vehették át a hétvégén diplomájukat a győri Széchenyi István Egyetemen. Fotó: Mészáros Mátyás


A győri egészségtudományi és szociális képzés 1996-ban a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Széchenyi István Egyetem közös alapítású intézetében indult. A klinikai tárgyakat a harmadik legnagyobb hazai kórház orvosai, diplomás szakalkalmazottai tanítják. A szociális képzésben a térség e területen működő, meghatározó intézményei, civil szervezetei is részt vesznek.
„Ez a két évtizedes együttműködés igazi siker, s győri modellként jegyzik a hazai egészségügyben és felsőoktatásban.

A Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézet szakjain jelenleg több mint hatszázan tanulnak a képzéseken, s többségük állami ösztöndíjasként szerezhet diplomát" – mondta köszöntőjében dr. Kovács Gábor oktatási rektorhelyettes.

A frissdiplomások körében végzett legújabb felmérés szerint döntő többségük hazai munkahelyen talál állást, főképpen a térségben működő állami és magáncégekhez adják be pályázataikat. Az elmúlt évek adatai szerint a széchenyis frissdiplomások fele – így a most avatottak is – a diplomavédéskor már szakmájában dolgozik, s 93 százalékuk fél éven belül a képzettségének megfelelő munkahelyen és munkakörben helyezkedik el.
  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer is költözne idén a régiségvásár Győrben

A városréti vásártér megszűnése a győri régiségvásárt is érinti, nemcsak a piacot, ahol őstermelők,… Tovább olvasom