Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Bombariadó miatt félbeszakadt az aranymise Győrben

Bombariadó volt Győrben a Simor János püspök terén szombaton délután.

Bombariadó szakította félbe szombaton késő délután a győr-szigeti Szent Rókus templomban Zilahi Géza és Zsebedics József atya aranymiséjét, melyen Pápai Lajos megyés püspök is részt vett.

Fotó: H. Baranyai Edina
Fotó: H. Baranyai Edina

Elrontották a hívek ünnepét szombaton délután fél hatkor a Simor János téri, zsúfolásig megtelt templomban. A 73 éves nyugalmazott Zilahi Géza és Zsebedics József atyát ötven éve szentelték pappá, az őt tiszteletükre tartottak kettős aranymisét, melynek szónoka Pápai Lajos megyéspüspök volt.

A templomban már ülőhely sem volt kezdéskor. Hosszasan méltatták József atya templom építésekben, felújításokban vállalt szerepét, tudományos munkásságát, s Zilahi Gáza fél évszázad alatti érdemeit.


Olvasó-tudósítónk felvétele.
Olvasó-tudósítónk felvétele.

A mise a hálaadás gondolatát követte, amikor a győri rendőrséget öt óra 21-kor egy ismeretlen hang hívta fel, hogy bombát helyezett el a Simor János téren.

Polgárfi Tímea a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: emiatt a templomot fél hatkor ki kellett üríteni, 120 hívőt kiterelni a térről, míg a szakemberek átkutatták a területet.

Olvasó-tudósítónk felvétele.
Olvasó-tudósítónk felvétele.

Bombát természetesen nem találtak, ám a mise félbeszakadt, elrontva két köztiszteletben álló atya aranymiséjét a hívők bosszúságára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajt, garázdát és további hat körözöttet fogtak

Egy nap alatt nyolc körözött személyt fogtak el a rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében. Tovább olvasom