Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Baumax-termékekre is van garancia

Olvasói kérdés: Mi lesz, ha meghibásodnak és szeretnénk garanciális jogainkkal élni? Ez a jog azokra a termékekre is vonatkozik, amiket leárazáskor vettünk?
Olvasói kérdés: A Baumax kivonul Magyar- országról, de mi lesz azokkal a termékekkel, amiket áruházaikban vettünk? Mi lesz, ha meghibásodnak és szeretnénk garan- ciális jogainkkal élni? Ez a jog azokra a termékekre is vonatkozik, amiket leárazáskor vettünk?

Horváth László, a Győr-Moson- Sopron megyei fogyasztóvédelmi békéltető testület elnöke elmondta, hogy a barkácsáruháznak a jövőben is biztosítania kell a vásárlók szavatossági és jótállási jogait. Hibás termék esetén a vevő kérheti a javítását vagy cseréjét.

Ha egy cég végelszámolás keretében szűnik meg, akkor kötelező megjelölnie, hol és ki intézi a fogyasztók ezzel kapcsolatos ügyeit. Szakértőnk arra is felhívta a figyelmet, hogy a leárazáskor vett termékekre is vonatkozik a jótállás és a szavatosság. Nálunk is bevezették az úgynevezett termékszavatosságot: a vevő közvetlenül a gyártóhoz is fordulhat a javításra vonatkozó vagy csereigényével.

A gyártót a termékszavatosság a termék forgalomba hozatalától számított két évig terheli.

Horváth László azt tanácsolja, hogy vásárlás után mielőbb próbáljuk ki az árut, hogy időben kiderüljön, ha gond van vele. Ez most a Baumaxtól beszerzett termékek esetében különösen fontos.

A cég honlapján (www.baumax.hu) egyébként már megjelent egy tájékoztatás, mely szerint a jótállási és a szavatossági reklamációkat az összes, még nyitva tartó magyar Baumax áruházban fogadják, intézik, függetlenül attól, melyik hazai üzletükben történt a vásárlás. Később pedig az áruházlánc ígérete szerint közzéteszik szervizpartnereik elérhetőségeit is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Balett – régi igazgatóval újul meg a társulat

Turné közben, Németországban kapta a jó hírt Kiss János, hogy öt évig ő lesz a Győri Balett… Tovább olvasom