Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Belvárosi piac - A második költözés óta még csak két hónap telt el

A belvárosi piac új helyén szombaton főleg az őstermelők asztalainál lehetett több vevőt látni. A divatáruval foglalkozók kevésbé reménykedőek, van, aki szerdánként ki se pakol.

„Elsorvasztották a piacot" – írta olvasónk és fotót is küldött arról, hogy szerdán csak négy árus várta a vevőket a Tarcsay és a Türr utca kereszteződésénél lévő vásártéren, ahova több mint két hónapja költözött át a belvárosi piac Városrétről.

Szombaton megnéztük, tényleg így van-e. Akkor úgy húsz divatárus, több mint tíz büfés és vagy negyven őstermelő kínálta a portékáit. Elmondásukból kiderült, hogy a szerdai volt az első piacnap húsvét után és több évtizedes tapasztalat, hogy ilyenkor nem érdemes kipakolniuk. Nem is tették, ahogy két hete se, amikor nagy szél volt.

Az őstermelők asztalainál sok vevő válogatta a zöldségeket szombaton a belvárosi piacon, többnyire idősek. Fotók: Bertleff András
Az őstermelők asztalainál sok vevő válogatta a zöldségeket szombaton a belvárosi piacon, többnyire idősek. Fotók: Bertleff András


Sallai Imre őstermelő szerint egyelőre nem tudni, bejönnek-e a számításaik az új helyen. Igazi forgalmat akkor remél, ha majd nemcsak újhagyma és alma, hanem eper, málna, zöldpaprika, paradicsom és cseresznye is lesz. Azt azonban szerinte már most látni, hogy több őstermelő felhagyott a tevékenységével, bár sokan közülük idősek voltak.

Az őstermelőknél sokkal elkeseredettebbek és kevésbé bizakodóak a ruházati termékeket árusítók. Kevesen is nézelődtek a standjaiknál.

Egyikük elmondta, hogy szerinte eddig rosszabbul alakult a forgalmuk, mintha maradhattak volna a Városréten. A legutóbbi költözést is megsínylették a vállalkozások. Szerdánként nem is éri meg kipakolni, sokan nem is teszik. Ehhez persze – véli a kereskedő – az emberek pénztelensége is hozzájárul. Azt hozzáteszi: jobban kellene reklámozni a piacot.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Opelnek tolatott, majd elhajtott a sofőr Győrben - fotó

Az ismeretlen vasárnap délelőtt tört össze egy másik autót a Kodály utcában. Tovább olvasom