Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bemutatták a tankerületi igazgatókat Győrben

Széles Sándor, a megyei kormányhivatal vezetője mutatta be szerda reggel a megyei tankerületi igazgatókat a sajtó képviselőinek és a települések polgármestereinek.
Mint arról már beszámoltunk: az országban 198, megyénkben hét vezető irányítja januártól az alap- és középfokú oktatási intézményeket, koordinálja a pedagógiai munkát. Az országban a járások számával megegyező tankerület alakult, székhelyük a járási központokban van. Ennek megfelelően megyénkben győri, mosonmagyaróvári, soproni, kapuvári, csornai, téti és pannonhalmi központtal működnek a tankerületek, s illetékességi területük is azonos a járásokéval. Tehát a Győri járáshoz tartozó települések oktatási intézményeit a győri tankerületi igazgató irányítja majd, és így tovább. (www.kisalfold.hu, 2012.11.22., Kik vezetik az új tankerületeket?). Cikkünkben közöltük a megyei tankerületi igazgatók nevét és azt, ki honnan jött, mit csinált új megbízatása előtt.

Fotó: H. B. E.
Fotó: H. B. E.


A szerda reggeli sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatták a tankerületi vezetőket: Győr – Blazovicsné Varga Marianna, Kapuvár – Biczó Kálmán, Pannonhalma – Hajdú Ákos, Tét – Horváth Lajos, Csorna – Nagy Adél, Mosonmagyaróvár – Resch Erzsébet (a soproni tankerületi igazgató, Szentgáliné Erőss Márta a sajtótájékoztatón nem tudott részt venni).
Széles Sándor elmondta: "Januártól az állam nagyobb szerepet kíván vállalni az oktatásban, kizárólag a gyerekek érdekében. Azért, hogy az elmúlt években létrejött, egyre nagyobb különbségeket az iskolák között megszüntesse. Ez főleg az ország szegényebb régióiban volt jellemző. Az átalakítással megteremtődik az esélyegyenlőség". Hozzátette: "az állami irányítás szakmai irányítást jelent".

Az állam fenntartóként mindenütt átvállalja a pedagógusok és a pedagógusok munkáját segítő alkalmazottak bérét, a szakmai továbbképzéseket a tankerületek koordinálják majd. A járási tankerületi igazgatók az általános iskolákkal és a gimnáziumokkal tartják majd a kapcsolatot, az ott dolgozók munkáját segítik, a megyei vezetőhöz pedig a szakközép- és szakképző iskolák, a kollégiumok, a pedagógiai szakszolgálatok és a Megyei Pedagógiai Intézet tartozik majd. A Győr-Moson-Sopron megyei tankerületi feladatokat a győri járási vezető, Blazovicsné Varga Marianna látja majd el.

A tankerületi igazgatók egyik legfontosabb feladata a hozzájuk tartozó iskolák igazgatóival és az önkormányzatok vezetőivel való kapcsolattartás lesz, most pedig az intézmények januári átvételével kapcsolatos egyeztetéseket végzik - tájékoztatott Széles Sándor. Megjegyezte: az alapítványi és az egyházi iskolákkal kapcsolatban nem lesz feladatuk a tankerületi igazgatóknak.

Olvasóink írták

 • 6. apex 2012. december 06. 21:14
  „Pedagógus ismerőseim megdöbbentek az egyik tankerületi vezető kinevezésén. Saját gyerekeit elképesztő primitívnek, agresszióra, gyűlölködésre nevelték. Ez az ember akar tanácsokat osztogatni a pedagógiáról? A nevét nem írhatom le a moderálás miatt. Szerencsére messzire kerül Győrtől, Pápa irányába.”
 • 5. szabadságharcos 2012. december 06. 08:45
  „Uram Atyám!! Újabb főnarancscsicskák! Hoppá középen mi keres a Bajnai??”
 • 4. RickCartman 2012. december 06. 00:12
  „Széles Sándor elmondta: "Januártól az állam nagyobb szerepet kíván vállalni az oktatásban, kizárólag a gyerekek érdekében"
  Na persze. Eszem a szívedet.”
 • 3. trabantal 2012. december 05. 17:23
  „Ez az egész egy vicc járásostól, tankerületestől.”
 • 2. _Zoli_ 2012. december 05. 17:09
  „Aki Egyiket ismeri és azt gondolja, hogy a többi is olyan akkor ez a Magyar oktatás halála lesz!”
 • 1. zoltania2 2012. december 05. 16:33
  „Természetesen mind a "krisztus" O.V. lekötelezettjei, imádói.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apáczai Kar: Hozzád hogy érkezik a Mikulás?

A fogyatékosok világnapja előtt több városi, megyei és határon túli intézmény lakója is részt vett a… Tovább olvasom