Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Borkai elítéli a náci megfélemlítést

Győr - A győri önkormányzat „vezetése, ahogy eddig, úgy a jövőben is elhatárolódik minden szélsőséges eszmeiséget képviselő, a gyűlöletkeltésre és más emberek megfélemlítésére irányuló magatartást és véleményt valló politikai vagy civil szervezettől, egyesülettől, illetve csoportosulástól" – áll Borkai Zsolt csütörtöki közleményében, amelyre a szerdai cikkünkben reagált.
A győri polgármester annak kapcsán fogalmazta meg álláspontját, hogy az Arrabona NS Crew nevű, magát nemzetiszocialistának meghatározó győri csoport – többek között a Kisalföldnek küldött – levélben a roma probléma megoldására a kisebbség Afrikába telepítését jelölte meg. Erről tegnap számoltunk be.

A politikus emlékeztetett rá: a városi közgyűlés ítélte a szélsőséges nézeteket hirdető szervezeteket.

„Úgy látom, a társadalom mai helyzetében elítélendő minden olyan cselekedet, amely megosztásra, egymás elleni uszításra, hisztériakeltésre és megfélemlítésre irányul. Az ilyen folyamatok ellen a jövőben is a leghatározottabban kívánok fellépni" – szögezte le Borkai Zsolt.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Hangya 2008. július 14. 00:53
  „Hanuka: Mint azt korábban írtam, senki sem tökéletes. Én sem, pl. mert nem szeretem, ha kiforgatják a szavaimat, pedig jobban tenném, ha nem törődnék vele. Leírtam ugyanis azt is, hogy problémák természetesen vannak. Az általánosítás önmagában (akár pozitív, akár negatív előjelű) jelent gondot, hiszen elfeledtetheti a problémákat valójában kiváltó körülményeket, történéseket, összefüggéseket. Mindezek megítéléséhez nem rendelkezem elegendő szaktudással, tapasztalattal, és szerintem Maga sem. Így hát marad a véleményem, ami távolról sem egyezik a magáéval.”
 • 21. Hanuka 2008. július 13. 09:20
  „Pont a cigányság, cigánybűnözés, maffiózás pátyolgatása osztja meg a mi nem cigány társadalmunkat!”
 • 20. /joco1 2008. július 12. 13:39
  „hanuka hanuka A név kötelez(ne)?”
 • 19. /joco1 2008. július 12. 06:25
  „Hanuka :tudja itt a cikkben arrol van/volt szo, hogy a polgármester el-"határolodott" egy ordas eszméket valló nyiltan fasiszta csöcseléktöl.De tudja azt is mondta/irták, hogy "elitélendő minden olyan cselekedet,amely meosztásra,stb..."Mit vár még, tán azt, mog magától is határolodjon el ?Nem lehet minden egyes rasszista, sz.jobbos csak a gyülöletkeltésre törekvő emberkétöl, igy magátol sem elhatárolodni minden nap.De ha ez magának jó, én ELHATÁROLODOK magától.”
 • 18. Hanuka 2008. július 11. 00:16
  „A kérdés az, hogy mi a helytelen álltalánosítás? A cigánySÁG köréből olyan kevesen dolgoznak (és ezek rendszerint bűnöznek is mellete), hogy: "a vannak rendes cigányok is" című kijelentés mögöttes tartalmát helytelen általánosításnak lehet nevezni. A helyes azaz sokkal valószerűbb általánosítás az, hogy bűnöző, viselkedésre képtelen népség!”
 • 17. Balogh Imre 2008. július 10. 22:52
  „Úgy gondolom józanul kell gondolkodnunk és el kell ismerni, hogy a cigányok munkához való hozzájutása jóval "körülményesebb", mint egy fehér színű polgáré! Szélsőségek pedig sosem vezttek jóra, mert ugyebár az élet nem fekete vagy fehér. Egyébként Őket sem lehet eltűntetni az életből mindig is voltak , vannak és lesznek. Remélhetőleg mint eddig is nem sok vizet zavarnak. Mászkálhatnak ha kedvük van zubbonyban a CBA támogatásával és egymás kis cipelőjét beköthetik a különböző sarkokon, hogy aztán kéz a kézben indián szögdelve térdig érő bajuszban hírdessék a boldog "fehér" jővőt! Ennek ellenére oda kell figyelni, de semmiképp ne gondolja egy roma se, hogy ez a többség. Kifejezetten Örülök, amikor különféle helyeken romákat látok, akik még többet bizonyítva akarva, MEGÁLLJA a helyét a munka világában. Segíteni kell nekik is, mert sok tehetség lappang köztük. Nekem ez a véleményem.”
 • 16. Elvira 2008. július 10. 21:31
  „Borkai Zsolt állásfoglalása igazán józan, megfontolt politikusi hozzáállásra vall. Nekem ez egy nagyon szimpatikus megnyilvánulás. Amellett jól árnyalt, hiszen nemcsak a szélsőjobbot, de a szélsőbalt is elítéli, hiszen a fasiszta veszély legalább olyan probléma, mint mások megbélyegzése, fasiszta váddal illetése. A riogatás, a hisztériakeltés a szocialisták módszere, hogy eltereljék a figyelmet az ország lehangoló helyzetéről.

