Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Budai Ilonkával szépen szólt az ének

Pázmándfalu - A tábori program idén is színvonalas gálaműsorral és kézművestáborral zárult Pázmándfalun, ahová ideiglenesen a tápszentmiklósi hagyományőrzők kéredzkedtek be.
A résztvevők kis- és nagycsoportokban tanulhattak citerázni, furulyázni, táncolni, énekelni és kézműveskedhettek is.

Kurucz Istvánné, a tábor szervezője elmondta, a nyolcadik alkalommal megrendezett, hagyományokra építő tábor most is jó alkalmat jelentett az együtt éneklésre és a közösségépítésre. Aki akart, a citera mellett parasztfurulyán is tanulhatott, s Budai Ilona népdalénekes idén is szépen hangzó népdalcsokorral örvendeztette meg a táborlakókat. – A zeneiskolában valósággal elhúznak azok a gyerekek, akik ilyen intenzív keretek között fejlesztik tudásukat – sorolta Kuruczné Márti. – A kitartó munkának meglett az eredménye: akik egykor a haladó csoportban tanultak, ma a Móva Citerazenekart erősítik.

Barsi Ernő néprajztudós, Budai Ilona népdalénekes, Raksányi Boglárka zenetanár és Gubucz Péter művészeti vezető évek óta nem csupán figyelemmel kísérik a tábor munkáját, de magas színvonalon oktatnak is. A gyerekek lelkesedése most is óriási volt, az együttlét jó közösséget formált. Legalább olyat, hogy jövőre már a felújított tápszentmiklósi iskolában megint szépen szóljon a citera, a furulya és az ének.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenötödik igen a barokk esküvőn

Győr - Budapesti pár kötött házasságot Győrben a 15. barokk esküvőn tegnap kora este. A… Tovább olvasom