Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Csiki-csuki a hídkerítéssel

Egy éve szinte naponta ismétlődik Abdán: a felújított régi Rábca-hidat lezáró dróthálót a lakosok szürkületkor lebontják, nappal a közútkezelő visszaépíti.

Egyelőre ez a megoldás a bürokrácia útvesztőinek áthidalására.

˝Tavaly nyáron arról volt szó, hogy a felújított régi abdai Rábca-híd tulajdonjogát a Magyar Közút Kht. átadja a falunak. Ezzel egyrészt az egyszer talán mégiscsak elkészülő, Győrbe vezető kerékpárút megépítése olcsóbbá válna, másrészt addig is a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak lehetőséget adna a folyó feletti átkelésre, a szűk, forgalmas 1-es út kikerülésére. Örüljünk, hogy az egy év alatt nem történt súlyos baleset az új hídon! Köszönhető ez annak is, hogy a józan észnek engedve valakik időről időre félrehajtják a régi hidat lezáró kerítést és átmennek rajta. Felesleges csiki-csuki játék ez! Miért lenne veszélyesebb a régi híd, mint a száguldó autók közelsége az újon? Ki a felelős a késlekedésért?˝ – kérdezte levelében Mohl József Abdáról.

A főút hídján helyszűke miatt életveszélyes a forgalomban a kerékpározás, mégis a régi hídra írják ezt ki.
A főút hídján helyszűke miatt életveszélyes a forgalomban a kerékpározás, mégis a régi hídra írják ezt ki.

A falu lakosságának többsége valóban Győrben dolgozik, tanul, sokan biciklivel járnak a városba, szeretnének biztonságosan és nem földúton kerekezni. Szabó Zsolt már polgármesterré választása óta erre törekszik.Tudatta: Abda csak Győrrel együtt képes a két települést összekötő kerékpárút megépítésére. Viszont a város jelezte: idén nincs pénze e témában pályázatbeadásra. – A régi híd felújítása után nyilatkozott volna az önkormányzat az átvételről, de kiderült: a hídról a győri oldalon lelépve arra a helyrajzi számú ingatlanra érünk, mely a most használatos 1-es főutat is magában foglalja. A helyzet rendezésébe az állami vagyonkezelő szervezetet is be kellett vonni, s eljárásuk hosszúra sikeredett. Ha lesz új helyrajzi szám, akkor kerülhet aláírás, pecsét az átvételre – közölte a faluvezető, aki a Magyar Közúttól kérte a régi hídon áthajtás korábbi módon történő biztosítását, akár az önkormányzat költségére is. Szerinte is biztonságosabb a közlekedés itt, mint az autóforgalomban.

A fotókat Mohl József  küldte be szerkesztőségünkbe.
A fotókat Mohl József küldte be szerkesztőségünkbe.

 

Olvasóink írták

  • 1. Goldmund 2009. november 23. 14:54
    „Végül is érdemben nem válaszolt a kérdésre a polgármester.
    Attól, hogy nincs aláírás, pecsét, új helyrajzi szám, attól még át lehet hajtani a régi hídon. Akkor nem lehetne, ha pl. olyan állapotban lenne, hogy balesetveszélyes lenne.
    De hát sokan képzelik ebben az országban, hogy pecsét és aláírás nélkül a gyerek se bújna ki anyja méhéből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségek a jégen

A leginkább keresett hazai műjégpályák közé tartozik a győri, bár nem sorolható a legszebbekhez, a… Tovább olvasom