  Egyszóval, egyetértek Borkai Zsolttal, mert azok, akik szélsőséges indulatokat keltenek, akár jobb, akár a baloldalon, egyaránt károsak a társadalom elszegényedő, egyre nehezebb élethelyzetben lévő rétegeivel szemben.”
 • 15. Hangya 2008. július 10. 21:24
  „Én olyan cégnél dolgozom, ahol a dolgozók egy része kisebbségi (igen, dolgoznak), és semmi bajom velük, bármit meg tudok velük beszélni, vajon miért? Talán egyszerűen mert emberek vagyunk, a magunk tökéletlenségével együtt, amit el kell fogadnunk másokban ahhoz, hogy a sajátunké is elfogadásra leljen. Persze, problémák vannak, lesznek is. De azt nem tartom elfogadható megoldásnak, hogy öntelt és önkényes módon elítélünk másokat. Erre az általánosításra semmi és senki nem adhat okot.”
 • 14. upho 2008. július 10. 21:09
  „8: pontosan milyen rasszista nezeteket vall a magyar garda?”
 • 13. Valaki 2008. július 10. 20:41
  „10. Baligász Ismerős komcsi duma drágabolgárúr műműsorából. :)))”
 • 12. Tabornok 2008. július 10. 19:00
  „,,Úgy látom, a társadalom mai helyzetében elítélendő minden olyan cselekedet, amely megosztásra, egymás elleni uszításra, hisztériakeltésre és megfélemlítésre irányul. Az ilyen folyamatok ellen a jövőben is a leghatározottabban kívánok fellépni" - szögezte le Borkai Zsolt.
  Egyetértek.”
 • 11. idegen 2008. július 10. 18:38
  „Nem tudom hogy miért kellett a 5,6,7-es hozzászólást moderálni,azok nem voltak uszitóak.Ennél sokkal uszitóbb hozzászolásokat nem moderálnak.Azt fogja elérni a kisalföld hogy egyre kevesebb lessz az olvasójuk.Vagy nemszámít?”
 • 10. Baligász 2008. július 10. 18:18
  „Nem véletlen, hogy a Borkai-választ kiváltó cikkhez letiltották a hozzászólásokat. Nyilván túl sokan voltak, akik a szervezet felhívásával egyetértettek. Pl. én is, ami a kitelepítést és az előemberi szintem való életstílusukat illeti.

  Borkaira pedig nem vagyok kíváncsi, miután úgy viselkedett az országzászló avatással kapcsolatban, ahogy. Jobbos vagyok, rá szavaztam. Utoljára. Csak radikális jobb jöhet ezentúl szóba. Országosan is.”
 • 9. petra3 2008. július 10. 17:07
  „Nagyon helyes volt Borkai Zsolt elhatárolódása. S ami a legfontosabb, én azt érzem ebben, hogy ő nemcsak az úgynevezett szélsőjobboldali gyűlöletkeltéstől, de a baloldalról meg a kisebbségek részéről megfogalmazott állandó hisztériakeltéstől is óva inti a társadalmat. Szerintem ez határozott és jó kiállás!”
 • 8. Ide Klikk 2008. július 10. 16:57
  „Nagyon remélem, sőt, nagyon kíváncsi vagyok, menyire lesz ez reális a jövőben.
  Nem akarok , de zsigerből minduntalan összepárosítom a jobboldalt a nacionalista nézetekkel.
  Be kell vallani,erről nem kimondottan az ,,emberek" , mindinkább a szélsőségek tehetnek.
  Sok ismerősöm és barátom van,akik jobboldaliak,de nem vallanak ilyen, vagy ennyire rasszista nézeteket,mint a Jobbik, illetve a ,,magyar" Gárda / inkább turista legyek akkor már.../.
  Lassan megkérdőjeleződik: Tud-e, akar-e a kormány, a politikusok tenni valamit a nacionalista kirohanások megfékezésére.
  Én úgy látom, nem igen.
  És, kitudja, mikor lesz radikálisan kézenfogható szervezete,ami,akik maguktól szerveződve fognak szisztematikusan ellenálni eme szélsőjobbos eszméknek?
  ???
  Mert nem lehetetlen..
  Sőt...
  ..valami készűl..”
 • 7. Dárius 2008. július 10. 15:51
  „<moderálva>”
 • 6. buzivagyok 2008. július 10. 14:45
  „<moderálva>”
 • 5. Túrabakancs 2008. július 10. 14:41
  „2-es!
  <moderálva>”
 • 4. idegen 2008. július 10. 13:56
  „2-es Miért ne ??”
 • 3. waz 2008. július 10. 13:28
  „Egészségedre!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feleslegesen készültek a beharangozott gázszünetre

Győr-Moson-Sopron - Tizenkilenc faluban készültek arra, hogy tegnap déltől ma éjfélig szünetel a… Tovább olvasom