Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Bicikli a postásoknak: a győri cég kész szállítani

Győr - Nincs akadálya annak, hogy a győri Cronopont kft. június végéig leszállítsa a következő adag postásbiciklit – állítja a cég, annak ellenére, hogy a Magyar Posta az ügyben a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult.
Az elmúlt napokban a magyar sajtóban megjelent, elhangzott „felelőtlen, megalapozatlan" nyilatkozatok után felmentve érzi magát az őt eddig hallgatásra kényszerítő, írásban vállalt titoktartási kötelezettség alól a postásbicikliügy főszereplője, a győri Cronopont Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth László. A szakember ezzel indokolta, miért válaszolt kérdéseinkre, igaz, csak írásban. Ahogy arról kedden beszámoltunk, Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult a kerékpártender ügyében, mert úgy véli, sérült az eljárás versenysemlegessége. Gyanúja szerint a közbeszerzési bizottság elnöke jogtalanul juttatott el információt a beszerzésről a későbbi nyertes győri céghez.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója kedden azt közölte, hogy az eddigi információk szerint a kerékpártender közbeszerzési bizottságának elnöke – aki Pécsett a Magyar Posta beosztott munkatársa – nem munkaidőben Szlovéniában járt a Krpan kerékpárgyártónál a későbbi nyertes szállító, a Cronopont kft. oldalán. Emiatt a posta azt kéri a közbeszerzési döntőbizottságtól, vizsgálja meg az eljárás menetét, és a vizsgálat idejére függessze fel a már megkötött szerződést.
Tóth László, a postatechnológiával – például hajtogató-, borítékoló-, bélyegzőgépek forgalmazásával és teljes körű szervizelésével – foglalkozó vállalkozás, a Cronopont kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre azt válaszolta: „A szerződés teljesítése az előzetes ütemezésnek megfelelően történik, 2007. december 31-i teljesítéssel száz kerékpárt már leszállítottunk a Magyar Postának. A további mennyiségre vonatkozó gyártás előkészületei már korábban elkezdődtek, így a mi részünkről semmi akadályát nem látjuk a 2008. június 30-i teljesítésnek. A jelen körülmény ellenére sem állítottuk le a már meglévő szervizhálózat bővítését." Úgy tudjuk, a mostani ütemben 2800 bicikliről van szó.

Az ügyvezető közölte azt is: csupán a médiából értesültek a fejleményekről, a Magyar Posta részéről hivatalos értesítést mind ez idáig nem kaptak. Azokat, akik érintettek a következő időszak teljesítésében, természetesen értesítettük – tette hozzá.

Megkérdeztük Tóth Lászlót arról, mit szól ahhoz a feltételezéshez, hogy a közbeszerzési bizottság elnöke a kft. oldalán a szlovén kerékpárgyártónál járt, illetve hogy jogtalanul juttatott el információt a cégnek a tender kiírása előtt/folyamán. Erre azt válaszolta: „Az elhangzott állítások valóságtartalmát vizsgáljuk, mely még folyamatban van, így nyilatkozni sem áll módunkban."

Az ügyvezető bízik abban, hogy a döntőbizottsági eljárás lehetőséget nyújt arra, hogy „a különböző fórumokon elhangzott felelőtlen és valótlan kijelentések érdemben vizsgálhatóak legyenek, és reményeink szerint a vizsgálat minket igazoljon".

Olvasóink írták

  • 1. LacaBoy 2008. május 15. 17:26
    „Csavart a csavarboltból!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iskolai erőszak is mintákkal terjed

Győr - Mi számít erőszaknak? Mit tart az ember gyereke sértőnek? A győri gyakorló általános… Tovább olvasom