Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Civilek az emlékműért

Győr - Több mint 4 millió forintot biztosítanak civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek a Radó-szigeti hősi emlékmű felújításához.

A munka megvalósításához a várostól kértek együttműködő segítséget.

A Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület tavaly decemberben kezdeményezte a Radó-szigeti I. világháborús hősi emlékmű felújítását.
Társadalmi munkában elkészült a rekonstrukció becsült költségvetése, majd szervezésük nyomán tizennégy civil szervezet, vállalkozások és magánszemélyek felajánlásokat tettek az anyagok megvásárlására, a felújítási munkák elvégzésére, illetve arra, hogy pénzadományokkal segítik a terv megvalósulását. Ennek eredményeként az ötmilliós teljes felújítási és restaurálási költség nagyobbik részét biztosítja az egyesület, így az önkormányzatnak alig 700 ezer forintot kellene biztosítania a rekonstrukcióra. A szervezők nevében Fehér Imre, a hagyományőrző egyesület elnöke tegnap petíciót adott át Borkai Zsolt polgármesternek, amelyben az önkormányzat segítségét kérte. A városvezető támogatásáról biztosította a kezdeményezést és hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy a kegyeleti emlékmű felújítása 2010 hősök napjára elkészüljön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még csak álom a lakópark

Két éve még azt írtuk: a legjobb esetben is a tervezettnél két évvel később kezdik el építeni a… Tovább olvasom